Protest op Domplein tegen terugsturen Afghaanse vluchtelingen | De Utrechtse Internet Courant Protest op Domplein tegen terugsturen Afghaanse vluchtelingen | De Utrechtse Internet Courant

Protest op Domplein tegen terugsturen Afghaanse vluchtelingen

Protest op Domplein tegen terugsturen Afghaanse vluchtelingen
Foto's: Bas van Setten & Lily Lange
Honderden betogers hebben zondagmiddag geprotesteerd tegen het terugsturen van Afghaanse vluchtelingen. 

Honderden betogers hebben zondagmiddag geprotesteerd tegen het terugsturen van Afghaanse vluchtelingen. 

De betogers hadden borden en spandoeken bij zich, en demonstreerden als onderdeel van een Europa-brede protestdag tegen het terugsturen van Afghaanse asielzoekers. Onder andere in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen, Warschau, Stockholm en Wenen zijn vandaag protesten. Volgens de betogers is Afghanistan geen veilig land en mogen uitgeprocedeerde asielzoekers dus niet automatisch worden teruggestuurd. Nederland is één van de Europese landen van waaruit uitgeprocedeerde asielzoekers terug naar Afghanistan worden gebracht. Als een Afghaan niet persoonlijk wordt vervolgd, krijgt hij in Nederland geen verblijfsvergunning.

Tijdens de demonstratie sprak onder andere Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International. Daarna zetten de demonstranten koers richting het loket van de Immigratie- en Naturalisatiedienst aan de Bergstraat 58. Volgens Amnesty International is het terugsturen van Afghaanse asielzoekers in strijd met het internationaal recht. De organisatie wil dat overheden hun beleid wijzigen en asielzoekers niet langer terug naar Afghanistan sturen.

Fotoverslag

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).