Provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik op de schop | De Utrechtse Internet Courant Provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik op de schop | De Utrechtse Internet Courant

Provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik op de schop

Provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik op de schop
De provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik gaat op de schop. Ook de weg die parallel aan de N411 ligt wordt heringericht. Vanwege de werkzaamheden is de weg op sommige momenten afgesloten voor verkeer.

De provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik gaat op de schop. Ook de weg die parallel aan de N411 ligt wordt heringericht. Vanwege de werkzaamheden is de weg op sommige momenten afgesloten voor verkeer.

De voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de N411 tussen de Mereveldseweg in Utrecht en de Van Zijldreef in Bunnik zijn nagenoeg afgerond. Vanaf 12 augustus start de aannemer met de werkzaamheden aan en om de weg en die duren naar verwachting tot en met december van dit jaar.

De N411 – die tussen Utrecht en Bunnik Koningsweg en Koningslaan heet – is drie weekenden afgesloten. Vanaf vrijdagavond 27 september 20.00 uur tot maandagochtend 30 september 06.00 uur, vanaf vrijdagavond 4 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 7 oktober 06.00 uur en vanaf vrijdagavond 18 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 21 oktober 06.00 uur is de weg dicht voor auto’s.

In deze weekenden zijn er verschillende omleidingen. Fietsers en voetgangers hoeven niet om te rijden, zij kunnen tijdens de werkzaamheden van de weg gebruik blijven maken. Dat geldt ook voor de lijnbus en ook de haltes op het traject vervallen niet tijdens de werkzaamheden.

Doel

Het doel van de herinrichting is het verbeteren van de verkeersveiligheid op de provinciale weg en ook op de parallelweg. Zo wordt de parallelweg een fietsstraat en ook wordt het kruispunt bij de Achterdijk aangepakt.

 

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Vreemd. De N228 is de gevaarlijkste provinciale weg in de provincie. Goede tweede is de N201. Ook de N224 kent relatief veel ongevallen. De N411 is een middenmoter qua ongevallen. Je zou hopen dat de provincie haar middelen inzet waar deze het meeste effect opleveren cq ongelukken voorkomt. Dat is in dit geval zeker niet van toepassing.

 2. Koel Hoofd

  Ik had begrepen dat het een 60km/u weg moet worden omdat de milieu- en klimaatterroristen dat eisen. Geen idee of ze er ook bomen voor gaan kappen omdat fietsers daar last van zouden kunnen hebben.

  Wat ik raar vind dat die types met diefstal en nodeloze milieubelasting en vervuiling wegkomen.
  Diefstal want ze dwingen mensen tot langere reistijd terwijl tijd het meest kostbare is wat mensen hebben in hun korte leven.
  Nodeloze milieubelasting omdat goed functionerende dingen altijd vervangen moeten worden voor nieuwe dingen. Wat ook weer leidt tot nodeloze vervuiling omdat meer auto’s/vrachtwagens meer moeten optrekken/afremmen op nieuwe wegen die bestaan uit milieuvervuilende materialen.

 3. Herman

  Mooi wordt het een vierbaansweg met parallelweg en fietspad?

 4. wollie

  goed idee, 60. de bewoners aan de ventweg zullen er blij mee zijn, vooral als er gehandhaafd wordt…

 5. Frits

  @Koel Hoofd,
  De maximumsnelheid gaat omlaag tussen Vechten en Bunnik. Dat gaat om een afstand van 750 meter oftewel een extra reistijd van 10 seconden.

  Overleef je het, denk je?

  Bijkomend voordeel is dat de ontruimingtijd bij de verkeerslichten omlaag gaat met 1 seconde dus dat kan er weer vanaf worden gehaald.

  Houd het hoofd koel!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).