Poll gemeenteraadsverkiezingen 2022: wat vind jij belangrijk in Utrecht? Poll gemeenteraadsverkiezingen 2022: wat vind jij belangrijk in Utrecht?

Poll gemeenteraadsverkiezingen 2022: wat vind jij belangrijk in Utrecht?

Poll gemeenteraadsverkiezingen 2022: wat vind jij belangrijk in Utrecht?
Foto: Robert Oosterbroek
Op 16 maart 2022 mogen alle kiesgerechtigde Utrechters weer naar de stembus om op een van de deelnemende politieke partijen te stemmen. Het is aan de politici om hun ideeën bekend te maken en aan de kiezer om een weloverwogen keuze te maken. DUIC is benieuwd wat voor jullie de belangrijkste onderwerpen in de stad of jouw buurt zijn. Uit onderstaande lijst kunnen in totaal vijf onderwerpen gekozen worden. Wij zullen aandacht besteden aan de onderwerpen waar het meest op gestemd wordt.

Op 16 maart 2022 mogen alle kiesgerechtigde Utrechters weer naar de stembus om op een van de deelnemende politieke partijen te stemmen. Het is aan de politici om hun ideeën bekend te maken en aan de kiezer om een weloverwogen keuze te maken. DUIC is benieuwd wat voor jullie de belangrijkste onderwerpen in de stad of jouw buurt zijn. Uit onderstaande lijst kunnen in totaal vijf onderwerpen gekozen worden. Wij zullen aandacht besteden aan de onderwerpen waar het meest op gestemd wordt.

Stem op de onderwerpen die jij belangrijk vindt en wij geven meer informatie over de standpunten van de partijen. Je kan dus op vijf (!) onderwerpen stemmen. Mis jij een onderwerp dat je graag terug wil zien komen in vragen van DUIC aan Utrechtse politici? Laat het weten in de reageerfunctie onderaan deze pagina.

Welke onderwerpen in Utrecht vind jij belangrijk?

View Results

Loading ... Loading …

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

70 Reacties

Reageren
  1. Baliekluiver

    Ik mis het onderwerp ‘Minder ruimte voor de horeca’ of is dat inmiddels ondenkbaar in Utrecht?

  2. Scherpschutter

    Niet eens de optie ‘Minder Gemeente’…? Of zelfs ook maar ‘Belastingverlagingen’..?

  3. Jo Dokus

    Nogal beperkte poll.
    Ruimte voor de voetganger ontbreekt ook hier weer !

  4. Jannemariet

    Ik mis klimaatverandering en milieu.

  5. herman

    Mis “nieuwe Zandpad”.

  6. Jantientwintig

    Meer luisteren naar bewoners.
    Meer blauw op straat.
    Meer handhaven.
    Minder horeca in de binnenstad.
    Minder flitsbezorgers.

  7. woutvr

    Ja, jammer en gemiste kans: idd beperkte poll. Ik mis een vraag over belastingverlaging en een vraag over de energie transitie: met name dat we het eigenaarschap van het warmtenet aan de bewoners horen terug te geven.

  8. MP

    Ruimte voor en veiligheid van voetgangers
    Behoeften van ouderen
    Armoede

  9. Marina van Huissteden-Kaspers

    Ik mis het onderwerp Sportvoorzieningen /Sport .
    Er is nu al een nijpend te kort aan met name binnensport voorzieningen. En met het het oog op groei van de stad wordt dit alleen nog maar erger en komen er ook bestaande verenigingen in de knel wegens gebrek aan ruimte. Daarnaast spelen er ook andere zaken binnen de sportverenigingen die de samenleving aangaan. Dus graag ook sport op het lijstje!!!

  10. Don

    Lijkt inderdaad een voorgekookte fopspeen enquete is deze aangeleverd door de gemeentelijke communicatie afdeling ?. Waar zijn zaken als leefbaarheid, verdichting en betaalbaarheid. Ik zou verwachten dat de voorgenomen stijging van de OZB met 24 % een prominent item is.

  11. Anne Marie ten Berge

    Ik mis: Vrije burgemeestersverkiezing.

