Problemen op de Oudegracht: ponton met kraan zinkt | De Utrechtse Internet Courant Problemen op de Oudegracht: ponton met kraan zinkt | De Utrechtse Internet Courant

Problemen op de Oudegracht: ponton met kraan zinkt

Problemen op de Oudegracht: ponton met kraan zinkt
Problemen bij werkzaamheden aan de Oudegracht. Foto: DUIC
Op de Oudegracht in Utrecht is een ponton met een kraan erop aan het zinken. Het vaartuig wordt gebruikt bij de renovatie van de kades.

Op de Oudegracht in Utrecht is een ponton met een kraan erop aan het zinken. Het vaartuig wordt gebruikt bij de renovatie van de kades.

Op donderdagochtend ging het mis toen het ponton werd verplaatst. Het vaartuig met een grote kraan staat op poten die omhoog moeten worden gehaald om te varen. Bij de kade onder de winkel Kathmandu ging het mis. Het ponton kiepte om en glijdt steeds verder het water in.

Een medewerker vertelt dat er geen schade zal zijn aan de kade: “Die moet nog worden vervangen dus dat is niet erg. Er is verder ook niemand gewond geraakt en de jongens zien er allemaal droog uit.”

De boot is uit zichzelf niet meer gemakkelijk uit het water te trekken en de holle ruimte onder de kraan loopt momenteel vol water. “Die moeten we leegpompen”, aldus de medewerker. “Daar zullen we wel een hele dag mee bezig zijn.”

Bij renovatie aan de kades aan de Nieuwegracht is eerder dit jaar een laadbak vol met bouwmateriaal is gezonken. Dat werd dezelfde dag nog opgelost.

Fotoverslag

2 Reacties

Reageren
  1. Robbert kalff

    Amateurs…… Ik begrijp het echt, het is een uniek project waar heel veel adhoc beslist moet worden. Maar de tientallen problemen die dit project al veroorzaakt heeft laat wat mij betreft zien dat het aan de verkeerde aannemer is aanbesteed. (als dat überhaupt al een goed idee was) Hoe lang zijn ze al bezig? hoe lang zou het eigenlijk geduurd hebben? hoe vaak al problemen met gereedschap, vaartuigen etc. Hoe vaak al vertraging? Als ze klaar zijn kunnen ze overnieuw beginnen, afbrokkelende stenen genoeg al bij de eerst geplaatste muren. Scheuren tussen de prefab delen wegen slechte aansluitingen en bevriezing in de winter. Bomen die dan weer wel en dan weer niet kunnen blijven. Vergunningen niet op tijd aangevraagd etc etc etc Wie in de gemeente gaat dit aan de kaak stellen. Al meer dan 5 jaar worden de grachten geteisterd door deze amateurs!

  2. Marie de Jonge

    Gelukkig heeft de kade geen schade opgelopen. Ik kan mij voorstellen dat het niet gemakkelijk is om een kraan te bergen wanneer deze vol met water is gelopen. Gelukkig is alles diezelfde dag nog opgelost. https://www.duikbedrijfvanbekkum.nl/diensten/scheepsberging

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).