‘Primark en Hudson’s Bay komen in voormalige V&D-pand’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Primark en Hudson’s Bay komen in voormalige V&D-pand’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Primark en Hudson’s Bay komen in voormalige V&D-pand’

‘Primark en Hudson’s Bay komen in voormalige V&D-pand’
In de achterkant van het V&D-pand komen winkels. Beeld: Google Streetview
Twee grote internationale winkels gaan zich vestigen in het voormalige V&D-pand. Het zou hierbij gaan om Primark en Hudson’s Bay.

Twee grote internationale winkels gaan zich vestigen in het voormalige V&D-pand. Het zou hierbij gaan om Primark en Hudson’s Bay.

Het warenhuis sloot februari dit jaar zijn deuren. Sindsdien was het onduidelijk wat er met het 34.000 vierkante meter beslaande gebouw moest gebeuren. En ook nu willen de eigenaren van het pand, Bouwfonds IM en IEF Capital, niet te veel prijs geven.

Architect Jan Bakers kon gisterochtend bij de Welstandcommissie wel verklappen dat er verschillende horecagelegenheden en winkels in het gebouw komen, waarvan waarschijnlijk twee grote internationale winkels.

Vanochtend bracht het AD naar buiten dat volgens ‘welingelichte bronnen’ dit Primark en Hudson’s Bay zouden zijn. De winkels zouden komen op de plek waar voorheen de hoofdentree zat van V&D.

Hudson’s Bay laat aan DUIC weten dat er echter nog helemaal geen sprake is van concrete interesse voor het V&D-pand. “Utrecht is een interessante stad, maar het is op dit moment niet aan de orde”, aldus de woordvoering.

De achterkant van het pand aan de Rijnkade gaat opengebroken worden en gaat plaats bieden aan de entrees van verschillende winkels. En als het water hier terugkeert in de singel moet er ook een aanlegplek komen voor boten. Tot slot zijn er ook plannen om het dakterras weer openbaar te maken.

Halverwege 2017 gaat het pand helemaal verbouwd worden. Eén jaar later zou de verbouwing gereed moeten zijn, zodat beide warenhuizen nog voor kerst 2018 hun intrek kunnen nemen in het gebouw.

Kijk hier wat je kan verwachten bij Hudson’s Bay en Primark.

Gekoppelde berichten

27 Reacties

Reageren
 1. Marcel Benders

  Jeeej!!!!

  Utrecht verwelkomt: konderarbeid, uitbuiting en extra milieuschade. Echt iets om trots op te zijn. Dit gaat zeker de hoogwaardige toerist naar Utrecht lokken, in de plaats van de shopp till your drop, alle smoet zo goedkoop mogelijk, koopjesjager.

  Cynisme modus uit……..

  It’s Hoog Catherijne jaren zeventig all over again in Utrecht en over een jaar of 5 staat iedereen te kijken naar dit gebied met een hoofd: “what have we done”. Het ergste is dat de verantwoordelijken achter de schermen niet gekozen woorden of verkiesbaar zijn en ook in het openbaar geen verantwoording hoeven af te leggen. Zij zijn er dan wel metde geldpot vandaar. Zo werkt dat.

 2. Martijn

  @ Marcel Benders
  De frustratie zit wel diep volgens mij…

  Alleen al het feit dat er nu op straatniveau levendigheid komt rond Hoog Catharijne is een enorme verbetering. Of je Primark en Hudson’s Bay nou leuk vind of niet, ze zorgen voor meer publiek, werkgelegenheid en geld voor de Gemeente, en dat is belangrijk voor de stad. Ik heb het ook niet zo op de Primark, maar Hudson’s Bay is een stuk luxer.

 3. C

  Marcel benders

  Ik denk dat jij een eiland moet
  Kopen en je eigen erin huisvesten.
  Nederland is 1 van de grootste exporteurs van wapens en kogels technologie om miljoenen mensen door Die producten vervolgens te vermoorden waaronder kinderen vrouwen baby’s.
  Ik ga er wel vanuit dat je als Nederlander trots bent op Nederland!

 4. Leonard

  Wat een bak vol negativisme en cynisme spui jij Marcel Benders. Not my cup of tea

 5. vivant omnes virgines

  Het Primark-volk blijft dan in ieder geval geconcentreerd in plaats van dat het uitzaait over de hele stad.

 6. Bertje

  Beste Marcel,
  Apple, Coolcat, Nike enz. enz. doen precies hetzelfde maar waarschijnlijk heb je het bericht op je IPhone getypt terwijl je op je Nikes broeed ging halen, hahaha.