  12. Wies

    Ik mis belastingen. Belastingen vormen (samen met de Rijksbijdrage die dan ook weer door belastingen worden gevoed) immers de basis voor het handelen van de gemeente. Wat willen we dat een gemeente doet, hoeveel zijn we bereid daarvoor te betalen. Ook valt er wat voor te zeggen dat verder stijgingen uit moeten blijven: inflatie, bizarre stijgingen de afgelopen jaren, een uitdijend overheidsapparaat, etc. Een echt onderwerp voor een politieke discussie.

  13. Ger

    heel graag ook inbreng bewoners serieus nemen bij projecten (met name ingrepen in verkeer)

  14. Edward

    ik mis het onderwerp “Parkeren”, terwijl het voor steeds meer Utrechters een uitdaging wordt om nog enigszins op loopafstand de auto kwijt te kunnen.

  15. A.R.Burger

    Boven alles is het nodig dat veel meer woningen gebouwd worden. In plaats van 3000 per jaar 6000 zoveel mogelijk voor lage en midden inkomens . Onmiddellijk beginnen in Rijnenburg op grond van de Utrechtse woningcorporaties en tegelijk daar beginnen met aanleg OV..

  16. Marianne

    Ik heb vijf onderwerpen gekozen.
    Maar ik wil een gemeentebestuur dat dan niet “dus” andere onderwerpen verwaarloost. Een gemeentebestuur hoort op veel borden tegelijk te schaken. Ook het onderhoud van onze riolen is belangrijk, monumentenzorg, de bijstand, een vitale economie, jeugdgezondheidszorg, en nog duizend andere dingen.

    Een heleboel infrastructuur en voorzieningen moeten gewoon goed onderhouden worden, op sommige onderwerpen wil je met het oog op de toekomst een extra impuls geven. Maar verwaarloos nooit wat vanzelfsprekend en dus niet zo sexy is: de brandweer, Het wegenonderhoud, de kwaliteits- en veiligheidsinspectie van kinderdagverblijven, enz..

    Ik zou wel eens een politieke partij willen horen met een visie op wat je “gewoon” allemaal goed op orde moet hebben om onze samenleving leefbaar te houden.

  17. stefan

    Gezondheid en duurzaame leefomgeving zijn niet meer belangrijk? In het coalitieakkoord van 2018 stond dat bovenaan…

  18. TJA…

    Iets doen aan de overal maar in de weg staande fietsen en bakfietsen ontbreekt

  19. Julia

    Ik mis werkruimte en speciaalwinkels voor (ambachtelijke) ondernemers in de stad, en dan bedoel ik niet horeca

  20. Wim Vreeswijk

    Utrecht staat landelijk 2e ná Amsterdam waaruit met name jonge gezinnen wegvluchten naar andere provincies. Verder geen commentaar

  21. Meijer.

    Wat ik niet aan kan wennen is dat de woningnood al van net na de tweede al was ,en maken doet net of het net is ontstaan grote kul,men wordt de schijn voor gehouden.Het is misdadiger,en maar praten en zielig doen .

  22. Mark

    Ik mis belastingen. De partij die voor belastingverlaging is gaat mijn stem krijgen, ongeacht wat de standpunten verder zijn. De reden, ik kom niet meer rond met 40 uur per week werken…

  23. Hans Versnel

    Klimaatverandering

  24. Erwin

    Ik mis:
    Leefbaarheid
    Centrum autovrij maken
    Verkeersoverlast (te zwaar verkeer door de stad, te veel, te hard rijdend)
    Verdichting
    Daklozen en bederlaars
    En nog best wel veel andere onderwerpen.
    Beetje fopenquente

  25. M.a

    Ik mis ouderenbeleid en armoede

  26. Zuilen030

    Leefbaarheid mis ik, rekening houden met de huidige bewoners en niet alleen bouwen voor studenten en yuppen.

  27. Van dijk..

    Wat betere stoepen en op ritjes voor stoepen voor rol stoelen ,in Utrecht wordt erg weinig met rolstoelen rekening gehouden.

  28. Kiara

    +1 voor vrije burgemeester verkiezing

  29. Willem

    @ Wim vreeswijk: die cijfers ken ik niet. Kunt u verwijzen naar een bron?

  30. Koel Hoofd

    @Willem
    Bronnen genoeg:
    Lees alle kranten, bezoek eens de website van CBS en vraag gewoon eens aan je buren waarom ze hier ‘cashen en en snel wegwezen’…

    On topic:
    Gezien dit lijstje poll punten is ook Duic besmet met het Utrechts politiek correct navelstaren. Het is ook verdraaid lastig voor ze, bijten in de voedende hand resulteert namelijk altijd in een tik op de neus. De kunst is om die tik te ontduiken door optijd te bukken.
    Dus vind het heel erg goed dat Duic nu expliciet aan Utrechtse reaguurders vraagt wat ze nog missen!

