Proef met fietsparkeervakken in de binnenstad | De Utrechtse Internet Courant Proef met fietsparkeervakken in de binnenstad | De Utrechtse Internet Courant

Proef met fietsparkeervakken in de binnenstad

Proef met fietsparkeervakken in de binnenstad

In de Utrechtse binnenstad start op 1 oktober aanstaande een proef met fietsparkeervakken. De fietsparkeervakken zijn bedoeld voor het kort stallen van de fiets in de buurt van populaire bestemmingen. Het parkeervak is te herkennen aan speciale belijning en een pictogram. Er staan geen fietsklemmen in het vak, fietsers kunnen hun fiets alleen op de standaard zetten. De gemeente wil hiermee de overlast van ‘wildgeparkeerde’ fietsen verminderen. De proef duurt drie maanden. 

Het gemeentebestuur stimuleert in haar mobiliteitsbeleid het gebruik van de fiets als schoon en gezond vervoermiddel. Om het gebruik van de fiets te vergroten worden verschillende maatregelen genomen. Rond fietsparkeren valt daarbij te denken aan maatregelen als bewaakte fietsenstallingen, buurtfietsenstallingen, plaatsing van fietsrekken, weghalen van gevaarlijk geparkeerde fietsen, onderzoek naar leenfietsen en zogenaamde fietsparkeerdrukmetingen. De proef met fietsparkeervakken is een nieuwe maatregel.

De fietsparkeervakken worden op de volgende vijf locaties aangebracht:
• Twijnstraat ter hoogte van de Albert Heijn
• St. Jacobsstraat ter hoogte van de Lange Koestraat
• Oudegracht en Stadhuisbrug ter hoogte van Selexyz
• Neude op hoek met de Lange Jansstraat
• Neude op de hoek met de Potterstraat

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).