Poppodium De Helling krijgt nieuwe luchtventilatie Poppodium De Helling krijgt nieuwe luchtventilatie

Poppodium De Helling krijgt nieuwe luchtventilatie

Poppodium De Helling krijgt nieuwe luchtventilatie
Het Utrechtse poppodium De Helling krijgt deze maand een nieuwe luchtventilatie en klimaatinstallatie. De gemeente meet de zalen van het podium een nieuwe ventilatie aan in het kader van verduurzaming.

Het Utrechtse poppodium De Helling krijgt deze maand een nieuwe luchtventilatie en klimaatinstallatie. De gemeente meet de zalen van het podium een nieuwe ventilatie aan in het kader van verduurzaming.

De werkzaamheden zijn net begonnen en duren volgens de planning tot 28 oktober. Ze vinden vooral binnen in De Helling en op het dak plaats.

Zolang er wordt gewerkt aan het installeren van een nieuwe luchtventilatie, is er een tijdelijk systeem aangesloten. Dit systeem maakt meer geluid dan de nieuwe ventilatoren. Omwonenden kunnen daarom tijdens de voorstellingen in De Helling, tussen 19.30 en 0.00 uur, meer geluidshinder ervaren.

Het tijdelijke systeem blijft tot uiterlijk eind september in gebruik.

10 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Waarom betaalt draait de belastingbetaler hiervoor op? Laat De Helling dat lekker uit eigen zak doen als dit als wenselijk wordt gezien. De gemeente is hier uitleg schuldig.

 2. Len

  Heb jij er last van @SS, of wil je er alleen last van hebben?

 3. Don

  De school van mijn kinderen heeft ook wel behoefte aan zo’n duurzaam luchtventilatie systeem bij welk gemeentelijk loket of welke wethouder kan ik die aanvragen.

 4. Scherpschutter

  @Len

  Kunt u wellicht ook inhoudelijk reageren? Waarom moet de belastingbetaler dit betalen? Geef me 1 goede reden…

 5. Bromsnor

  OK, Bromsnor is in verwarring, waarom heet het ineens “luchtventilatie” bestaat er ook waterventilatie of zoiets?

 6. Paul

  Zou fijn zijn ook als de Helling iets meer aandacht geeft aan de vaartse rijn kade.
  Bijvoorbeeld mooie grote bannering met naam en visual van een event,wat buiten spits en zit planken…
  Nu is het een Dood stuk langs de waterkant, en kun je zelfs niet zien of het een theater of opslag loods is… kom wees creatief en maak er wat van ! Dat past bij Rotsoord plek !

 7. buurtbewoner

  @Paul
  helemaal mee eens!
  iets wat Tivre ook zou moeten doen, tijdens bouw van Tivre zag je aan buitenkant de grote stenen boog aan de straatkant, altijd gedacht dat daar een aankondigings lichtkrant of iets dergelijks zou komen, maar nee, slechts wat affiches in vitrines, waar je alleen wat van ziet vanaf stoep of fietspad, maar eenmaal aan overzijde niet meer..

 8. Uuutje

  @ Don

  De school in kwestie kan hiervoor al sinds vorig jaar (al van voor de zomer) geld voor aanvragen bij de gemeente en het rijk.

  Daar zijn miljoenen voor opzij gezet. Schoolbesturen doen dit echter niet. Lijkt me eerder zaak dat je bij je eigen schoolbestuur gaat aankloppen ipv jaloers wijzen naar de Helling.

  Vraag dan meteen even waarom het bestuur zichzelf zo vorstelijk beloont Vaak gaat het geld niet naar het onderwijs, het gebouw en het personeel.

  Sterker nog, vaak wordt niet aan de docenten medegedeeld dat de school per docent bijscholingsbudget krijgt. Soms tussen de 500 en 2000 euro per docent per jaar. Mocht een docent dit weten en dit budget willen gebruiken, dan kost dat vaak erg veel overredingskracht, terwijl het budget van de docent in kwestie is.

 9. W.

  Het pand is eigendom van de gemeente Utrecht, dus zij geeft opdracht om het ventilatiesysteem te vernieuwen. Zeker nu met met pandemie zien we hoe belangrijk goede ventilatie kan zijn, zeker in zo’n zaal waar je met z’n allen op elkaar staat. Lijkt me een uitstekende rechtvaardiging voor een gebouw met een publieke functie.

 10. Scherpschutter

  W.

  Het lijkt me vooral een uitstekende rechtvaardiging om de gemeente te verbieden ooit nog vastgoedexploitantje te laten spelen op kosten van de belastingbetaler, want je verdient dit niet terug, zeker niet met een verlieslijdende exploitant als huurder.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).