    Want we weten al sinds de jaren negentig dat de politiek het contact met de realiteit volledig kwijt is. Je hoeft alleen maar de verkiezingsprogramma’s te lezen om er achter te komen dat ze als een stel dolblije chihuahua’s allemaal keffend achter dezelfde virtuele kluifjes aanhollen. Er is niets nieuws onder de zon, slechts telkens een nieuwe lichting chiwafwafs .

  31. Wim Vreeswijk

    Willem@ die cijfers zijn ooit gepubliceerd en daarna zijn deze weer snel uit de media verwijderd omdat de lokale politiek erg nerveus werd van deze faalfeiten . Zelf heb ik dat ooit wel eens gemeld in mijn vele analyses voor een van deze zittende fracties. Dat veel jonge gezinnen vluchten uit die vreselijk overvolle gemeente is overigens algemeen bekend en voorstelbaar. Zo gaf de bron Metatopos onlangs aan dat Utrecht met 3612 inwoners per vierkante kilometer en 9e/10e staat op een ranglijst van nú 345 Nederlandse gemeenten hetgeen een zeer ongezond feit is en menig jong gezin verkiest dan ook niet meer Utrecht als woonstad. Desalniettemin blijft het college van B & W streven naar nòg veel meer inwoners vanwege de inwonertal gerelateerde honderden miljoenen uit het gemeentefonds van de Rijksoverheid.

  32. Wim Vreeswijk

    Volgens de laatste geruchten wil dit college vanwege de steeds meer beperkte grondoppervlakte van onze stad nu zelfs de hoogte in zo vernam ik van een van de fracties. Men moet dan echter wel zongericht, dus op het zuiden bouwen want in dat geval bespaar je al gauw 350 m3 aan gas per jaar. Tegelijkertijd loop je het risico met hoogbouw dat bewoners zonlicht en uitzicht ontberen wat het wonen ook niet comfortabeler maakt en ook niet gezonder maakt door een gebrek aan vitamine D . Voor veel gezinnen is dit allemaal niet erg aantrekkelijk en trekken ze onze stad uit naar minder dure provincies.

  33. Ada

    Leefbaarheid stad. Hoe beperken we overlast van bv studenten.

  34. Probleem

    Ik mis allochtonen problematiek: het onbespreekbare thema waarvan iedereen in een kramp schiet, maar wie in Lombok, Overvecht of Kanaleneiland woont wordt iedere dag geconfronteerd met deze problematiek. En nee, dat betekent niet dat iedere allochtoon crimineel of asociaal is, ik leef zelf samen met talloze gewaardeerde allochtonen en ook zij zijn soms wanhopig.

    Vijftig jaar later worden deze wijken nog steeds geconfronteerd met parallelle samenlevingen, drugshandel, extreem rijgedrag en cultureel gerelateerde problematiek zoals straatintimidatie. Die problematiek verplaatst zich nu ook naar Leidsche Rijn. Handhaving is er niet, politie is er niet en ondertussen worden er mensen doodgereden (zie bijv. de dodelijke aanrijding op de cartesiusweg), neergestoken, benen afgereden (incident kanaleneiland), trams overhoop geschoten en mensen doodgeschoten (bijv. in overvecht). Partijen die de problematiek (toegegeven niet op een tactische wijze) aan de kaak stellen worden democratisch het werk onmogelijk gemaakt en eenieder die zich uitspreekt tegen deze problematiek wordt neergezet als racist of discrimineert.
    Wat moet er in hemelsnaam gebeuren om deze problematiek bovenaan de agenda te krijgen? Er zijn notabene mensen afgereisd naar het kalifaat om zich aan te sluiten bij IS en zelfs dat beweegt de gemeenteraad er niet toe om regelmatig te overleggen over een integrale aanpak.

    Ondertussen worden goedwillende burgers gediscrimineerd, maar daar vindt de gemeenteraad dan wel weer wat van! Waar die discriminatie vandaan komt durft men natuurlijk niet te vragen…

    Deze problematiek moet stoppen.

