Poll: wat vind jij van het WTC op het Jaarbeursplein? | De Utrechtse Internet Courant Poll: wat vind jij van het WTC op het Jaarbeursplein? | De Utrechtse Internet Courant

Poll: wat vind jij van het WTC op het Jaarbeursplein?

Poll: wat vind jij van het WTC op het Jaarbeursplein?
Foto: DUIC
Het World Trade Center (WTC) in het stationsgebied begint steeds meer vorm te krijgen. Eerder berichtten wij al dat er voorzieningen als horeca en kantoorplekken in het gebouw komen. 

Het World Trade Center (WTC) in het stationsgebied begint steeds meer vorm te krijgen. Eerder berichtten wij al dat er voorzieningen als horeca en kantoorplekken in het gebouw komen. 

Het zeventig meter hoge gebouw op het Jaarbeursplein gaat in 2018 open. Op onze website was er veel discussie over of het WTC en het Stadskantoor, waar het pal naast ligt, bij elkaar passen.

Nu het WTC echt vorm begint te krijgen, is het misschien makkelijker om er een oordeel over te geven.

Wat vind jij van het gebouw? Geef je mening door onderstaande poll in te vullen.

Wat vind jij van het WTC?

 • Het WTC past goed bij de nieuwe hoogbouw van het stationsgebied Jaarbeurszijde (39%, 519 Votes)
 • Het WTC is een mooi gebouw, maar de locatie is ongeschikt (30%, 405 Votes)
 • Het is geen mooi gebouw (25%, 328 Votes)
 • Ik heb geen mening (4%, 53 Votes)
 • Het is geen mooi gebouw, maar wel noodzakelijk (2%, 27 Votes)

Total Voters: 1,332

Loading ... Loading …

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Theo

  Het WTC is een mooi gebouw.
  Bijkomend voordeel is het, dat het het Stadskantoor aan het zicht onttrekt.

 2. Erwin

  Vind het op zich een mooi gebouw maar op de verkeerde plek. Als straks die andere 90 meter gebouwen er staan, woontoren Syp en Central Park, valt het helemaal in het niet met zijn 70 meter. Hier komen dus gelijk de nadelige gevolgen van die hoogtelimiet naar voren. Op deze plek had je het gebouw hoger moeten maken, bv 120 meter, omdat het dan ook waarschijnlijk een slanker gebouw was geworden. En anders had je het op de plek van het Jaarbeurspleingebouw moeten bouwen.Ik hoop nog steeds op een mooie landmark van pakweg tussen de 120-160 meter ergens in Utrecht. Kijk maar eens bv in Sevilla of Bilbao, ook steden met een groot historisch centrum, maar daar staat ook een mooie moderne toren van 160 meter. Of kijk bv eens wat Eindhoven gaat bouwen bij het vernieuwde station. LRC lijkt mij een mooie locatie, een mooie slanke toren, niet zoals de Belle, voor LR langs de A2 of het A’dam Rijnkanaal als landmark. We zijn een grote stad aan het worden dus wat mij betreft mag en kan het mits het op de juiste plek is.

 3. Berk

  Volledig eens met Erwin. Utrecht moet de hoogte in durven.

 4. Katja

  AAARRGGGGHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!

 5. Alex

  @Erwin. Helemaal mee eens.

 6. rob van steensel

  Rijkelijke laat deze poll maar goed! Dagelijks rij ik meerdere keren langs deze pijnlijke oprisping het mooie stadskantoor wordt totaal overruled wisten we dat van te voren dan hadden we een behoorlijk bedrag kunnen besparen op het moderne uiterlijk van het stadskantoor. .schandalig1 het WTC kan toch gewoon langs de trambaan in de uithof..zo speciaal is het nou ook weer niet. Maar ons stadskantoor verliest wel iedere dag een stukje meer van zijn schoonheid. Wat betreft de hoogte alleen een echte Utrechter ziet vanuit de verte het liefst alleen DE DOM.

 7. ACTK

  Het is een lelijk tweederangs bouwpakket op de verkeerde plaats. Al die bla bla over Utrecht ‘grote stad’ en Utrecht moet de hoogte in… Het belangrijkste is dat Utrecht een fijne stad blijft om in te wonen, te verblijven en in te werken. Daarvoor zijn deze torentjes niet noodzakelijk voor. Ze komen vooral voort uit compensatiedrang en minderwaardigheidcomplexen van mensen die denken dat hun stad niet meetelt als je grootste piel niet hoger is dan 112 meter.
  Utrecht hoeft niemand na te apen om groot te zijn in zijn eigen kwaliteiten. We hebben niet hoogbouw pas nodig als die zich opdringt vanuit een huisvestingsbehoefte. Vooralsnog is dat niet het geval en wordt het in elkaar gesleuteld voor ‘the wrong reasons’. Die fout hebben we vaker gemaakt. Dat WTC gaat er geen 40 jaar staan…

 8. Niels Bokhove

  Je kan maar één bolletje aanklikken, terwijl ik vind dat het én geen mooi gebouw is èn op een ongeschikte plek (te dicht bij het Stadskantoor) staat.

  Dat is vaak de ellende met die enquètes: wat je echt vindt kan je er niet in kwijt. Slecht over nagedacht.

  Dus mijn voorstel voor een nieuwe poll (en dan een goeie): Wat vind jij van de WTC-poll?

 9. ruuf

  Het NH Hotel mag vooral verdwijnen

 10. Gregor

  Volledig met iedereen eens dat dit, overigens, prachtige gebouw het nieuwe stadskantoor volledig onttrekt! De ruimte die ontstond na oplevering van het stadskantoor aan het Jaarbeursplein en dito uitzicht was schitterend en grootstedelijk tegelijk. Het is volledig de das omgedaan en totaal onbegrijpelijk dat het WTC het stadskantoor uit het zicht onttrekt. Zonde zonde zonde! Ruimte en lucht/licht is schaars. Gebruik die hersentjes eens Welstand!

 11. Riiicko

  Al dat zwarte steen dat ieder straaltje zonlicht om gaat zetten in warmte.

  Ik heb medelijden met degenen die daar in de zomer in moeten werken.

 12. Mia

  Er is al genoeg horeca en kantoorruimte in de stad, vlgs. mij totaal overbodig.
  Waar is wel behoefte aan? WOONRUIMTE, waar dan ook, vooral voor jongeren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).