Pro-Palestijnse demonstratie bij Stadskantoor in Utrecht Pro-Palestijnse demonstratie bij Stadskantoor in Utrecht

Pro-Palestijnse demonstratie bij Stadskantoor in Utrecht

Pro-Palestijnse demonstratie bij Stadskantoor in Utrecht
Het Stadskantoor in Utrecht was maandagavond het decor van een nieuwe Pro-Palestijnse demonstratie. Rond 17.00 uur kwam een groep demonstranten samen, die zich uitspreken tegen het Utrechtse stadsbestuur. Ook burgemeester Sharon Dijksma was bij het protest aanwezig.

Het Stadskantoor in Utrecht was maandagavond het decor van een nieuwe Pro-Palestijnse demonstratie. Rond 17.00 uur kwam een groep demonstranten samen, die zich uitspreken tegen het Utrechtse stadsbestuur. Ook burgemeester Sharon Dijksma was bij het protest aanwezig.

Een groep Pro-Palestijnse demonstranten verzamelden maandag rond 17.00 uur bij het Stadskantoor in Utrecht. Zij zetten het gebied waar zij demonstreren af met linten, zwaaiden met Palestijnse vlaggen en zongen met een flink volume verschillende leuzen. Er stonden protestborden tegen de muur, met teksten als “be silent when children sleep, not when they die” en “de rode lijn totaal voorbij.”

Tekst gaat verder onder de foto

Eisen

Die spreekwoordelijke rode lijn zetten de demonstranten kracht bij door met rode papiertjes in de lucht te zwaaien. De demonstranten riepen het stadsbestuur op zich uit te spreken tegen Israël. “Zwijg niet langer, kies de weg van menselijkheid. Stuur een bericht namens de stad aan het kabinet en neem een voorbeeld aan Femke Halsema die dat maanden geleden al namens de stad Amsterdam heeft gedaan.”

Reactie Sharon Dijksma

Burgemeester Dijksma was ook aanwezig bij de demonstratie en sprak de betogers toe. “Ik tracht een deel van jullie vragen te beantwoorden”, begint Dijksma. Ze begon door medeleven te tonen met de kinderen die op dit moment verhongeren of sterven in Gaza. Maar ze spreekt het publiek tegen door te stellen dat het Utrechtse stadsbestuur niet is stil gebleven. “We hebben de oorlog veroordeeld en opgeroepen alle gijzelaars die op 7 oktober gevangen zijn genomen vrij te laten.”

 

17 Reacties

Reageren
 1. M.

  “We hebben de oorlog veroordeelt en opgeroepen alle gijzelaars die op 7 oktober gevangen zijn genomen vrij te laten.”

  Nog los van de spelfout, die wel niet op het conto van de burgemeester zal kunnen worden geschreven omdat zij niet geschreven maar gesproken is, vind ik dit toch een wel heel magere reactie.

 2. Scherpschutter

  Uitstekend! Laat ze daar maar eens goed kennis maken met de oogstvruchten van wat men gezaaid en zorgvuldig gecultiveerd heeft…De Stadskantoor-bubbelbewoners kunnen wel een scherpe portie realiteit gebruiken.

 3. LZ

  ik begrijp niet goed wat de demonstranten willen. Stel de gemeente stuurt dat bericht aan de NL’se overheid. Dat gaat toch niks veranderen? Ook een veroordeling van het geweld door de NL’se regering zal niks uitmaken.

 4. Realist

  Daar staat, eeh ligt het electoraat van het stadsbestuur dan. Ze begrijpen er waarschijnlijk niets van dat B&W er niet bij gaat liggen.

 5. Berend

  Free Myanmar!

 6. Koel Hoofd

  Wat willen die actievoerders nou eigenlijk?
  Dat Israel van het westen wordt geisoleerd zodat het ongegeneerd van de kaart kan worden geveegd door Hamas/Hezbollah o.l.v. Iran, dus joodse genocide 2.0??
  Het is nogal wat, om voor een genocide te demonstreren.

 7. Toine Goossens

  Terecht vragen deze demonstranten onze aandacht voor het verkrachten van de westerse normen en waarden door de staat Israël. Zij krijgen de steun van heel veel joodse Nederlanders.
  Alleen dat al bewijst hoe verraderlijk en leugenachtig Netanyahu opereert door te blijven benadrukken dat het antisemitisme betreft. Dat is het frame dat Israël lang succesvol heeft gebruikt om steun van de Europese landen af te dwingen.

  Duidelijk is inmiddels dat Israël alle steun van westerse landen heeft verspeeld. Alleen Duitsland is nog over. Sic.