  35. Margot

    Ik mis onder andere jeugdzorg, en drugsoverlast (wat toch iets anders is dan drugscriminaliteit). En ‘wonen’ vind ik wel erg breed. Maak daar voor mij maar woningtoewijzingsbeleid van!

  36. Margot

    Woningtoewijzingsbeleid! Inschrijfduur bungelt nu helemaal onderaan de lijst met criteria voor het toewijzen van een woning. Tig voorrangsregelingen gaan vóór. Mensen kunnen 30 jaar ingeschreven staan, maar voor een beetje leuke woning toch elke keer iemand met voorrang of urgentie voor zien gaan. ‘Van groot naar beter’ is leuk bedacht, maar over ‘van klein naar beter’ lijkt niet te zijn nagedacht.

  37. Hugo

    Ik mis meer ruimte voor voetgangers en fietsers en gevolgen klimaatverandering voor de stad.

  38. Erwin

    @koel hoofd, vreeswijk:
    “Lees de kranten” is wat mij betreft geen bron, evenmin dat de bronnen inmiddels van internet zouden zijn verdwenen.
    LR is stampesvol jonge mensen met kleine kinderen.
    Wat mij betreft verkondigen jullie fopberichten

  39. Jannie

    Site…. Cultuur onder vuur.
    Staan veel benoemde artikelen.

  40. Realist

    Waar zijn de standpunten voor de meer rechtse kiezers? Dit zijn bijna allemaal standpunten die op de linkse agenda staan.

  41. Sjef van oekel

    Minder horeca in binnenstad
    Beter handhaving

  42. W

    Ik mis:
    1 Meer luisteren naar de Utrechters! En politici doe daar dan ook serieus iets mee!
    2 Minder Amsterdamse wethouders, maar echte Utrechtse wethouders. Wethouders die al in Utrecht wonen en die om die reden dan al een hechte band hebben met Utrecht! Die politici kennen de stad en weten wat er al in de Utrechtse wijken speelt!
    Dan wordt Utrecht ook minder geconfronteerd met Amsterdamse politieke beslissingen!
    3 Minder horeca in de binnenstad.
    4 Minder bebouwing in die paar open groene gaten die er in Utrecht nog zijn.
    5 Meer binnen-en buitensportmogelijkheden graag!
    Politiek ook kijken naar dit grote probleem!
    Goede reactie Marina van Huissteden-Kaspers!
    6 De politiek kan wel wel een grotere stad ambiëren, bij de Utrechters leeft dit zéker minder. Zorg eerst maar eens voor bij voorbeeld de woonproblemen van je eigen inwoners!
    7 Meer (top)ambtenaren die in de stad Utrecht wonen, zodat zij zelf ook de problemen in Utrecht beleven. Geldt zéker voor de afdeling Verkeerszaken.
    8 Meer seniore raadsleden graag en niet allen maar jonkies zoals de huidige raad. Evenwicht is weg!
    9 Meer serieuze aandacht voor de afstand windmolens en bebouwing! In Frankrijk mag je géén windmolens plaatsen korter dan 3! kilometer met bebouwing! Dit ivm met de gezondheidszorg bewoners in de buurt van windmolens!
    10 Meer handhaving!

  43. Utrechter2

    Thema’s staan los van links of rechts. Genoeg thema’s ter sprake gebracht. Duic had wel bepaalde thema’s concreter kunnen maken met wat extra voorbeelden en/of toelichting: zoals parkeerbeleid onder het thema bereikbaarheid of met voorrangsregels onder het woonbeleid.

  44. Nina

    Terug naar de basis:

    – onderhoud (schoonmaken, rechtzetten en vervangen) bruggen, wegen, lantaarnpalen, bankjes, enz.
    – schoonhouden openbare ruimte
    – handhaven APV
    – vuilnis ophalen
    – onderhoud schoolgebouwen
    – parkeervergunning gratis voor inwoners van de stad
    – onderhoud parken
    – ongedierte bestrijding (eikenprocessierups, ratten, muizen, mollen) om gezondheidsrisico’s voor de bevolking terug te brengen

    Minder hobby’s, bijv.:

    – veel minder subsidies voor musea en theater waar mensen naartoe gaan die eenvoudig 2-3 keer zoveel entree kunnen betalen
    – minder subsidie voor kunstenaars; er is een groot personeelstekort, dus graag een hobby met een betaalde baan combineren totdat je jezelf kunt bedruipen als kunstenaar
    – minder nutteloze geldverslindende verkeersprojecten

    Gewoon de tering naar de nering zetten ipv meer belasting heffen.

