De problemen in het verwarmingssysteem van de Utrechtse studentenflat Casa Confetti blijken hardnekkiger dan in eerste instantie werd gedacht. Omdat de reparatie nu langer op zich laat wachten krijgen alle bewoners tijdelijk een kacheltje van SSH, de corporatie die de woningen verhuurt.
Eerder deze week werd al bekend dat een deel van de bewoners van Casa Confetti, het kleurrijke pand aan het Leuvenplein op het Utrecht Science Park, in de kou zat omdat de verwarming het niet deed. “Het is in mijn kamer 13 graden, met de gordijnen dicht”, vertelde Laura, een van de bewoners van het pand.
Een woordvoerder van SSH zegt vorige week al benaderd te zijn door bewoners. “Naar aanleiding daarvan hebben we een aantal installaties vervangen. In het weekend dachten we dat alles weer werkte, maar dat was helaas niet het geval.”
Hardnekkig
Maandag is vervolgens weer gekeken en toen kwam men erachter dat de leiding schoongemaakt moest worden omdat er op sommige plekken een verstopping zat. “Helaas bleken de verstoppingen hardnekkiger dan gedacht. We moeten nu de hele installatie schoonmaken en dat kan alleen als het hele systeem wordt afgesloten. Daarom krijgt iedereen van ons een kacheltje zodat ze er toch warmpjes bij kunnen zitten”, aldus de woordvoerder van SSH.
Laura spreekt van een ‘groot ding’ dat ‘veel herrie maakt’, maar zegt wel blij te zijn dat zij en haar medebewoners het nu weer warmer krijgen. Tegelijkertijd zijn er ook zorgen: “Zo’n kachel trekt natuurlijk een hele hoop stroom. Wie gaat dat uiteindelijk betalen?”
Communicatie
Ook de communicatie vanuit SSH had volgens Laura beter gekund. “Er kan natuurlijk altijd iets misgaan, maar het is dan wel fijn goed op de hoogte gehouden te worden. Ik vraag mij ook af waarom er geen onderhoud wordt gedaan in de zomer. Wel fijn dat er nu hard gewerkt wordt.”
Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.
Gekoppelde berichten

Bewoners van Casa Confetti in Utrecht dagen in de kou door kapotte verwarming
Bewoners van de Utrechtse studentenflat Casa Confetti op het Leuvenplein zitten al dagen in de…
12 Reacties
ReagerenFijne verhuurder, die SSH. Helaas zijn er zo vele. Wel dik incasseren, bestuurders in Maserati’s, maar leveren, ho maar. Alleen als ze niet meer onder de druk van de media uitkunnen.
Goh. Zouden ze bij SSH wellicht mijn reactie van gisteren hebben gelezen en vandaag iemand naar de bouwmarkt hebben gestuurd voor kacheltjes?
@Lexus:
“…bestuurders in Maserati’s…”
Pics or it didn’t happen.
Helaas is dit wel een groter, wijdversprijd probleem. Casa Confetti is (pas) uit 2012.. Tegenwoordig worden gebouwen zo goedkoop mogelijk in elkaar gezet, met winstmarges, budgetten en projecties in gedachte ipv de menselijke maat om na een jaar of 50 alweer gesloopt te worden.
verhuurd moet niet met een d maar met een t. Tegenwoordige tijd derde persoon enkelvoud.
@Lexus
Je verspreidt fake news. De SSH heeft geen winstoogmerk en de beloningen voor werknemers liggen binnen de kaders van de wet.
Los daarvan had de afwikkeling van deze problemen beter gekund.
@WvR en Betweter: winstoogmerk doet er niet toe. De Maserati werd gereden door bestuurder Möllenkamp van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. Allerminst nepnieuws helaas.
@Lexus
Woningcorporatie Rochdale heeft totaal niks met deze zaak te maken, dus dit is dom zomaar wat roepen waar niemand wat aan heeft. Op de SSH is veel aan te merken (in deze zaak), maar niet dat het zakkenvullers zijn.
Het gebouw is gewoon te goedkoop aangelegd. Leidingen zijn niet gefixeerd waardoor ze ‘los’ in het beton liggen en gaan wrikken. Goedkoper, maar meer kans op lekkages en vuil in de leidingen. Het reinigen van de verwarmingen gaat een aantal weken duren dus voorlopig zitten we in Casa nog met deze kacheltjes. Ondertussen is er vandaag opnieuw een lekkage ontstaan, waardoor er vandaag weer geen warm water beschikbaar is…
@Lucas: blij te horen dat SSH geen zakkenvuller is, maar mijn wantrouwen blijft groot. Uit eigen ervaring weet ik dat SSH appartementen die aan de universiteit gelegateerd waren, doorverkocht heeft aan particuliere beleggers, terwijl het betreffende testament dat verbood. Gevolg was dat argeloze appartementseigenaren/bewoners geconfronteerd werden met veel ellende van nieuwe huurders. Kortom, zo zuiver is die SSH niet.
@Betweter
Ik woon in een ssh pand. Label F, enkel glas, oude tochtende kozijnen, alleen de gasrekening was in 2022 (dus voor de stijgingen) 10600 euro voor 10 kamers. Zo vaak aangedrongen op betere isolatie, antwoord is steeds: kost te veel geld, plus een drogreden over schimmelvorming (alsof we niet zouden luchten, wat gewoon in elk huis moet). En de huidige smoes is ‘ja maar we vergoeden nu kozijnfolie voor 1 raam per kamer’ (meeste kamers hebben er twee). 3 cv ketels, allen 13 jaar of ouder.
De ssh wil niet verduurzamen en doet er alles aan om dat maar niet te hoeven.
Ow en omdat we allen achter 1 meter zitten, halen die overheidsregelingen ook absoluut niets uit.
En ja, we zitten allemaal met de verwarming op 18-19 en een extra trui/thermo-kleding.
Uitzuigers zijn het. Verre van degelijke verhuurders.
*2021
@NB De overheidsregelingen sluiten inderdaad bewust een groep buiten en dat zou niet moeten.
De SSH heeft inderdaad te weinig aan verduurzaming gedaan. Al heeft dat ook wel te maken met prioriteiten die ze stellen doordat ze door de rijksoverheid gekort worden d.m.v. verhuurdersheffing maar wel een woningtekort moet oplossen.
Er moet een betere prikkel voor verhuurders komen om te verduurzamen want het gaat duidelijk niet vanzelf. Maar slecht verhuurderschap noem ik dat niet. Als moeten ze de stadspanden duidelijk aan gaan pakken…