Programmamaker Danny Ghosen bezoekt krakers aan de Croeselaan in Utrecht Programmamaker Danny Ghosen bezoekt krakers aan de Croeselaan in Utrecht

Programmamaker Danny Ghosen bezoekt krakers aan de Croeselaan in Utrecht

Programmamaker Danny Ghosen bezoekt krakers aan de Croeselaan in Utrecht
Het kraakpand op de Croeselaan
Programmamaker Danny Ghosen besteedt in de nieuwe uitzending van zijn programma ‘Danny’s wereld’ aandacht aan krakers en de woningnood. Hierbij brengt hij ook een bezoek aan het kraakpand aan de Croeselaan in Utrecht.

Programmamaker Danny Ghosen besteedt in de nieuwe uitzending van zijn programma ‘Danny’s wereld’ aandacht aan krakers en de woningnood. Hierbij brengt hij ook een bezoek aan het kraakpand aan de Croeselaan in Utrecht.

Op zondag 21 november vond in Utrecht het Woonprotest plaats. Op diezelfde dag onthulde een groep krakers een nieuw gekraakt pand aan de Croeselaan, waar zij nog steeds verblijven.

Ghosen gaat in ‘Danny’s wereld: Kraak de woningnood!’ langs bij de bewoners van het pand. “Als het kon, zou ik het liefst een normale kamer vinden. Ik zie het als oplossing voor de huidige crisis. Ik voel daar ook geen gêne over. Er wordt nu beter voor dit huis gezorgd dan in de afgelopen jaren. En daar ben ik trots op”, zegt een van de krakers tegen Ghosen.

Spanningen en problemen

In Danny’s wereld wordt aandacht gegeven aan onderwerpen die naar eigen zeggen wringen in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen in de samenleving en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen.

Danny’s wereld: Kraak de woningnood! staat om 17.00 uur op YouTube en wordt om 21.05 uur uitgezonden op NPO2.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Piet

  Politiek laat nog steeds steken vallen als het gaat om Woningnood. Kees Diepeveen kan mooi praten als Wethouder, maar als je de prijzen van alle nieuwbouwwoningen ziet zijn de bouwbedrijven de lachende partij in omgeving Utrecht. Gemeente Utrecht heeft enorme steken laten vallen als het gaat om prijsafspraken en beschikbaarheid woningen in Utrecht. Ik juich de kraakbeweging nu van harte toe. Het is in tijden niet zo nodig geweest dat er een vuist gemaakt wordt.

 2. Scherpschuiter

  @Piet

  Vuist? Ik zie geen vuist….Ik zie alleen inbrekers die een middelvinger opsteken.

 3. Koel Hoofd

  Kijk, het verdienmodel van de media: zogenaamd zielige sensatieverhalen.
  En dan binnenkort een twittercampagne en crowdfundingsactie om via de rechter de politiek onderwerpen aan emotieverhalen van opzettelijke wetsovertreders.

 4. Trude

  @Koel Hoofd: ieder verstandig mens is een opzettelijke wetsovertreder, wanneer het belang dat vereist. Ik ben geen kraker, maar ik loop bijvoorbeeld door rood wanneer er geen hond op straat is.

  Net als bij door rood lopen is er geen echt slachtoffer van kraken, wanneer de eigenaar het pand bewust laat verkrotten, en pas schrikt en ineens begint te toeteren over ‘plannen’ met het pand nadat er mensen in zijn gaan zitten. Helemaal prima dus om mensen als Scherpschutter op deze manier de middelvinger te geven.

 5. Speak Up

  Grappig dat de reagurende boomers weer van hun zolderkamer of uit hun kelder zijn gekropen. De buurtwappies.

  Ikki-ikke-ikke is het creado (in dit geval is de ik de vastgoedsector, de projectontwikkelaar of de huisjesmelker). De samenleving is daar juist het slachtoffer van. Wij dus. De ruime meerderheid van de mens.

  Mensen die al in Utrecht wonen, maar om wat voor reden dan ook een ander huis nodig hebben, of uit Utrecht komen of hier moeten zijn voor werk hebben het recht niet afgezet te worden voor een dak boven hun hoofd. Leegstand vanwege speculatie is een strafbaar feit. Er wordt alleen nooit op gehandhaafd.

  Vreemd genoeg op de mensen die uit een vorm van protest, de krakers, dit aan de kaak willen stellen wel altijd.

 6. Katja

  Kraken is prima. Gemeente wil goede huizen slopen om er nieuwbouw te plegen (heeft in dit geval een negatieve connotatie). “Gewone” mensen kunnen naar een betaalbare woning fluiten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).