  45. Utrechter2

    Hoe dan ook zal de uitslag geen afstraffing worden voor het college.

    Want de grootste electorale afwijking in Utrecht zijn de studenten. Ze hoeven natuurlijk nog geen vaste lasten te betalen en kunnen zich als student in Utrecht gemakkelijk gedragen als Greta Thunberg, dus op een partij stemmen die landelijk om tal van redenen niet zo groot is.

    Zowel de gemeente als de Universiteit hebben overigens enorme financiële belangen dat deze groep steeds groter wordt (Rijksbudgetten) en dat dient indirect weer het electorale belang van het zittende college.

    Een ander punt van Utrecht is dat de woningmarkt is verdeeld tussen insiders en outsiders. Heel veel mensen die al een koopwoning hebben profiteren van alle klimaatrestricties: het maakt hun woning nog meer waard (ff los van de ECB-inflatie). Niet alleen in de Utrechtse grachtengordel, maar ook de progressieve huiseigenaren in de bakfietswijken profiteren en in Rijnsweerd (de hoogleraren). Paradoxaal zijn het juist de rechtse huizenbezittende reageerders op DUIC die niet op deze manier slapend rijk willen worden.

    De mensen die de rekening betalen voor het Utrechtse beleid zijn een electorale minderheid: de starters die moeten wachten en zich steeds dieper in de schulden moeten steken voor steeds kleinere inbreidingswoningen. Gemeenten en alle beleidsmakers geven trouwens aan dat de wooncrisis niet aan de immigratie en niet aan het klimaatbeleid ligt en ook niet aan het sluiten van de bejaardenhuizen, maar dat het ligt aan de ouderen of dat Nederlanders verwend zijn en te ruim wonen. https://www.ad.nl/wonen/gemeenten-wooncrisis-door-honkvaste-ouderen~a5701b44/

  46. Paul

    Heel vreemd…mis Economie en internationalisering, metropool regio metro.

  47. Paul

    @vreeswijk, jonge gezinnen vestigen zich regelmatig in onze wijk…steeds meer. Tuinwijk dankzij een overdaad aan groene parken.

  48. Marieke

    Ik mis dierenwelzijn!

  49. Wim Vreeswijk

    Utrecht is jaarlijks voor vele honderden miljoenen euro’s afhankelijk van inwonertal gerelateerde subsidie uit het gemeentefonds van de Rijksoverheid, terwijl dezelfde Rijksoverheid dankzij de uitdelerij van Rutte & Co en binnenkort gedwongen is over te gaan tot een zogeheten herijking van deze subsidies aan 345 gemeenten. Des te meer omdat de uitdelerij van corona ook vele miljarden heeft gekost. Ben benieuwd wat de Vereniging Nederlandse gemeenten (VNG) waarvan oud-burgemeester Jan van Zanen, thans VNG voorzitter is, hierover te melden heeft ?

  50. Christien

    Steeds meer fietsers in de binnenstad.
    Een prima ontwikkeling, maar er zou meer aandacht voor het slechte fietsgedrag _rechts
    inhalen levensgevaarlijk _ moeten
    moeten komen !!
    Ook belangrijk, betere mogelijkheid je fiets
    voor even ergens te plaatsen zonder de angst
    dat deze door de gemeente ingenomen wordt

  51. Otto

    Sinds 2007 ben ik met pensioen en mis ik jaarlijks de compensatie voor de inflatie. Oftewel: mijn inkomen blijft 15 jaar gelijk, de prijsontwikkeling niet.
    De gemeente hoeft zich echter niet te beheersen. Jaarlijks gaan de tarieven omhoog met de inflatie. Fijn voor de gemeente en haar ambities, niet voor de van een uitkering afhankelijke inwoners.
    Nou kan de gemeente stellen dat zij niet over de uitkeringen gaat. Ze heeft er blijkbaar geen moeite mee om ons extra te belasten.
    Ik wacht eigenlijk meer op begrip en een excuus daarvoor dan op meer ambitieuze plannen. En voel mij dan ook door geen enkele partij in de gemeente vertegenwoordigd.

