Project ‘Levensboeken’ beleeft feestelijke climax | De Utrechtse Internet Courant Project ‘Levensboeken’ beleeft feestelijke climax | De Utrechtse Internet Courant

Project ‘Levensboeken’ beleeft feestelijke climax

Project ‘Levensboeken’ beleeft feestelijke climax

In het Utrechtse stadhuis beleefde het populaire project ‘Levensboeken’ gisteren zijn feestelijke climax met de overhandiging van het eerste Levensboek door burgemeester Wolfsen. In zes verschillende zorgcentra van Aveant en Axion Continu zijn in totaal dertig vrijwilligers gekoppeld aan ouderen waarvoor én waarover ze een levensboek schreven. Tijdens de middag werd ook de Levensboeken-expositie onthuld die in de weken na de projectafsluiting te zien zal zijn bij ieder zorgcentrum dat aan het project heeft meegedaan.

Het project ‘Levensboeken’ van de Vrijwilligerscentrale Utrecht ging ruim voor de zomer al van start. Voor de Levensboeken werden oudere Utrechters gekoppeld aan vrijwilligers die gedurende zo’n drie maanden geregeld op bezoek kwamen om te luisteren naar het levensverhaal. Daarvan maakten ze een boek met foto’s en verhalen: een prachtig document vol herinneringen dat de oudere kan bewaren en delen met (klein)kinderen. Alle vrijwilligers kregen vooraf een basistraining waarin werd uitgelegd hoe het beste te werk te gaan. Naar behoefte kregen zij ook workshops aangeboden, zoals interviewtechnieken, foto’s bewerken en lay-out. Uiteindelijk werd iedere  oudere zelf eindredacteur: hij of zij bepaalde wat er wel en niet in het boek kwam.

Burgemeester Aleid Wolfsen overhandigde het eerste Levensboek aan de dochter van één van de deelnemers aan het project. Haar moeder kwam helaas te overlijden voor het boek af was. In overleg hebben de dochter en de vrijwilliger besloten om het boek af te maken, als blijvende herinnering.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).