Prachtige lentedag; gemeente roept Utrechters op rekening te houden met coronamaatregelen Prachtige lentedag; gemeente roept Utrechters op rekening te houden met coronamaatregelen

Prachtige lentedag; gemeente roept Utrechters op rekening te houden met coronamaatregelen

Prachtige lentedag; gemeente roept Utrechters op rekening te houden met coronamaatregelen
Nieuwe cirkels worden aangebracht in het Griftpark
Met temperaturen die woensdag oplopen tot 23 graden in Utrecht is de verwachting dat veel inwoners naar buiten gaan om te genieten van de zon. De gemeente roept bewoners op om daarbij wel hun ‘gezond verstand’ te gebruiken en drukke plekken te vermijden.

Met temperaturen die woensdag oplopen tot 23 graden in Utrecht is de verwachting dat veel inwoners naar buiten gaan om te genieten van de zon. De gemeente roept bewoners op om daarbij wel hun ‘gezond verstand’ te gebruiken en drukke plekken te vermijden.

Het is een bekend gezicht; als de zon schijnt zoeken veel Utrechters de parken op om samen te komen. Door de coronamaatregelen mag het echter niet té druk worden. Gisteren moest de gemeente al optreden in verschillende parken.

Oproep

Daarom doet de gemeente Utrecht vandaag de oproep aan alle bewoners om ‘gezond verstand’ te gebruiken. Een woordvoerder vertelt: “We snappen natuurlijk dat Utrechters lekker naar buiten willen, maar zoek bijvoorbeeld een plantsoen of groenstrook op in de eigen buurt. We zien nu vooral dat het druk wordt in de bekende parken als Lepelenburg en Wilhelminapark.”

Om bewoners te helpen is er onder andere de Druktemonitor in het leven geroepen. Op deze website kan live gekeken worden op welke plekken het te druk wordt. Ook worden er vandaag weer extra cirkels aangebracht in de parken waarmee bezoekers makkelijker afstand kunnen houden en staat er actuele informatie over de drukte op tekstkarren in de parken.

En als het wel te druk wordt? De gemeente houdt rekening met verschillende scenario’s. Bij elk scenario – waarbij een bepaald druktebeeld hoort – gelden er andere maatregelen. Toezichthouders monitoren de parken waarbij ze bezoekers aanspreken als het te druk wordt. Als het dan niet rustiger wordt veranderen de teksten op de lichtkarren waarbij wordt opgeroepen om afstand te houden of het park te verlaten. Als het echt te drukt blijft worden mensen aangesproken om te vertrekken of kan er overgegaan worden tot ontruiming.

9 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Wat een opluchting zal het zijn als het moment daar is dat we van deze ellende zijn verlost…

 2. Baliekluiver

  Het overgrote deel van de bevolking is nog lang niet gevaccineerd en het gemuteerde virus wordt ook steeds gevaarlijker voor jongere mensen. Nu ergens ‘klaar-mee-zijn’ voor veel mensen een geldige reden schijnt te zijn geworden om zich niet meer aan de maatregelen te houden vrees ik dat we nog een spannende tijd tegemoet gaan. Prettige Paasdagen!

 3. Henk

  “als de zon schijnt zoeken veel Utrechters de parken op om samen te komen”.
  Zou dat “samenkomen”echt de reden zijn van parkbezoek?

 4. Koel Hoofd

  Nog even, en dan kan je de cirkels via een app reserveren in een tijdslot 😀

 5. HArry

  Ik zie steeds meer mensen die zich aan de werkende maatregelen houden. En dat betekent dat steeds meer mensen hun bloemkooltje hebben aangezet.

  Dat is naast het mooie weer pas echt goed nieuws.

 6. Kees

  Parken ontruimd, cirkels, extra inzet BOA’s en politie.. Waar zijn de mensen met gezond verstand gebleven?

 7. Claudia

  @Harry,

  Ze hebben wát aangezet?

 8. JdV

  Schandalig. Hoe durven die mensen. Blijf thuis. Bleib zuhause. Stay Home.
  Zo maar naar buiten gaan en in de zon gaan zitten om wat te eten of drinken in een openbaar park.
  Dat moeten we natuurlijk niet willen. Inzetten die ME-teams en waterkanonnen. Aanpakken die wappies die niet netjes thuis achter de geraniums blijven. Daar kun je niet hard genoeg tegen optreden dat soort wappies. De staatsterreur moet doorgaan. Tenslotte vaccineren we pas 3 maanden en hebben we al bijna 10% van de mensen gevaccineerd. Gewoon volhouden mensen. En bedankt voor uw stem op Mark Rutte en Hugo de Jonge.

 9. UTRECHTSE JANTJE

  @HArry ik heb weleens van bloemkooloortjes gehoord , maar verder bemoei ik mij er maar niet mee @Claudia ….hahaha , toch wel weer effe gelache woar !! Ik denk gewoon thuis gebleven beste @Kees …..Ik ben vandaag weer ‘n lekker stuk wezen fietsen …. HEERLIJK LUITJES !!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).