  52. bureaulesswatts

    U hoeft helemaal niet te gaan stemmen want de uitslag is al bekend gemaakt.

    De-mo-cratie heet het.

  53. Fenneke Buitenkamp

    Ik mis aandacht op alle beleidsonderdelen mbt ouderen en gehandicapten zoals geschikte betaalbare woonruimte, beschikbaarheid zorg, veiligheid ook qua onderhoud bestrating en stoepen,bereikbaarheid , parkeergelegenheid, Bereikbaarheid en toegankelijkheid van en met OV, heffingen en belastingen , etc. (Volgens wethoudster Van Hooidonk zijn bejaarden en gehandicapten slechts een “niche” in het parkeerbeleid bijvoorbeeld )
    FB 130222

  54. Fokko S

    De omgang met het coronabeleid, ook al is dat meer een landelijk thema. Daarom Forum voor Democratie, vanwege de coronastandpunten. En verder: cruciaal dat de partij waarop ik stem, pro-auto is, en dan bedoel ik benzine en dieselauto’s en niet die elektrische troep.
    Belangrijk dat er een conservatief en rechts geluid klinkt in Utrecht, dat is voor mij doorslaggevend.

  55. Aa

    ik had het idd liever gezien dat de burger de poll had mogen invullen maar niet deze hapklare brokken waarbij veel ongenoegen wordt vergeten

  56. Leon

    Meer groen, meer rust, goed OV, geen domme bouwprojecten in polders, minder auto’s in de stad en binnenstad.

  57. Bernhard

    @Christien: Op sommige plekken is het juist wenselijk om rechts in te halen, anders staat het de halve dag vast.

  58. Anne Marie ten Berge

    @Marianne: B&W zijn het dagelijks bestuur van de Stad Utrecht. De Gemeenteraad Utrecht is de baas maar wordt voorgezeten door de burgemeester. De burgemeester is dus de baas van alle besluitvormingen .De burgemeester is niet democratisch gekozen. De burgemeester, de voorzitter van de gemeenteraad , wordt door de baas (de raad) van de Stad Utrecht voorgedragen omdat ze een nieuwe voorzitter nodig hebben. Het is zoals het is. Raar!

  59. Klees

    @ Anne Marie

    Indirecte democratie is nog steeds democratie en de getrapte benoeming van de burgemeester lijkt me prima. Stel je voor dat die ook al mee gaat in de populistische politieke steekspelen vanuit de waan van de dag. Het is al zo’n kinderachtige kleuterschool puinbak in de Nederlandse democratie/ politiek.

    Gemeenteraad stelt commissie aan, vanuit de gemeenteraad, die de sollicitaties van de nieuwe burgemeester doornemen en dan een aantal kandidaten of 1 kandidaat voorstellen aan de gemeenteraad, waarna, de democratisch door de kiezer gekozen gemeenteraad beslist. Democratischer kan het bijna niet en de burgemeester hoeft niet mee te gaan in de spelletjes van alledag. Hij hoort ook op afstand en met name te besturen.

    Overigens worden bijna alle burgemeesters door de gemeenteraad unaniem benoemd, vaak met alle stemmen. Er is bijna nooit gedoe. Ook niet achteraf en veel burgemeesters scoren goede tevredenheidsscijfers. Waarschijnlijk alleen niet onder reaguurders

  60. Erwin

    @anne marie: “ B&W zijn het dagelijks bestuur van de Stad Utrecht. De Gemeenteraad Utrecht is de baas maar wordt voorgezeten door de burgemeester. De burgemeester is dus de baas van alle besluitvormingen”
    Lekker logica! In trant van ik pas in mijn jas, mijn jas pas in mijn koffer, DUS ik pas in mijn koffer.
    Ga zo door Anne marie, we hebben enorm gelachen aan de ontbijttafel!

  61. Utrechter2

    @Nina 12/2/2022 – 19:54: helemaal eens! Eerst de basistaken als gemeente goed op orde hebben, en dan pas de rest van de wereld willen verbeteren!

  62. Utrechtvoorutrecht

    @Utrechter2 En overal achteraan sukkelen? Pas aan lastige vraagstukken als het al te laat is?

    @Anne marie U heeft gesolliciteerd op de functie van burgemeester. Waarom bent u het niet geworden? En zou u met een stemming meer kans hebben gehad?

