Programma huldiging Oranje leeuwinnen bekend | De Utrechtse Internet Courant Programma huldiging Oranje leeuwinnen bekend | De Utrechtse Internet Courant

Programma huldiging Oranje leeuwinnen bekend

Programma huldiging Oranje leeuwinnen bekend
Na het historische spektakel van gisteravond worden de Oranje leeuwinnen vandaag gehuldigd in Park Lepelenburg. In het park is plek voor 12.000 mensen. Op de rotonde aan de Maliesingel komt ook een groot scherm te staan waar bezoekers de huldiging live kunnen meekijken. 

Na het historische spektakel van gisteravond worden de Oranje leeuwinnen vandaag gehuldigd in Park Lepelenburg. In het park is plek voor 12.000 mensen. Op de rotonde aan de Maliesingel komt ook een groot scherm te staan waar bezoekers de huldiging live kunnen meekijken. 

Bekijk ook ons liveblog hier.

Park Lepelenburg gaat om 16:30 uur open voor bezoekers, het programma met optredens van verschillende artiesten begint om 17:00 uur. Vanaf 18:50 uur is het huldiging ook live te volgen op NPO 1. Ook staat er een groot scherm op de Neude om de huldiging te volgen.

De winnaars van het EK-Vrouwenvoetbal zijn vanaf 19:00 uur toe te juichen; dan worden de kampioenen vanaf de Sterrenwacht in een boot over de Singel naar Park Lepelenburg gevaren. Rond 19:20 worden de Oranje Leeuwinnen op het podium verwacht, waar ze zo’n twintig minuten zullen blijven. Het programma zal om 20:30 eindigen.

Veiligheid

Bij elke ingang van de Oranje Fanzone in Park Lepelenburg vindt tassencontrole plaats. Om wachtrijen te voorkomen wordt geadviseerd om geen tassen mee te nemen. Daarnaast zijn grote rugzakken, weekendtassen en koffers sowieso niet toegestaan. Ook voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn voor de veiligheid, zoals flesjes, glazen en stokken zijn verboden. Wil je een spandoek meenemen, dan mag dat alleen zonder stok.

Het meenemen van blikjes en (glazen) flessen met alcoholhoudende drank is ook niet toegestaan. In het park kunnen bezoekers eten en drinken kopen met contant geld of pinpas.

Bereikbaarheid

“We verwachten dat het druk wordt”, laat Matthijs Keuning van de gemeente Utrecht weten. “Het is een uniek evenement, er is mooi weer voorspeld en het is vakantietijd.” De gemeente Utrecht en de KNVB adviseren bezoekers om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, de fiets of lopend te komen. Geadviseerd wordt om met de trein naar Utrecht Centraal of Utrecht Vaartsche Rijn te komen en dan te lopen naar Park Lepelenburg. Bezoekers zullen door verkeersregelaars en borden op de juiste route worden gewezen.

Met de auto naar Lepelenburg komen, wordt afgeraden. Wil je toch met de auto komen, dan wordt geadviseerd bij de Jaarbeurs te parkeren en vervolgens te lopen naar Park Lepelenburg. Rond het park en de Oranje Fanzone kan niet geparkeerd worden.

5 Reacties

Reageren
 1. Utrechter

  Op de radio is de gemeente zich bij monde van burgemeester Van Zanen al aan het indekken voor als het een chaos wordt. En die kans is levensgroot. Zoals zo vaak het geval is heeft de gemeente weer eens niet goed nagedacht. Laten we hopen dat het allemaal goed afloopt.

 2. BW

  @Utrechter
  Vanochtend op het NOS journaal vond ik Van Zanen juist erg laconiek en (misplaatst) zelfverzekerd dat het allemaal wel goed komt. “Mensen komt allen, Utrecht is een prachtige stad” en Van Zanen noemde expliciet de Neude en het Vredenburg als alternatieven als het Lepelenburg vol is. Toen de verslaggever vroeg of je daar ook iets van de huldiging mee krijgt was het antwoord “nou nee, dat niet”.

  Het oranje publiek is over het algemeen vrij beschaafd (veel gezinnen met kinderen) en ik zie het niet snel uit de hand lopen, maar ik ben bang dat deze locatie niet erg gelukkig is gekozen.

 3. Karla

  De Gemeente Utrecht lijkt vastbesloten om Lepelenburg te laten slopen door een te grote menigte voetbalfans. Volgens mij is dit een monumentaal park, dus ik had eigenlijk verwacht dat men er juist zuinig op zou zijn. ik vraag me af wat de geheime agenda is van de gemeente Utrecht en de burgemeester??? Waarom moet Lepelenburg kapot??? Heeft iemand veel geld geboden om er iets op de bouwen of zo???

 4. willem

  @BW: het kan dan wel beschaafd publiek zijn, wat me juist grote zorgen baart is de enorme hoeveelheid mensen die hier vanmiddag op af gaat komen. Dat zullen er aanzienlijk meer dan 12.000 zijn. Chaos verzekerd!

 5. Paul

  Gelukkig wordt onze stad niet bestuurd door bovenstaande reaguurders die blijkbaar dagelijks hun litertje azijn kwijt moeten. Het was een geweldig feest met een positieve uitstraling voor Utrecht. Zonder azijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).