 7. Marcel Benders

  Nee lekker positief zijn over zaken die simpelweg de wereld stukje bij beetje kapot maken. Maar ja, het is belangrijker om iedere twee weken een nieuw shirtje of topje te kopen. En dan over die levendigheid. Nou, als er niet ooit tegen de zin van de meerderheid van Utrechters zo’n gedrocht van een complex was neergepleurd hadden we nu niet met dat probleem gezeten he?

 8. Marcel Benders

  Excuses voor mijn typfouten in mijn eerste post, dat komt de leesbaarheid niet ten goede, ik drukte tijdens de check al per ongeluk op de reageer-knop.

  Ik neem eens een kopje thee.

 9. Rietje

  En waarom zouden we niet kritisch zijn over winkels die spullen verkopen die met kinderarbeid en andere vormen van uitbuiting gemaakt worden ? In het kader van, wat kan mij het schelen, als ik maar krijg wat ik wil ? Poeh poeh.
  Wordt het niet eens tijd dat we betere keuzes maken ?!

 10. Suzan

  @Marcel Benders: +1

 11. Rietje

  Ik zou zo graag weer eens wat van lokale ondernemers terugzien in de stad in plaats van al die ketens. Oer en oersaai. Iedere stad ziet er hetzelfde uit.
  Laat ik maar niet beginnen over HC…

 12. Rob H.

  Rietje 16/11/2016 – 13:11
  “Ik zou zo graag weer eens wat van lokale ondernemers terugzien in de stad in plaats van al die ketens. Oer en oersaai. Iedere stad ziet er hetzelfde uit.”

  Rietje, wat let je begin een winkel.

  Iedereen loopt hier wel te roeptoeteren, maar lokaal initiatief is er niet tot nauwelijks. En die ketens spreken blijkbaar wel een grote groep mensen aan. We kunnen de panden ook leeg laten staan en laten verloederen…

 13. Henk

  Rob H. +15

  Hoop calimerio’s hier die, als het erop aankomt hun bed niet uit te branden zijn. Ga zelf wat doen inderdaad.

  Niet de hele tijd roepen: Dit is helemaal niets, een ander zou zo en zo moeten doen. “Ik roep wat, ik doe verder niets, wil ook verder niets doen, maar alle anderen, nou nou, wat een lamlullen zijn dat zeg”.

  Goed bezig Rietje, Marcel,

 14. Rietje

  Omdat ik geen winkel kan beginnen mag ik geen mening hebben ?
  Haha, wat een niveau weer. Het lijkt wel een kleuterklas.
  Blijf maar lekker geloven dat alles uit handen geven aan die grote bedrijven je stad beter gaat maken.
  Ja ja, wereld wordt steeds mooier.
  Fijne dag allemaal.

 15. R_Utrecht

  Ik ben positief over de ontwikkelingen van het pand en het feit dat de singelzijde dadelijk meer levendigheid kent. Tegelijkertijd ben ik het volledig eens met Marcel en Rietje: ik kan niet enthousiast worden over het feit dat een bedrijf als Primark zich hier gaat vestigen. Een bedrijf dat een broertje dood heeft aan elke vorm van duurzaamheid of eerlijkheid en alleen maar aandacht besteedt aan zo veel mogelijk winst maken.

 16. Piet

  @Rietje, alsof een lokaal initiatief een vloeroppervlak kan vullen van de oude V&D. Ik ben zelf geen voorstander van de Primark maar er zijn veel mensen die maar weinig geld kunnen uitgeven aan kleding en andere zaken en zijn aangewezen op dit soort winkels. HB is een prima alternatief voor het gat tussen de Hema en de Bijenkorf dat de V&D heeft laten vallen en ik denk een echte positieve aanvulling op het winkelaanbod van Utrecht.

 17. blm

  Rietje kom naar de o zo leuke Twijnstraat! Allemaal kleine ondernemers met dito winkels…. geef hier je geld uit dan blijven ze bestaan! Alle andere Utrechters natuurlijk ook welkom en ook die van buiten de stad of land.

 18. herman

  @Rietje, iedereen mag mening hebben en die delen.

  Maar als die mening zo goed is dan zou jij of een ander wel iets lokaals beginnen.

  Misschien is jouw mening wel op drijfzand gebouwd en dus onhaalbaar, jammer maar wel de realiteit.

 19. Marcel

  @ Henk
  -115

  Hoe weet jij nu wat ik doe voor deze wereld? Of dat ik mij niet bezig houd met het leuker maken van Utrecht?

