Protest tegen sexy reclameposters Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant Protest tegen sexy reclameposters Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant

Protest tegen sexy reclameposters Kanaleneiland

Protest tegen sexy reclameposters Kanaleneiland

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland zijn reclameposters ten behoeve van het Museumweekend gisteren uit protest afgeplakt. Dat meldt dichtbij.nl in een bericht op de website. Over de afbeeldingen van een verleidelijke geklede vrouw zijn vuilniszakken geplakt met daarop briefjes met de tekst ‘ter bescherming van onze kinderen’. Op de vuilniszakken staat bovendien de tekst ‘Laa ilehe il Allah’ (Er is geen God dan Allah) en ‘Geen seksuele getinte reclame in onze wijk’.

Naar het zich laat aanzien zien moslims in Kanaleneiland de reclameposters blijkbaar als ‘pikant’. De posters tonen een model in een kort strapless roze charlestonjurkje, met gebloemde kousen en dito pumps. Met de uitingen probeert het Geldmuseum dagjesmensen te bereiken voor een bezoek aan het museum tijdens het museumweekend op 14 en 15 april. De betreffende poster is er één in een reeks. Op andere posters zijn mannelijke modellen te zien, maar die bleven ongemoeid. Verder werden in de wijk ook posters voor het lifestyleblad Red Magazine afgeplakt. Daarop was, naast een jongedame op de cover, een strandtafereel in sfeervol zwart/wit te zien. Ook deze reclame-uiting kon rekenen op censuur middels een vuilniszak en begeleidend schrijven.

De PVV in de Tweede Kamer heeft inmiddels vragen gesteld aan minister van Veiligheid Ivo Opstelten (VVD) hoe hij deze vorm van censuur denkt aan te pakken.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).