Protest bij Kromhout Kazerne in Utrecht voorbij; politie haalt tenten weg Protest bij Kromhout Kazerne in Utrecht voorbij; politie haalt tenten weg

Protest bij Kromhout Kazerne in Utrecht voorbij; politie haalt tenten weg

Protest bij Kromhout Kazerne in Utrecht voorbij; politie haalt tenten weg
Het protest bij het entreegebouw van de Kromhout Kazerne in Utrecht is voorbij. In de nacht van maandag op dinsdag hebben de politie en Marechaussee de tenten waarmee de hoofdingang werd geblokkeerd weggehaald.

Het protest bij het entreegebouw van de Kromhout Kazerne in Utrecht is voorbij. In de nacht van maandag op dinsdag hebben de politie en Marechaussee de tenten waarmee de hoofdingang werd geblokkeerd weggehaald.

Zaterdagmiddag begon de actie. Activisten klommen op het dak van het entreegebouw en anderen hadden alvast hun tentje opgezet in de omgeving. “Utrecht noemt zich een mensenrechtenstad en tegelijkertijd worden er vanuit deze plek wapens aan Israël verkocht. Wanneer je je als stad zo definieert zou je geen wapens moeten verkopen aan een plek waar mensenrechtenschendingen plaatsvinden”, zei een woordvoerder van de actievoerders zaterdag.

De demonstranten hadden een aantal eisen gesteld. Zo wilden zij onder meer dat Nederland geen wapens meer verkoopt aan Israël en dat de extra investeringen in Defensie worden stopgezet. Zij zouden pas vertrekken zodra deze eisen waren ingewilligd.

Tentjes

Het liep echter anders. Volgens de woordvoerder werd het kamp in de nacht van maandag op dinsdag rond 4.40 uur ontruimd door de politie en Marechaussee. In een video is te zien hoe agenten de tentjes van de demonstranten meenemen. Deze tentjes liggen nu achter het hek op de Kromhout Kazerne.

“Wij wilden hier graag blijven. We wilden met mensen in gesprek gaan over de rol die Nederland speelt in de genocide in Palestina en bij onderdrukking wereldwijd. Onbegrijpelijk dat dit niet mogelijk is in mensenrechtenstad Utrecht”, zegt een van de activisten. “Wij komen zeker terug. We zullen niet stoppen of rusten totdat Palestina vrij is en de Nederlandse medeplichtigheid beëindigd is.”

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. DieEneMichael

  “Wij komen zeker terug. We zullen niet stoppen of rusten totdat Palestina vrij is en de Nederlandse medeplichtigheid beëindigd is.” Wanneer gaan deze “mensen” begrijpen dat al hun acties helemaal niets gaan uitmaken? Israël gaat echt niet stoppen wegens een clubje in Utrecht die in tentjes voor een poort aan het demonstreren zijn. Het beste wat ze kunnen doen is afreizen naar de ambassade van Israël in Den Haag en die gaan blokkeren. Ook alle andere acties in Utrecht of andere plekken in Nederland dienen gewoon te stoppen omdat het begrip van de Nederlandse bevolking al lang weg na al hun acties op trein stations, en vernielingen en zogenaamd blijven zeggen dat ze vreedzaam zijn.

 2. Peter de V.

  “Wij eisen”.

  En wie is u eigenlijk?

  Opgeruimd staat netjes.

 3. Toine Goossens

  De apartheid in Zuid Afrika is ook niet na één nacht voorbij gegaan. Echter nadat het wereldwijde verzet zo massaal werd dat het pijn ging doen wel.
  En let wel ook in Israël is het verzet tegen de ultra rechtse zionisten groot.
  Uiteindelijk zullen ook de Palestijnen hun mensenrechten en land terug krijgen.

 4. Koel Hoofd

  “We zullen niet stoppen of rusten totdat Palestina vrij is en de Nederlandse medeplichtigheid beëindigd is.”
  Nou, daar zullen ze dan voor de rest van hun leven druk mee zijn.

