Populaire stationspiano op Utrecht Centraal gesloopt door vandalen | De Utrechtse Internet Courant Populaire stationspiano op Utrecht Centraal gesloopt door vandalen | De Utrechtse Internet Courant

Populaire stationspiano op Utrecht Centraal gesloopt door vandalen

Populaire stationspiano op Utrecht Centraal gesloopt door vandalen
De vijf jaar oude piano op Utrecht Centraal is door vandalen gesloopt. Liefhebbers kunnen de piano niet meer bespelen en het instrument is ingepakt met linten. Over een week komt er een nieuwe piano naast de entree aan het Stationsplein.

De vijf jaar oude piano op Utrecht Centraal is door vandalen gesloopt. Liefhebbers kunnen de piano niet meer bespelen en het instrument is ingepakt met linten. Over een week komt er een nieuwe piano naast de entree aan het Stationsplein.

De populaire stationspiano werd veelvuldig bespeeld door reizigers. Dat is nu tijdelijk niet mogelijk. Reizigers moeten zich een weekje zien te vermaken met de StationsBoekwissel en de voetbaltafel die naast de piano staan.

De NS gaat aangifte doen bij de politie. Ook worden de camerabeelden teruggekeken om te zien wie de daders zijn.

24 Reacties

Reageren
 1. Gips

  Herseninhoud van o.ooooooo
  Ga dan werken bij sloopbedrijf

 2. Erwin

  Lopen er ‘s nacht geen beveiligers/boa’s etc op CS dan?
  Lekker veilig gevoel…

  Gelukkig zijn er duidelijke camerabeelden. Oh nee.

 3. isabelle

  Honden!

 4. Theo

  Alsof je als vandaal een weerloze baby molesteert. Wat een miserabel mens is hier schuldig aan zeg. Je hoopt dat het nooit gebeurt, jammer genoeg hoeft er maar één stuk menselijk afval te zijn om die hoop te laten vervliegen.

 5. Lombokker

  Geef ze een week om zich te melden en de schade vergoeden. Zo niet, gewoon die camerabeelden op internet zetten. Kan iedereen in Nederland zien hoe stoer ze zijn.

 6. Henk

  ….. en die nieuwe piano dan, is die wel bestand tegen de vernielzucht van dit gajes? Overigens, een goed idee Lombokker. Een week bedenktijd en dan camerabeelden op internet, c.q. facebook zetten. Hierbij alvast een advies aan de daders: “ga maar vast sparen om de schade uit eigen zak te kunnen vergoeden”.

 7. Dakhaes

  Lekker handig, camera’s en dan pas de volgende dag bekijken. Lekker dan als ze hun lusten botvieren ‘s nachts op eenzamr reiziger.

 8. Katja

  Sloop de vandalen.

 9. Ton

  @ Isabelle. Honden slopen geen piano’s. Ik denk dat het mensen zijn geweest. Mensen doen wel vaker rare dingen.

 10. Jos

  Ach ja. Die poortjes zorgen ook voor schijnveiligheid. Je kan er gewoon makkelijk als zwartrijder doorheen. Er is zelfs een knop om ze open te maken. De poortjes zijn er ook alleen maar om geld te verdienen aan de privacy van de reizigers.

  Raar trouwens dat er geen meldkamer is die realtime beelden bekijken. Zo is cameeabeveiliging aan het opslaan van beelden met gezichtsherkenning alleen maar een aantasting van de privacy, maar heb je er verder niets aan.

 11. Kurt

  Piano van 25.000 euro.

 12. Robertjc

  Dit is wel heeeeel zielig…
  Wedden trouwens dat dat puike idee van Lombokker juridisch stuit op schending van het recht op de privaçy? Tuig van de richel moet haar misdaden wel stiekum kunnen blijven plegen, anders is er niks meer aan, toch?

 13. Henk

  Onze Jos komt niet zo vaak op het station en daarom weet hij niet dat de piano vóór de poortjes staat.

 14. Wim

  @jos
  Piano staat niet achter de poortjes,
  Maar het is echt de vraag waarom de camerabeelden niet meteen worden bekeken en actie ondernomen.
  Daders meteen een taakstraf geven van cleane van het station voor 2 maanden

 15. Antonius

  Misschien waren het wel boeren. Dan vinden we het met z’n allen natuurlijk te begrijpen en helemaaaal niet erg 🙄.

 16. Cico

  Dit is alleen een vleugel, geen piano.

 17. Kadoendra

  @Cico

  Jouw gevleugelde woorden vind ik zeer gevat!

  Overigens ik moest afgelopen woensdag via Utrecht Centraal met de trein naar het hoge noorden van Nederland.
  In een kort moment zag ik een man op de vleugel spelen en dat gaf mij wel een klein plezierig gevoel.
  Triest dus dat de vleugel nu gesloopt is.
  In mijn visie is het in het vervolg beter de vleugel achter de poortjes te plaatsen.

 18. Inez

  In het stukje staat niet dat het ‘s nachts is gebeurd…

 19. Arjan Verhoeven

  Och, we doen allemaal wel ‘s wat. Zo reed ik eens met een duizelingwekkende snelheid over de A2. Zonder énig respect voor het milieu of de veiligheid van medeweggebruikers. Dankzij de boete begrijp ik nu dat als er een bord 100 staat je gewoon 100 moet rijden en niet als een idioot met 120 over de weg moet scheuren. En zeker niet met smoesjes aankomen als “maar nog geen maand eerder mocht ik hier wel 130” of “ik was om 2 uur ‘s nachts zowat de enige op een 5-baansweg”.

  Dus als er iemand een vleugel staat te slopen in een gebied dat 24 uur per dag gevuld is met veiligheidspersoneel en nog meer camera’s dan de A2 ga ik ook uit van een goede afloop.

 20. Балакаев Цецен Алексеевич

  Het is moeilijk om Chopin te zijn.

 21. Hadjememaar

  Onbegrijpelijk. Ik heb er vannacht slecht van geslapen. Waarom moet het stuk?

 22. Thom

  Moet Scherpschutter niet even melden dat we juist collectief heel blij moeten zijn dat de piano is gesloopt?

 23. Hetty

  Gezien het aantal reacties roept dit nieuws veel emotionele reacties op, en volkomen terecht. Als ik aan het eind van de middag langs de piano kwam, werd er meestal op gemusiceerd, en waren er, naast mij, nog meer personen, die hiervan genoten. Ik vraag me af, wat er in de geest van degene of degenen omgaat, die zo n piano vernielen, of in het algemeen dingen vernielen.
  Het lijkt me een goed idee, als deze piano in een hufterproof ruimte word gezet, die s avonds na een bepaalde tijd word afgesloten, of, wellicht nog beter, dat de piano word verrold naar een s avonds en s nachts afgesloten ruimte, die van een winkel bijvoorbeeld. Dat moet toch te regelen zijn?
  Ik gun de nieuwe piano daarom meer geluk, een langer leven en een stroom genietende spelers en luisteraars.

 24. Dirk

  Weer een duidelijk beeld dat er veel mensen nog steeds geen verstand hebben. Tijd voor 4K camera,s kost tegenwoordig geen drol vergeleken bij zo,n schitterend instrument.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).