Provincie Utrecht komt met eigen magazine | De Utrechtse Internet Courant Provincie Utrecht komt met eigen magazine | De Utrechtse Internet Courant

Provincie Utrecht komt met eigen magazine

Provincie Utrecht komt met eigen magazine

Na de glossy ‘Leven!’ en het magazine ‘De Dakhaas’ is er nog een magazine volledig geweid aan Utrecht: Provincie Utrecht Magazine. Hoewel het hier niet alleen de stad betreft, staat dit digitale magazine vol met verhalen over Utrecht.  

Zo word je met een interactieve kaart meegenomen langs de Romeinse Limes en komen zowel het Science Park als de verbreding van de A27 aan bod. ”De provincie wil met Provincie Utrecht Magazine haar relaties en stakeholders laten zien hoe zij samen met partners en inwoners, een plus zet op de unieke eigenschappen van de regio,” zo valt te lezen op de website van de Provincie. Dit valt zeker op te maken uit de inhoud het magazine, waarin voornamelijk medewerkers van de provincie aan het woord komen. Het Magazine ziet er fraai uit maar verwacht geen journalistieke content. Het blijft natuurlijk vooral een Lang Leve De Provincie-verhaal.

Het magazine is hier te bekijken. De volgende editie verschijnt op 16 april.

9 Reacties

Reageren
 1. bladibla

  Kost veel geld, niemand leest het en het is een hoop pr en marketing indoctrinatie. En de verantwoordelijk ambtenaar zich maar op de borst kloppen. Verdwijnt toch geruisloos na een x-aantal uitgave…….

 2. Jes

  “Geweid”?! Kom op, iets beter je best doen op zo’n stukkie. Vorm en inhoud rammelen aan alle kanten. Schreif het Anders ge woon nied.

 3. Van Pimpelen

  … naar mijn inzichten heeft ieder zichzelf respecterende stad eigen nieuwsvoorziening in de vorm van een dagblad. Echter, sinds de Utrecht-editie van het AD/UN enkel een katern op lokale basis heeft vraag ik me af…
  Eerdere uitstapjes naar Wegener-nietsdruk leidden uiteindelijk tot verranzing van het nieuwsaanbod [lees: tendentieuze verslaggeving]. Plaatselijke uitgaven als Dichtbij en Stadsblad zouden hun functie kunnen versterken door de kwaliteit van de verslaggeving te verhogen. Beiden lees ik -overigens- van voor tot achter, en weer terug.
  De Nieuwe Utrechter was een relevant elektronisch alternatief met duidende verslaggeving [Sam van Josbeek for president]…

 4. Nick meijdam

  Tja, iemand anders zei het al: ‘geweid aan’! Ga je schamen. En een ‘plus zetten op de regio’: dit wordt weer het zoveelste blad vol kromspraak.

 5. Nick Meijdam

  Oeps, eerder iets te chagrijnig gereageerd door dat ‘geweid’! Provincie Utrecht Magazine ziet er mooi en verzorgd uit.

 6. Nick Meijdam

  Oeps, eerder iets te chagrijnig gereageerd door dat ‘geweid’! Provincie Utrecht Magazine ziet er mooi en verzorgd uit.

 7. Nick Meijdam

  Oeps, eerder iets te chagrijnig gereageerd door dat ‘geweid’! Provincie Utrecht Magazine ziet er mooi en verzorgd uit.

 8. Van Pimpelen

  … iets irder op [hier] geklikd was ik wijnig niewsgierug. Voral [open lettergreep] reflektanten met spellingsgevoelige achternamen bevinden zig in un gevarenzône [charet op ‘o’ is volgens Woordenlijst Nederlandse Taal uitgaaf 1995 uit den boze]. Meins inziens is hier sprake van ‘kopuleren met un insekt’. Immers de komkommerteit naderd… Da’k de Utrechtse Internet Koerant in un irdere beidrage nied noumde wort mu bleikelijk phors ingepepert; u wort bedankd!
  [Bericht van auteur aan de redactie van DUIC: als ik bij jullie werkzaam zou zijn zou ik voorstellen schriftelijke reacties eerst te modereren alvorens tot plaatsing over te gaan.] Verder gaat alles goet…

 9. Sander Pardon

  Gefeliciteerd. LEVEN! Utrecht is net in december verschenen als regionale glossy. Hoop niet dat we elkaar te veel dwars zitten, maar jullie zijn online? Succes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).