Programma Utrecht 900 bekend: Kensington speelt op de Domtoren en honderden andere activiteiten Programma Utrecht 900 bekend: Kensington speelt op de Domtoren en honderden andere activiteiten

Programma Utrecht 900 bekend: Kensington speelt op de Domtoren en honderden andere activiteiten

Programma Utrecht 900 bekend: Kensington speelt op de Domtoren en honderden andere activiteiten
Burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Anke Klein hebben het programma voor de festiviteiten rond Utrecht 900 bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens een feestelijke middag in ZIMIHC Theater Zuilen.

Burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Anke Klein hebben het programma voor de festiviteiten rond Utrecht 900 bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens een feestelijke middag in ZIMIHC Theater Zuilen.

De feesten die voor Utrecht 900 worden georganiseerd, gaan op 2 juni van start en duren tot 11 november van dit jaar. De band Kensington trapt de verjaardagsfeesten af met een concert vanaf de Domtoren. Zij krijgen begeleiding van Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig.

In de maanden daarna volgen honderden evenementen ‘van, voor en door Utrechters’. Burgemeester Dijksma: “Onze mooie stad heeft 900 jaar stadsrechten en dat is reden voor een groot feest voor álle Utrechters.”

Taart

Daarbij horen onder meer de Catharina Vrouwenpower Dansparade, de stadsopera over Trijn van Leemput en de opening van Paleis Lofen. Op 2 juni zijn 1000 Utrechters die hun verjaardag delen met die van de stad uitgenodigd voor een stuk taart.

Ook andere evenementen en initiatieven hebben hun naam verbonden aan Utrecht 900. Zo doet ook de Vuelta mee met het feest van 900 jaar stadsrechten. Net als het internationale Leading Voices festival en het ‘Rondje Singel’, dat na twee jaar eindelijk gevierd kan worden. Ook de Canal Pride staat in het teken van Utrecht 900.

11 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  900 jaar rechten,en we zijn een mensenrechtenstad, alleen wanneer het ons uitkomt als politiek.
  Duidelijk weer een feest voor de happy few ….

 2. passalacqua

  omg die vreselijk toegangelijke rock voor alle leeftijden van kensington lol

 3. Liza

  Kensington is echt super mainstream; hoezo feest voor de happy few?

 4. Katja

  Met Kensington op de Domtoren laten gelijk de losse stukken verder los…

 5. Aard Bevers

  Wie wordt er nou echt happy van Kensington?

 6. buurtbewoner

  kensington…. dertienindozijn provinciale pop voor alle leeftijden

 7. buurtbewoner

  @Aard Bevers
  mensen die opgewonden raken van de allergrootst denkbare middelmaat der middelmaten, en daar weer de meest grootst denkbare gemiddelste middelmaat van, en dan nog steeds opgewonden raken…..

 8. Scherpschutter

  Aard Bevers

  Zolang 3 talentloze c-artiesten doe zich verenigd hebben onder de naam “Toppers” het voor elkaar krijgen om in 3 dagen 200.000 laagbegaafden op de been te brengen voor wat weinig anders omschreven kan worden als een 3 uur durende martelingssessie van de ziel en geest, wekt het bij mij in ieder geval weinig verbazing dat een bandje dat totaal zielloze nihilistische bagger produceert ook op enig volks enthousiasme kan rekenen.

  Geen land ter wereld dat cultureel zo armoedig en vlak is als Nederland.

 9. Lexus

  Uit het feit dat er nog geld uitgedeeld kan worden, leid ik af dat de animo voor feestvieren niet erg groot is. Maar wat valt er eigenlijk te vieren? De bevestiging van het stadsrecht hield in dat de bewoners, of althans de rijkste, werden geprivilegieerd boven andere mensen. Dit werd zelfs tot uitdrukking gebracht door de aanleg van een gracht, een wal en muren. Er werd gecontroleerd wie er in en uit kwam. Er valt dus eigenlijk niets te vieren, op zijn hoogst te herdenken. En dat zou het beste kunnen door middel van historische uitleg, zoals gelukkig nu ook bij de slavernij het geval is. Maar die uitleg en context ontbreekt vooralsnog nagenoeg geheel.
  Wel wil ik wijzen op de publicatie Rondom het Utrechts stadsrecht (http://www.broerendebruijn.nl/Uitgaven.html#Rondom_het_Utrechts_stadsrecht), ook verschenen in een Engelse vertaling: https://www.academia.edu/72227066/1122_June_2_The_confirmation_of_Utrechts_city_privileges_by_emperor_Henry_V_seen_in_a_new_perspective

 10. Chris van Rooijen

  Anonieme azijnzeikers… je hoeft er niet naar te luisteren!

 11. Iris

  Ik vind het zo jammer al die partypoopers, meteen zeuren over van alles. Heerlijk feesten met Kensington. Utrecht 900 jaar! Dat moet gevierd worden. Blijf maar lekker onder je dekentje liggen. Kensington is TOP!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).