Vrees voor te hoge huur Nieuwe Zandpad | De Utrechtse Internet Courant Vrees voor te hoge huur Nieuwe Zandpad | De Utrechtse Internet Courant

Vrees voor te hoge huur Nieuwe Zandpad

Vrees voor te hoge huur Nieuwe Zandpad
Impressie van Het Nieuwe Zandpad
De huur van een peeskamer op het Nieuwe Zandpad dreigt fors hoger te worden dan in de oude situatie. Dat meldt de Volkskrant vandaag. Volgens woordvoerder Bert van Veen, van de bouwer BeJa uit Hoogeveen, is het ‘een vrij prijzig project’ met meer dan 635 duizend euro per jaar afdracht aan de gemeente voor de grondpacht over een periode van 15 jaar. De bouw wordt geschat op vijf miljoen euro. 

De huur van een peeskamer op het Nieuwe Zandpad dreigt fors hoger te worden dan in de oude situatie. Dat meldt de Volkskrant vandaag. Volgens woordvoerder Bert van Veen, van de bouwer BeJa uit Hoogeveen, is het ‘een vrij prijzig project’ met meer dan 635 duizend euro per jaar afdracht aan de gemeente voor de grondpacht over een periode van 15 jaar. De bouw wordt geschat op vijf miljoen euro. 

Een ruimte in de nieuwe prostitutiezone zal per halve dag 575 euro gaan kosten. Daar zitten kosten als beveiliging, schoonmaak, verzekering en administratie nog niet bij. De sekswerkers moeten daarnaast ook een werkvergunning aanvragen die kan oplopen tot 375 euro. Daarmee worden de vrouwen ook gescreend om gedwongen prostitutie te voorkomen.

De gemeente Utrecht stelt in de krant dat de geboden prijs voor de grond zwaar moest meewegen om de geldende aanbestedingsregels. Die grondprijs moet volgens de bouwer worden doorberekend in de huur van de exploitanten.

De gemeente zegt voor een marktconforme huur te zorgen. Een te lage huur zou ook kunnen leiden tot ‘het afvoerputje van Nederland’.

6 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Tja het ene gat moet het andere gat opvullen{gemeente Utrecht}, zo gaat dat in het leven.

 2. Jan

  575 per halve dag huur , die vrouwen die daar gaan werken zijn geen naaimachines dat is niet te doen , wat een onzin project knap die schuiten op het Zandpad op en laat ze daar werken en vrouwen kunnen daar ook gescreend worden.

 3. kees berger

  Kan iemand mij uitleggen waarom één kamer hier 575€ per halve dag moet kosten, terwijl de huurcommissie een dergelijk bedrag voor iets soortgelijks elders in de stad voor een hele maand nog niet eens goed zou keuren, de ‘servicekosten’ nog niet meegerekend. Het waardeloze en nooit gebruikte stukje ‘bosgrond’ moest zwaar meewegen….. Dat wordt volgend jaar een dure wip, nog afgezien van de ‘extra servicekosten’

 4. Wilko

  “De gemeente Utrecht stelt in de krant dat de geboden prijs voor de grond zwaar moest meewegen om de geldende aanbestedingsregels. Die grondprijs moet volgens de bouwer worden doorberekend in de huur van de exploitanten.”

  1. Wat zijn de mogelijkheden om af te wijken van de aanbestedingsregels gezien de maatschappelijke kwetsbaarheid van de doelgroep?

  2. In hoeverre is de doorberekening van de grondprijs in de huur valide? Over welke tijdsperiode praten we? De pacht is per jaar, maar de bouwkosten kunnen mogelijk over een langere periode worden uitgesmeerd.

  3. Het “afvoer putje van Nederland” -scenario zou ook voorkomen kunnen worden door betere screening en handhaving. Het gespuis zal best een hogere prijs willen betalen in A’ of R’dam, als er daar minder op ze gelet word.

 5. Kees Truijens

  Wat heeft die heer Wolfsen toch een schade aangericht in Utrecht. Als laatste heldendaad sloot hij de boten op de Vecht. Om de mensenhandel te bestrijden.
  Mensenhandel bestrijd je niet door prostituees de straat op te sturen maar door de handelaren op te sporen en voor de rechter te halen. Heeft de kritische pers ooit de waarde van het argument getoetst dat het Waterschap de boten niet meer op de Vecht toe wilde laten?
  Stop dit onzinnige plan en laat de boten weer in gebruik komen. Zorg voor waarborgen tegen mensenhandel, niet door extra regelgeving, maar door bestaande wetten actief te handhaven: mensenhandel is een zwaar misdrijf. Dat ga je niet tegen door de slachtoffers in een dure behuizing te dwingen.

 6. R

  Het is duidelijk dat die dames door onze politiek ongewenst zijn. Mochten ze toch nog komen, dan dienen ze vooral financieel te worden leeggeknepen. Niet de pooier verliest hier geld, maar de dames zelf. Voorts lijkt het er op dat de criminele vastgoedontwikkelaren (het zal eens niet zo zijn) hier weer schokkend veel geld moeten verdienen, met hulp van de gemeente. Waarom geeft de gemeente zoveel geld weg aan ‘de markt’? Misschien is het tijd om de dienstdoende ambtenaren eens goed door de fraude-molen te halen. Het zal immers niet voor het eerst zijn dat de Utrechtse vastgoedafdeling betrokken is bij vastgoedfraude.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).