 5. Pee

  @Toine Goossens
  Zolang Hamas de scepter zwaait gaat er niets gebeuren .
  Hamas schend de mensenrechten van de Palestijnen door voedsel voor gigantisch hoge prijzen te verkopen aan Palestijnen etc.
  Die apartheid in Z.A is omgeslagen in het uitmoorden van blanken maar daar hoor of zie je niets over in de reguliere media.

 6. Herman

  En wat zijn we opgeschoten:
  – aandacht voor een groep mensen die op vervelende manieren hun wil aan anderen willen opleggen.
  – kosten voor politie inzet, die ook iets anders, nuttigers hadden kunnen doen.
  – kosten opruimen troep, ook die mag de maatschappij betalen. Blijkbaar hebben de actievoerders geld genoeg (?) om die tenten en andere zooi gewoon achter te laten…..

 7. Wim

  Hoop dat ze die tentjes meteen naar de recycle centrale brengen.

 8. Klaasjan

  @Pee
  Blanken (of witte mensen, zoals ik tegenwoordig veel hoor) hebben eigenlijk evenmin iets te zeggen in Zuid Afrika als de Israeli’s in wat tegenwoordig Israël wordt genoemd. Ze zitten er al iets langer maar dat stuk van Afrika is destijds ook maar ingepikt. Moorden keur ik vanzelfsprekend af maar dat er een spanningsveld is begrijp ik helemaal.

 9. Van Puffelen

  Wie kaatst, kan de bal verwachten!!

 10. Yoshua

  We willen geen wapens aan Israël.
  Toen Janmaat van de centrumpartij dit riep in de jaren 80 daagden ze hem voor de rechter.
  Hoe is het mogelijk dat dit soort mensen door rechts, helemaal uit het niets linkse mensen worden genoemd?
  Kijk naar de historie van NVU, Janmaat, Rost van Tonningen of Vreeswijk.
  Ze roepen dit al een halve eeuw, als extreem rechts, nu zijn dit soort gasten volgens rechts opeens linkse mensen.

 11. Geenstijl@Utrecht.

  Hans Janmaat heeft wel meer dingen gezegd die uitgekomen zijn in Nederland.

 12. Vak J

  # Joshua

  Je draait weer eens door!

  Je begint over Zuid Afrika, en de Centrumpartij. Det heeft hier niets mee te maken.

  Linkse demonstranten en politici hebben altijd de neiging dat de wereld moet luisteren en leven zoals zei dat zouden willen!

  Ik heb een boodschap….dat gaat nooit gebeuren!

  P.S. Marechaussee….volgende x gelijk optreden wegens huisvredebreuk!

 13. Toine Goossens

  Goh, @pee,

  De Palestijnen wonen illegaal in dat land. Zij zijn volgens u niet de inboorlingen die daar al twee millennia wonen. Nee de zionisten zijn de oorspronkelijke bewoners. Bent u een imperialist @Pee?

  Over moraal gesproken. Ik raad u aan om het boek: ‘Wie schrijft onze geschiedenis’, het dramatisch verhaal van het verborgen archief van het getto van Warschau te lezen. Lees hoe ook de meest morele mensen tot kwaadaardigheid vervallen. Lees ook dat er mannen en vrouwen zijn die daar boven staan. Die weten dat zij gedood zullen worden. Maar die er wel voor hebben gezorgd dat u en ik daar lering uit kunnen trekken.

 14. Olivier Keegel

  Er zijn in deze discussie al zoveel aperte omjuistheden geslopen die iedereen nu klakkeloos gebruikt, dat discussiëren, op grond van valse premissen, geen zin heeft. Allereerst: “Palestijnen” en “de staat Palestina”, in de zin zoals deze begrippen gebruikt worden, bestaan helemaal niet. De zogenaamde Palestijnen zijn gewoon arabieren. De naam “Palestina/Palestijnen” was een uit public-relationsopzicht briljante kunstgreep van de PLO/Arafat. De suggestie werd gewekt dat in het desbetreffende gebeid “altijd Palestijnen” hebben gewoond. Onzin en geschiedvervalsing.

