PostNL verwijdert 62 brievenbussen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant PostNL verwijdert 62 brievenbussen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

PostNL verwijdert 62 brievenbussen in Utrecht

PostNL verwijdert 62 brievenbussen in Utrecht
Archieffoto brievenbus. Bron: PostNL
PostNL gaat vanaf eind maart 62 brievenbussen verwijderen in de gemeente Utrecht. De reden voor de aanpassing is dat er steeds minder post verstuurd wordt.

PostNL gaat vanaf eind maart 62 brievenbussen verwijderen in de gemeente Utrecht. De reden voor de aanpassing is dat er steeds minder post verstuurd wordt.

“Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk”, laat PostNL weten.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale belangenorganisaties de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente Utrecht. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Veranderingen

Vanaf 24 maart 2018 voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Utrecht door. In de gemeente Utrecht blijven 156 brievenbussen, verdwijnen 62 brievenbussen en komt er 1 nieuwe brievenbus bij.

Bekijk hier welke brievenbussen er blijven, en welke er verdwijnen.

12 Reacties

Reageren
 1. blm

  Iedereen die klaagt over te ver lopen naar een ondergrondse vuilcontainer… kijk eens goed naar deze lijst!

 2. Fred

  @blm: Onzinnige vergelijking. Hoevaak moet iemand een zak met kilo’s post naaar een brievenbus verslepen?

 3. Rick

  Helaas. Moet nu een stuk verder lopen voor de brievenbus. Het is jammer dat de Postwet uitgaat van een maximale straal van 1km voor afstand tot een brievenbus, want de werkelijke afstand is vaak groter.

  Wat ik me wel afvraag is wat het ‘adres’ is van de brievenbus tegenover het Stadskantoor. Ik zou verwachten ‘Stadsplateau 1’ maar ik kan hem in de lijst van brievenbussen niet terugvinden (niet bij de brievenbussen die blijven noch bij die die verdwijnen).

  Ik heb al vaker gemeld dat deze brievenbus niet of niet altijd geleegd wordt, en het lijkt er op dat deze brievenbus helemaal niet in hun systeem staat. Dat vermoeden had ik al, maar wordt hier wel weer mee bevestigd. Tenzij de brievenbus officieel geregistreerd staat op een ander adres natuurlijk.

  Misschien dat iemand het antwoord weet?

 4. Toine Goossens

  Ook dit is het gevolg van dominant managersdenken, van lasten en baten. PostNL vergroot de loopafstand, hoe lang een bejaarde of minder valide er vervolgens over doet om een brief te posten interesseert hen geen zier. Je ziet hetzelfde bij de afstand tot bushaltes. Bushaltes verdwijnen, afstanden worden groter.

  Het gevolg wordt dat de kosten van de regiotaxi omhoog gaan. De regiotaxi bellen om een brief te posten of je de bushalte te brengen. Terug van de bushalte naar huis kan niet met de regiotaxi. Die komt pas na 30 of 45 minuten voorrijden.

  Managers creëren met hun exclusief denken, met het niet doordenken over de gevolgen van hun besluiten, een steeds grotere afstand tussen afhankelijke burgers en de zelfredzame burgers. Inkomensplebs krijgt gezelschap van mobiliteitsplebs, van verwardheidplebs, van ´ik weet het niet meer´-plebs.

  Inclusief denken, dóórdenken, is uit. Dat tast de stabiliteit van de samenleving aan.

 5. [email protected]

  Waar een klein landje erg groot in kan zijn.

 6. Paul

  Dit is toch prima, beste mensen. Hoe vaak post je een brief? Post ‘m gewoon als je toch ergens naartoe onderweg bent op de fiets, of maak er een ommetje van.

 7. G.H.

  De brievenbus wordt ook nog maar door weinigen gebruikt. Over een paar jaar is het helemaal klaar.
  De scharensliep en de melkboer zien we immers ook niet meer.

 8. Jan

  G.H. 1/3/2018 – 18:14
  De brievenbus wordt ook nog maar door weinigen gebruikt. Over een paar jaar is het helemaal klaar.
  De scharensliep en de melkboer zien we immers ook niet meer.

  Ohhhw wat vinden we het allemaal jammer als er een een bekende (ouderwetse) zaak weg is. Het was zo’n leuke zaak? ondertussen zien ze er niemand,en als er mensen komen zeiken omdat internet goedkoper is
  Beetje rare reactie.

 9. W.

  Hmmm ik zie ook steeds minder telefooncellen….

 10. Herman

  We zien allemaal dat we steeds minder papieren post ontvangen en verzenden. Dan is het toch logisch dat brievenbussen verdwijnen?

  Daarnaast hebben we (middels onze politieke partijen) bedacht dat er concurrentie op gebied van de postbezorging moest komen. Hierdoor wordt de koek over meer partijen verdeeld en dit heeft negatieve gevolgen voor PostNL. Mogelijk heeft deze concurrentie per saldo wel positieve gevolgen voor de maatschappij (lagere porti, meer service en keuze).

 11. G.H.

  @Jan: Een leuke zaak? Dit gaat over de brievenbussen van PostNL.
  Ik vind PostNL geen leuke zaak.

 12. Toine Goossens

  U ontvangt vijf dagen per week post aan uw deur. Daar maken we twee dagen van. Voor elke dag post neemt u maar een postbus.

  Ai, confronterend zeg, maar dan zijn er makkelijk brievenbussen op kortere afstand mogelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).