Proef in de Jaarbeurs Utrecht met vaccineren tot ‘s avonds laat Proef in de Jaarbeurs Utrecht met vaccineren tot ‘s avonds laat

Proef in de Jaarbeurs Utrecht met vaccineren tot ‘s avonds laat

Proef in de Jaarbeurs Utrecht met vaccineren tot ‘s avonds laat
In de Jaarbeurs start vanaf volgende week een pilot om te bekijken of veel inwoners zich op latere tijdstippen zouden willen laten vaccineren. GGD Regio Utrecht (GGDrU) begint woensdag 21 april met ‘s avonds vaccineren. Het is voor het eerst dat een regio dit probeert, zegt de Utrechtse GGD. 

In de Jaarbeurs start vanaf volgende week een pilot om te bekijken of veel inwoners zich op latere tijdstippen zouden willen laten vaccineren. GGD Regio Utrecht (GGDrU) begint woensdag 21 april met ‘s avonds vaccineren. Het is voor het eerst dat een regio dit probeert, zegt de Utrechtse GGD. 

Tot nu toe wordt er van 08.00 uur tot 20.00 uur geprikt in de Jaarbeurs, maar tijdens deze proef wordt de eindtijd verlaat tot 23.45 uur.

De uitkomsten van de pilot gebruikt de GGDrU om te kijken of het latere tijdstip ook zal worden ingezet als er over een tijdje massaal gevaccineerd zal gaan worden. “Wij willen als GGDrU zo laagdrempelig mogelijk zijn ten aanzien van openingstijden en locaties”, zegt Jaap Donker, directeur Publieke Gezondheid GGdrU. “Deze pilot en mogelijke avondopenstelling dragen hieraan bij.”

Mensen kunnen zich na de avondklok gewoon laten vaccineren, omdat het om een medische ingreep gaat. “Zij moeten nog wel een ingevulde ‘Eigen verklaring avondklok’ formulier meenemen en krijgen na het vaccineren een vaccinatiebevestiging mee”, schrijft de GGD. Ook krijgen ze na afloop een bewijs mee dat ze zijn ingeënt.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Haha, zorg eerst maar eens dat er voldoende vaccin is. En personeel, want dat schijnt massaal weg te lopen aangezien ze niks te doen hebben…

 2. Katja

  Astra niet voor 60-, en Janssen voorlopig helemaal niet vanwege bijwerking van 1 op 1 miljoen. Waanzin. Gelukkig heb ik de eerste van Astra al drie weken geleden gehad, en in juni (maar misschien wel eerder) de tweede. Kom maar op !

 3. TJA...

  Afgelopen zondag was de boel gesloten.

 4. M.a

  Een proef net alsof mensen niet op komen dagen.na 20 uur
  Als ze een afspraak kunnen krijgen willen ze zelfs om 2 uur s,nachts komen.

 5. C in de Horeca

  Ongeloofelijk dat naar bijna 14 maanden Covid ze wil nu een proef laten uitvoeren voor avond vaccinaties….

  Denken ze dat NL wil langer blijven dicht dan nodig?

  Verplicht mensen te komen 24/7/365 tot dat iedereen is gevaccineerd!

  Oh, tja, sorry, ik was vergeten….er staan 5000 ambetenaren tussen dus daarom zijn wij 4de laatste in Europe op vaccinatie gebeid

 6. Pensionado

  Helemaal eens @ C. Quod erat demomstrandum. De toekomst van de democratie is de bureaucratie.

 7. [email protected] 🤫

  Dit land is de weg kwijt en is totaal de regie kwijt met vaccineren.

 8. Lexus

  Afgelopen woensdagmiddag ben ik geprikt in een nagenoeg lege Jaarbeurshal. Verder waren er veel meer mensen voor de inschrijving en de begeleiding dan voor het prikken. Daarom maakte het allemaal een heel vreemde indruk. Zoals het nu gaat, is er geen enkele noodzaak om de openingstijden te verruimen. Laat eerst maar eens duidelijk worden of er a) voldoende vaccins zijn; b) voldoende mensen om te prikken; en c) voldoende mensen die geprikt willen worden (volgens mij zijn er die wel). Zo ingewikkeld lijkt me dat allemaal toch niet. Er moet wel voor gezorgd worden dat de priklocatie ook met het openbaar vervoer goed te bereiken is of dat tenminste aangegeven wordt hoe dan wel. Dat is nu allerminst het geval. Het was een regelrechte ramp. Het inschrijven en prikken zelf was gelukkig geen enkel probleem; ook het maken van een afspraak ging relatief vlot.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).