  Daar weet jij inderdaad helemaal niets over.

  Misschien besteed ik wel een groot deel van mijn professionele en vrije tijd aan initiatieven die de beter daadwerkelijk beter maken. Weet jij veel.

  Primark maakt deze wereld bewezen niet beter en dan dat geroep over mensen die weinig te besteden hebben en Primark. Koop de helft minder truien, broeken e.d. en je kan bijv. bij de winkel van Floortje Dessing terecht. Pluspunt: Die kleding gaat jaren mee, zowel qua modebeeld als kwaliteit. Dit itt Primark-kleding die na een aantal keer dragen versleten is. Ik koop per jaar 1 broek, 2 truien en 3 t-shirts. Omdat deze kleren jarenlang meegaan heb ik een goed gevulde kledingkast en krijg ik meerdere keren per week te horen dat ik een leuke kledingstijl heb.

  Dat er andere winkels zijn die ook slecht zijn…..maakt dat dan dat ik dan niks over Primark mag zeggen? Als iedereen van een gebouw af springt doe jij het dan ook maar? Wat een flutargumenten zeg.

 20. Jaap Verhoeven

  Marcel,

  Kanttekeningen plaatsen bij een winkel als Primark lijkt me terecht en goed. Maar tot iedereen bereid is om 5 keer zoveel voor zn kleding uit te geven zal dit blijven bestaan. En wat echt helemaal nergens op slaat is dat je vervolgens het hele plan voor deze verbetering tov de huidige situatie van onder tot boven afzeikt met pure azijn. Daar maak je de mensen hier boos mee, en terecht.

 21. Jaap Verhoeven

  Voor de broodnodige relativering hier voor mensen die zonder veel begrip van economie hun gelijk uit de heup schieten:

  https://www.google.nl/amp/s/www.nrc.nl/nieuws/2015/04/22/hoe-primark-zo-goedkoop-kan-zijn-a1496800

  Enne, dat kleren geproduceerd worden is China is goed voor de ontwikkeling van China. Zogauw ze meer kunnen (in China nu bijna het geval) kunnen ze dan een hoogwaardiger economie opbouwen. Dat moet je ze toch gunnen als wereldverbeteraars Riet en Marcel.

 22. Atilla Vigh

  Ik dacht dat Hudson’s Bay schuin tegenover de Bijenkorf (in het pand waar nu de Planeet zit) zo gaan zitten, samen met de spullenboel van La Place uit de oude V&D?

 23. bas

  Ik vind dat iedereen die op Rietje reageert echt door het niveau kinderklas zakken. Wat een ontzettend domme reacties.
  Dus in de toekomst zou iedereen die ergens een mening over heeft het gelijk moeten uitvoeren….
  Dus als je het zonde vindt dar er een boom weggaat… oké, plant maar een nieuwe. Wordt je vuilnis niet snel genoeg opgehaald, oké dan wordt je maar vuilnisman…

 24. Rob H.

  bas 17/11/2016 – 8:29

  Dat is het punt niet. Het punt is alleen dat iedereen maar schreeuwt over de lokale ondernemers die er zouden moeten komen, die ze zelf weggejaagd hebben door naar de grootwinkelbedrijven te rennen omdat het een paar cent goedkoper moet. Leuk hoor, al die lokale ondernemers, maar die gaan allemaal een kwijnend bestaan krijgen, omdat een ieder uiteindelijk toch weer naar de AH of de H&M rent, want op de kleintjes letten. Zie het voorbeeld van de Markthal in Rotterdam. Iedereen is dolenthousiast, roept van oh en ah, goede producten, maar er wordt niks gekocht. De lokale verkopers klagen steen en been. Dát staat me tegen in al die reacties over leuke lokale ondernemers.

 25. Rietje

  Iedereen die denkt dat de wereld beter gaat worden door alles uit handen te geven aan grote bedrijven die schijt hebben aan jouw welzijn, het welzijn van de mensen die in de lagelonenlanden voor bijna niets voor hen werken en wat dies meer zij, leeft in dromenland.
  Milieuregels Zijn niet boeiend, belasting betalen ze het liefste niet. De overconsumptie loopt ook nog eens de spuigaten uit.
  Mooi man economie.
  De wereld is bijna onleefbaar, nog even wachten.
  Fijne dag allemaal.

 26. Henk

  Ik walg van Primark vanwege de kinderarbeid. Helaas gaat alles over veel geld verdienen over andermans (kinder) ruggen. Niet kopen dus bij die Primark!

 27. Monique

  Mijn idee! Boycotten zulke handel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).