Promo van uitzending Rambam over ontgroening bij UVSV | De Utrechtse Internet Courant Promo van uitzending Rambam over ontgroening bij UVSV | De Utrechtse Internet Courant

Promo van uitzending Rambam over ontgroening bij UVSV

Promo van uitzending Rambam over ontgroening bij UVSV
Een still uit de uitzending van Rambam
De uitzending van het televisieprogramma Rambam over de ontgroening bij studentenverenigingen, waaronder UVSV, is donderdag te zien op NPO3. Het programma heeft inmiddels ook een promo gedeeld over de aflevering met misstanden over ontgroening bij de Utrechtse studentenvereniging voor vrouwen.

De uitzending van het televisieprogramma Rambam over de ontgroening bij studentenverenigingen, waaronder UVSV, is donderdag te zien op NPO3. Het programma heeft inmiddels ook een promo gedeeld over de aflevering met misstanden over ontgroening bij de Utrechtse studentenvereniging voor vrouwen.

Rambam stuurde vijf studenten met een verborgen camera naar verschillende ontgroeningen. Het ging bij UVSV uit Utrecht en RSC/RVSV uit Rotterdam mis. Op de beelden is onder andere te zien hoe iemand wordt gevoerd met een lepel. Ook stelt een aspirant-lid dat astmamedicijnen zijn afgepakt en geeft een meisje aan dat zij bespuugd is.

De Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht besloten na het zien van de beelden gezamenlijk om de subsidie en bestuursbeurzen van de Utrechtse studentenvereniging UVSV met onmiddellijke ingang op te schorten.

De uitzending van Rambam is op donderdag 11 januari vanaf 21.10 te zien op NPO3.

9 Reacties

Reageren
 1. homie

  #metoo uitwasje?

 2. James

  Iemand voeren met een lepel? Laat deze onmenselijke waanzin stoppen!!

 3. Dirk

  Los van de medicijnen die afgenomen worden (onacceptabel) gaat het er allemaal tammetjes aan toe en voelt de ophef overdreven. Of je het ermee eens bent of niet: het doel is om de groep zich met elkaar te laten binden en een autoritaire leiding die onredelijke dingen doet is een bindmiddel. Dan is het wel belangrijk dat ze onredelijke dingen kunnen doen en dat ze grenzen opzoeken.

  Het echte probleem is dat mensen zich hier vrijwillig voor aanmelden en denken dat dit nodig is om met anderen een band op te kunnen bouwen. Ergens voelt het als een valse start: dan ga je studeren om jezelf te verheffen en dan meld je je aan bij zoiets waar ze dit soort wijn uit oude zakken verkopen.

 4. BW

  @Dirk
  Ik denk niet dat veel eerstejaars studenten hier komen “om zichzelf te verheffen” (whatever that means). De meerderheid wil gewoon een goede opleiding volgen en hoopt ondertussen een beetje lol te hebben, af en toe een beetje te zuipen, paar jongens/meiden te versieren (al naar gelang uw voorkeur) en als iemand zich bij een studentenvereniging wil aansluiten accepteert men dat daar een ontgroening bij hoort. Maak het niet zwaarder dan het is.

 5. Yoshua

  Ben er niet echt ondersteboven van na het kijken van dit filmpje.
  Zie en hoor brallende studenten en iemand half lachend vuile kut feut roepen.
  Astma medicijnen afnemen is niet echt grappig, maar ook daar is geen sprake van een levensbedreigende situatie.
  Aspirant leden van een studentenverenigingen weten echt wel dat er iets te wachten staat en er een ontgroening gaat komen.
  Het programma is meer quasi verontwaardigd doen dan echt misstanden aankaarten.

 6. Dirk

  BW 9/1/2018 – 13:52
  “Ik denk niet dat veel eerstejaars studenten hier komen “om zichzelf te verheffen” (whatever that means). De meerderheid wil gewoon een goede opleiding volgen en hoopt ondertussen een beetje lol te hebben,”

  Een studie/opleiding heeft als doel om je op een andere manier naar de wereld te laten kijken. De ironie in deze valt niet te ontkennen.

  En ja, het probleem is verder zo groot als de student er zelf van wil maken en de mediaaandacht is schromelijk overdreven.

 7. BdV

  @Yoshua en anderen: ik denk dat in dit filmpje inderdaad niet veel te zien is, omdat het alleen maar een promotiefilmpje is. In het programma zelf krijgen we misschien iets meer te zien. Zo niet, dan gaat het inderdaad nergens over.

 8. hk77

  Helaas Yoshua het afpakken van astma medicijnen kan wel tot een levensbedreigende situatie leiden die de medische wereld status astmaticus noemt. In dat geval blijft een astma patient in de een na de andere aanval hangen. Verdiep je eerst zorgvuldig in dit soort kwesties voordat je zomaar dit soort aannames maakt. Ik vrees dat de commissies die toezien op ontgroeningen dezelfde onkunde ten toon spreiden

 9. Michael

  Studenten op de universiteit gaan (hopelijk) later deel uitmaken van de elite en het is jammer dat studentenverenigingen nog altijd vernedering zien als middel tot verbinding. Als studenten later ook zo “het volk” gaan bedienen dan snap ik waarom de kloof tussen “het volk” en de elite zo groot is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).