  Palestijnen zijn de Arabische inwoners van het voormalige Brits Mandaatgebied Palestina, dat momenteel het grondgebied van Israel, de Westelijke Jordaanoever en Gaza bestrijkt. Door de jaren heen is de betekenis van de term “Palestijnen” gemanipuleerd. Vóór de stichting van de staat Israel kon “Palestijn” duiden op elke inwoner van het Brits mandaatgebied Palestina – dus ook op Joden. Tegenwoordig wordt de term gebruikt om de Arabische (!) inwoners van de streek aan te duiden. Zij stammen af van Arabieren (!) die de afgelopen eeuwen in de landstreek Palestina zijn gaan wonen. Tot de twintigste eeuw hadden de Arabieren in Palestina nooit eeen vastomlijnde nationale identiteit: natiestaten bestonden destijds nog niet in het Midden-Oosten. In plaats daarvan was de Arabische samenleving gebaseerd op tribale verbanden.

  Tijdens de Israelische onafhankelijkheidsoorlog van 1948 vluchtten veel Palestijnen uit het gebied en zochten zij hun toevlucht in buurlanden. Hun nakomelingen wonen hier nog steeds, voornamelijk in Jordanië (2,5 miljoen “Palestijnen”), Syrië (500.000 “Palestijnen”) en Libanon (500.000 “Palestijnen”). In Jordanië hebben zij staatsburgerschap, maar in Syrië en Libanon zijn zij stateloos en hebben ze nauwelijks rechten. Even laten doordringen: het zijn Syrië en Libabnon waar zij rechten hebben: Palestijnen wonen daar nog steeds VERPLICHT in vluchtelingenkampen.

  Toen Israel in 1967 de Westoever en de Gazastrook veroverde, kwamen deze gebieden onder Israelisch militair bestuur. Het pan-Arabisme verdween uit de identiteit en er werd een “Palestijnse identiteit” gecreëerd, gestimuleerd door de terroristische El Fatah (met erelid Kaag) en de PLO.

 15. Yoshua

  @Vak J,
  Hoezo over Zuid-Afrika.
  Deze mensen die anti-Israël zijn dat noemden we altijd extreem rechts

  @Olivier Keegel.
  Precies zoals je schrijft.
  Het gaat slechts over twee Arabische stammen die een conflict hebben.
  Ze worden nooit vrienden, vergelijk ze met FC Utrecht, Ajax, wat je ook doet, de haat blijft altijd bij aanhangers van beide clubs.
  Wanneer echt een land Palestina zou hebben bestaan, had jezus een Palestijn geweest en zouden de Palestijnen Jezus hebben vermoord.
  Dan hadden de christen eeuwenlang gejaagd op Arabieren van Palestina en niet op de Arabische Joden, om de moord op het zoontje van God te wreken.
  Het merendeel van de Syrische vluchtelingen waren in Syrië derderangs Arabieren die uit het Palestijnse gebied komen.
  Inderdaad, Arafat kwam in 1971 met het Palestina verhaal.
  Voor de rest zijn het Arabieren onder elkaar, bekend van oude verhalen te brengen als een stem van een JHW/God/Allah.
  Een paar Arabische stammen zorgen er al eeuwen voor dat er oorlogen en mensen moeten vluchten vanwege de onzin verhalen die ze wereldwijd hebben gebracht.
  Een mens met fatsoen kan niet pro-Arabisch Israël zijn of pro-Arabisch Palestina.
  Deze stammen brengen wereldwijd meer ellende dan welke andere ruzie makende stammen waar ook ter wereld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).