 8. Rles Adriaansen

  Combineer dit soort acties door consequent tegelijk op te roepen de gijzelaars vrij te laten..en tegen organisatie Hamas uit te spreken. Winst voor de geloofwaardigheid.

 9. w

  ik ben pro-Israel, dus ik vind dat ze in hun recht staan om die hamas te elimineren

 10. Scherpschutter

  @Toine 11:34

  Toine, Nethanyahu heeft geen interesse in je mening, die van de demonstranten of die van de Gemeente Utrecht. Nul komma nul. Dat is de realiteit.

  Zet even lekker een bakje thee en ga in de zon zitten, Toine. Eventjes geen hysterie en fijn bijkomen in de frisse lucht. Dit geeft geen nut joh.

 11. de Kreek

  Iedere doden, dat is er één te veel of het nu mensen uit Israël zijn of uit de Gazastrook. Ik moet toch wel benadrukken dat Hamas een terroristische organisatie is en de gijzelaars nog steeds niet heeft vrijgelaten. Zolang Hamas dat niet doet, dan kan je er vanuit gaan, dat Israël doorgaat met platbombarderen van Gaza. Ik vraag mij dan wel af waarom Hamas de gijzelaars niet vrij laat. Ik heb het idee dat Hamas het geen bal kan schelen, wat er allemaal gebeurt met de mensen die wonen in de Gazastrook, zolang ze Israël maar aan de schandpaal kunnen nagelen. De hoofdstukken van Hamas leven lekker in weelde in Dubai, in hun riante peperdure penthouse, lekker ver van alle ellende. Vergeet vooral niet Iran, die wel heel vaak dit allemaal bekostigd, voor de meeste terroristische organisaties die in het midden oosten en Afrika wel erg veel dood en verderf zaaien.

 12. Pee

  Oppakken en vervolgen zoals al eerder had gemoeten.

 13. Koel Hoofd

  @Toine
  Hamas is al decennia lang bezig met een heilige jihad.
  Dat betekent dat elk Palestijns slachtoffer automatisch martelaar wordt waardoor ze de dood vieren. Westerlingen hechten veel te veel waarde aan een mensenleven om dat te kunnen begrijpen, dat doen we namelijk al 1000 jaar niet.
  Echter, Hamas misbruikt die westerse waardebeleving op werkelijk onthutsend gruwelijke wijze bijzonder succesvol: de westerse cultuur elite spant zich in om te protesteren voor een joodse genocide 2.0.
  Antisemitisme is voor de tweede keer binnen 100 jaar salonfahig gemaakt met behulp van geslepen propaganda en volksmennerij.
  Vind dat behoorlijk deprimerend.

 14. Toine Goossens

  Koel Hoofd,

  Ik spreek niet over Hamas. Ik spreek over de Palestijnse bewoners die al 2 eeuwen de belangrijkste bewoners van Palestina zijn. Palestijnen die 100 jaar geleden nog 90% van de bevolking uitmaakten, die woonden in heel het gebied.
  Fatah bestuurt de Westbank. Wat hebben de Palestijnen daaraan Koel? Er wonen inmiddels 750.000 illegale bezetters die alle anderen willen verdrijven.

  Dat verwerpen is belangrijk, het is volledig in strijd met uw en mijn morele waarden. Maak u er niet goedkoop af met anti semitisme.

 15. Toine Goossens

  Wat ben je wijs geworden Scherpie.

 16. Toine Goossens

  @Koel Hoofd,

  In antwoord op een vraag van Esther Ouwehand, laat Wilders horen en zien dat de PVV een ultra rechtse beweging is. Hij, het enige lid van een ondemocratische partij, veracht de Palestijnen en verdedigt de staat Israël. U, ik, wij allemaal weten en horen dat Bezalel Smotrich alle Palestijnen wil verdrijven uit Palestina.

  Dat is de dagelijkse gang van zaken op de Westbank waar de aanhangers van deze ultra rechtse griezel hun Palestijnse buren bedreigen en doodschieten om dat te realiseren.

  @Koel Hoofd, laat zien dat u er uw verstand bij kan houden en neem hier afstand van. Ooit begon Hitler ook op deze manier. Hij is niet afgestopt, wat 100 miljoen doden tot gevolg heeft gehad.

  https://www.youtube.com/watch?v=Y9DFdzJ9Pcg

 17. Nina

  Los van wie er gelijk heeft:
  Stop met terreur en oorlog.

  Het brengt niets dan nog meer ellende vanwege wraakacties.

  Eén van de gevolgen is dat de ellende van verschillende conflicten in de wereld naar ons veilige en vrije land wordt gehaald. Zeer, zeer onwenselijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).