Pro-Palestinademonstratie op Jaarbeursplein in Utrecht rustig verlopen Pro-Palestinademonstratie op Jaarbeursplein in Utrecht rustig verlopen

Pro-Palestinademonstratie op Jaarbeursplein in Utrecht rustig verlopen

Pro-Palestinademonstratie op Jaarbeursplein in Utrecht rustig verlopen
Foto's: Bas van Setten
Een paar honderd mensen waren zondagmiddag aanwezig bij een pro-Palestinademonstratie op het Jaarbeursplein in Utrecht. Waar eerder deze maand bij een vergelijkbaar protest nog ruim honderd mensen werden gearresteerd, is dit keer alles rustig verlopen.

Een paar honderd mensen waren zondagmiddag aanwezig bij een pro-Palestinademonstratie op het Jaarbeursplein in Utrecht. Waar eerder deze maand bij een vergelijkbaar protest nog ruim honderd mensen werden gearresteerd, is dit keer alles rustig verlopen.

De demonstratie begon om 14.00 uur. Vanuit de organisatie werd meerdere keren opgeroepen om de coronamaatregelen na te leven. Zo waren er stippen op het Jaarbeursplein aangebracht waar de mensen konden staan en ook werden er mondkapjes uitgedeeld.

Op de trappen boven de fietsenstalling stond een microfoon waar verschillende sprekers elkaar afwisselden. Zo stonden er mensen die uit Gaza waren gevlucht en ook zong een meisje een Arabisch liedje.

Toen de officiële demonstratie rond 15.30 uur was afgelopen ging een klein groepje door met het protest, waarbij de coronamaatregelen niet werden nageleefd. Na tussenkomst van de politie en de organisatie besloot dit groepje ook op te houden met demonstreren.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Gerrit

  fijn dat demonstreren ook zonder gedoe kan verlopen, hulde aan de organisatie (die ook coronamaatregelen in acht nam)

 2. Uuutje

  Tuurlijk. Ik had ook eigenlijk niets anders verwacht. Het gaat juist vaak mis bij andere demonstraties. Vaak ook juist demo’s met een bepaalde signatuur.

 3. Fred

  @Uuutje: jouw verwachtingspatroon stemt hoopvol. Toch mag ik nog steeds in de pers lezen dat bij pro-Palestinademonstraties vaak een lading antisemitisme geventileerd wordt waar alleen de honden brood van lusten en fatsoenlijke mensen zoveel mogelijk afstand van bewaren om niet besmet te raken. Vooral in Duitsland heeft men tegen dit antisemitische gif een grondige afkeer weten te ontwikkelen bij het merendeel van de niet links georienteerde jeugdigen. Het schijnt dat van geschiedenis toch wat te leren valt.

 4. West-jeruzalem

  @fred en om wat voor antisemitisme word er dan geformuleerd volgens u en uw duitse pers? Is het zeggen dat israel is opgericht als apartheidsregime en dat ze de palesteinen onderdrukken, verdrijven en vermoorden (vandaag de dag, niet 80 jaar geleden) ook antisemitisch? Vanaf mijn kant (pro-palestina) lijkt het namelijk meer zo alsof dat een kaart is die word getrokken wanneer er eens kritisch word gekeken naar het zionisme. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich hier bewust van zijn.

 5. Uuutje

  Kritiek op de staat Isra. is sowieso al geen antisemitisme. Dat wordt door veel lobbyclubs wel als zodanig weggzet. Daardoor kunnen we ons ook niet richten op het echte antisemitisme.

  Zoals je kan lezen was er bij deze demo geen wanklank te horen. Dus waarschijnlijk ook geen antisemitisme.

  Loop het nieuws eens niet zo naar eigen inzicht in te kleuren!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).