Problemen met roltrappen bij Utrecht Centraal lijken verleden tijd; vier nieuwe trappen hangen Problemen met roltrappen bij Utrecht Centraal lijken verleden tijd; vier nieuwe trappen hangen

Problemen met roltrappen bij Utrecht Centraal lijken verleden tijd; vier nieuwe trappen hangen

Problemen met roltrappen bij Utrecht Centraal lijken verleden tijd; vier nieuwe trappen hangen
De eerste twee roltrappen werden in oktober vervangen.
Het lijkt erop dat de problemen met de roltrappen bij station Utrecht Centraal zijn opgelost. De oude modellen, die vaak stilstonden omdat ze te kampen hadden met storingen, zijn namelijk vervangen. Vrijdag is ook de laatste nieuwe roltrap in gebruik genomen.

Het lijkt erop dat de problemen met de roltrappen bij station Utrecht Centraal zijn opgelost. De oude modellen, die vaak stilstonden omdat ze te kampen hadden met storingen, zijn namelijk vervangen. Vrijdag is ook de laatste nieuwe roltrap in gebruik genomen.

De vier oude roltrappen aan het Jaarbeursplein zijn in 2011 geplaatst en begin 2013 in gebruik genomen. Sindsdien zijn er al problemen en de gemeente heeft tussen 2016 en medio 2020 al zo’n 800.000 euro aan onderhoudskosten betaald. Daarom is besloten dat de vier roltrappen, veel eerder dan gepland, worden vervangen.

In oktober werden de eerste twee nieuwe exemplaren al geplaatst. Het ging om de roltrappen naast de ingang van de fietsenstalling. Nu zijn ook de andere twee vervangen.

TK Elevator onderhoudt de komende 23 jaar de nieuwe roltrappen. Gedurende deze periode garandeert het bedrijf een ‘zeer hoge netto beschikbaarheid’, aldus de gemeente Utrecht. De roltrappen zullen twaalf keer per jaar een onderhoudsbeurt krijgen. Onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, worden op vooraf geplande momenten vervangen.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Keurig opgelost, dat we maar veel op en neer mogen gaan met z’n allen.

 2. Wim

  Eerst zien, dan geloven, Bill.

 3. Speak Up

  Totdat ze weer stuk gaan natuurlijk. Lang meegaande roltrappen in de buitenlucht, terwijl je nagenoeg niets aan onderhoud of bescherming doet, bestaan niet.

 4. wollie

  https://twitter.com/werktderoltrap

 5. Don

  Kostbaar opgelost Bill heel heel erg kostbaar

 6. Katja

  Waarom worden de roltrappen niet overkapt ?
  Zometeen platgetrapte sneeuw ertussen, en hopla…

 7. isabelle

  ‘lijkt’ is hier een correcte inschatting.

  Goedkoop is duurkoop, zullen we maar zeggen. De favoriete werkwijze van ons stadsbestuur…

 8. RABE

  Een overkapping is idd geen slecht idee Katja maar dat snappen ze niet.

 9. Steve

  Aan de centrumzijde ( van het CS)
  staan de roltrappen en de lift ook nog wel eens stil.
  Ook in de open lucht.

 10. wollie

  staat niet mooi op de architectenplaatjes.

 11. Koel Hoofd

  Roltrappen die maandelijks onderhoud nodig hebben vanwege het weer?
  Dat is dweilen met de Quookerkraan open…
  Wat is er mis met een functionele overkapping?
  Of vinden ze dat lelijk op het stadskantoor en bij de welstandscommissie?
  Dan zetten ze er toch gewoon een afgrijselijk lelijk kunstwerk op?

 12. Speak Up

  @ Wollie

  Heb je de afgrijselijk lelijke zeer tijdsgebonden (na 15 jaar achterhaald en lelijk, zie oude stadskantoren) architectuur in het stationsgebied wel eens bekeken?

  Het stationsplein (bij het bollendak) begint nu al out dated te raken. Niet zo raar, want het is commerciële architectuur, alleen maar bedoeld om het plebs geld uit te laten geven. Dat heeft geen waarde voor de toekomst of samenleving.

  Iedereen weet dat roltrappen in de buitenlucht niet werken. Het maandelijkse onderhoudscontract is en NIET duurzaam (onderdelen die structureel 20 jaar lang iedere maand vervangen moeten worden> lees weggegooid, leest u mee “nep” Groen Links) en het is geld over de balk smijten

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).