PostNL vervangt rode door oranje brievenbussen | De Utrechtse Internet Courant PostNL vervangt rode door oranje brievenbussen | De Utrechtse Internet Courant

PostNL vervangt rode door oranje brievenbussen

PostNL vervangt rode door oranje brievenbussen

In de gemeente Utrecht is PostNL gisteren gestart met het vervangen van de rode brievenbussen door oranje exemplaren. Vanwege de naamswijziging van TNT Post naar PostNL per mei 2011 worden in alle Nederlandse gemeenten oranje brievenbussen van een klep met nieuwe opdruk voorzien en alle rode brievenbussen vervangen. De operatie vindt gefaseerd plaats en is naar verwachting eind mei 2012 afgerond. Naast het vervangen van de brievenbussen wordt ook gekeken of de huidige locatie nog de best mogelijke is. 

Uitgangspunt voor de vervanging is dat de nieuwe brievenbussen op de best mogelijke locatie worden neergezet. Daarbij wordt gekeken of de brievenbussen voldoende in het zicht staan en op een voor klanten logische, handige en veilige plek. Dat kan er toe leiden dat brievenbussen worden verplaatst of dat in sommige gemeenten met minder brievenbussen kan worden volstaan. Feit blijft dat de brievenbussen altijd blijven voldoen aan de wettelijke spreidingsnormen.

Om tegemoet te komen aan de wensen van rolstoelgebruikers zijn er verspreid over heel Nederland verlaagde brievenbussen beschikbaar. De locaties van deze brievenbussen zijn te vinden op www.postnl.nl onder de link Postkantoorzoeker.

4 Reacties

Reageren
 1. J.A. van Beek

  wilde brief posten Waalstraat en tot mijn
  verbazing geen brievenbus.
  Moeten we voortaan helemaal naar eind Rijnlaan lopen??

  Mervr. van Beek

 2. engelen

  Ik ging ook een brief posten pepermuntstraat ook brievenbus weg.
  waar moet ik nu heen?
  Het was fijn geweest als er even een berichtje was gekomen waar er dan wel en staat bij al deze geldverspilling kunnen er toch ook nog wel wat foldertjes bij???????????

 3. Hetty Riet

  Hoeveel kost dit niet? En waarom van rood naar oranje.? Iedereen moet bezuinigen en goede rode brievenbussen worden zomaar vervangen door oranje brievenbussen.
  En waar blijven de rode brievenbussen.?
  Ik vind dit gewoon zonde van het geld.

 4. Ralf en Joyce

  post.nl hoeft niet te bezuinigen, ze hebben hewoon alles duurder hemaakt.

  Dus wij betalen die oranje monsters….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).