  63. Otto

    Het aantal gezinnen in Utrecht neemt toe, tegen de nationale trend in. Dat is een feit dat andere hier willen/ zullen willen vermijden. De leefbaarheid is door de vele maatregelen ,en extra speelvoorzieningen, groen stroken juist beter geworden.
    Kijk naar kleine gemeentes waar alle voorzieningen vaak ook op een lager nivo zijn…

  64. Speak Upje

    @ Otto

    Ik haat de negatieve zuurderige toon van de meeste reaguurders, maar in dezen hebben ze gewoon (feitelijk) gelijk.

    Het aantal jonge gezinnen dat de stad ontvlucht is er groot. Er trekken de laatste paar jaar (in tegen stelling tot eerdere decennia) sowieso meer jonge gezinnen weg dan er komen.

    Hier heb je een google zoekopdracht en de cijfers. https://www.google.com/search?q=meer+jonge+gezinnen+weg+uit+Utrecht&rlz=1C1GCEB_enNL981NL981&oq=meer+jonge+gezinnen+weg+uit+Utrecht&aqs=chrome..69i57.5351j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    De rust, ruimte, veiligheid en betere luchtkwaliteit en meer waar voor je geld op woninggebied, geen wachtlijsten voor scholen, winnen het van een voorzieningenniveau, waarvan je jezelf überhaupt af kan vragen wat je er op 30+jarige leeftijd nog precies aan hebt. Overigens is het voorzieningenniveau vrijwel nergens in Nederland echt slecht te noemen.

  65. cas

    @ Jannemariet, je kan ook niks oden aan klimaat verandering. Daarom staat deze niet op de lijst. Je kan alleen iets veranderen aan menselijke uitstoot…

  66. cas

    @ Koel hoofd, bij DUIC zijn ze de weg helemaal kwijt. Soms worden reacties geplaatst van mij die eigenlijk net over de scheef zijn en worden normale dingen compleet weg gecensureerd… Alsof er een positiviteit quota op de reacties moet zitten….

  67. D

    Voetgangersvriendelijke straten. Het is pijnlijk om in het stadscentrum te lopen. En op veel plaatsen buiten het centrum zijn geen wandelpaden.

  68. Geert van Beek

    Afgelopen zomer was er heel veel geluidsoverlast van zg ‘sportvliegtuigen’, die vanuit vliegveld Hilversum rondjes draaien boven de stad. Op een mooie zaterdagmiddag kwam er gemiddeld elke zes minuten eentje over (en dat is te checken op een site die dit registreert). Blijkbaar zijn er een paar vliegtuigen aangeschaft met hele zware motoren, je hoort ze van veraf aankomen. Ga in overleg met de gemeente Hilversum. Ook vanwege de veiligheid. Een noodlanding boven zo’n dichtbevolkt gebied kan grote ellende veroorzaken.

  69. Utrechter2

    @Utrechtvoorutrecht: inderdaad, eerst onderstaande zaken regelen. En dan pas bemoeien met andere zaken waar het Rijk, of zelfs andere landen overgaan.

    En eh, elk overheidslichaam wijst vaak op de gevaren en uitdagingen van buitenaf zodat ze geen verantwoording hoeven af te leggen over de eigen toko.

    https://www.ad.nl/utrecht/hard-rapport-over-verzakkingen-historische-werfkelders-utrecht-laksheid-gemeente-zorgde-voor-onveilige-situaties~a36b116d/
    https://www.duic.nl/economie/forse-kritiek-op-schuld-ruim-miljard-gemeente-utrecht/
    https://svjmedia.nl/bollenstreekplus/3614/gemeente-utrecht-wil-sterker-en-sneller-uit-de-crisis-komen/
    https://www.nu.nl/utrecht/6102989/gemeente-utrecht-komt-geld-tekort-voor-aanpak-omgeving-lombokplein.html
    https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2071956/gemeente-komt-92-miljoen-euro-tekort-voor-noordelijke-randweg-utrecht.html

    En uiteraard dit:
    https://www.ad.nl/utrecht/burgemeester-utrecht-1-miljard-euro-nodig-om-zware-criminaliteit-in-nederland-aan-te-pakken~a7937942/
    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/utrecht-vraagt-2-miljard-euro-uit-wopke-wiebes-fonds-voor-nieuwe-tramlijnen-en-station~b883f1bd/

  70. M. van Noord

    Ik mis jeugdzorg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).