Provincie Utrecht stelt drie ton extra beschikbaar voor organisatie van Vuelta in 2022 Provincie Utrecht stelt drie ton extra beschikbaar voor organisatie van Vuelta in 2022

Provincie Utrecht stelt drie ton extra beschikbaar voor organisatie van Vuelta in 2022

Provincie Utrecht stelt drie ton extra beschikbaar voor organisatie van Vuelta in 2022
De provincie Utrecht heeft een extra budget van 300 duizend euro beschikbaar gesteld voor de komst van de Vuelta naar Utrecht. De Ronde van Spanje had afgelopen zomer moeten starten in Utrecht, maar dat ging vanwege de coronacrisis niet door.

De provincie Utrecht heeft een extra budget van 300 duizend euro beschikbaar gesteld voor de komst van de Vuelta naar Utrecht. De Ronde van Spanje had afgelopen zomer moeten starten in Utrecht, maar dat ging vanwege de coronacrisis niet door.

In 2022 moet het wielerevenement alsnog naar Utrecht komen. Daarvoor is nu dus een extra bedrag van 300 duizend euro vrijgemaakt. Van het extra budget wordt 250 duizend euro gebruikt voor de organisatie van de Vuelta. 50 duizend euro wordt ingezet voor provinciale personeels- en proceskosten. Het geld komt bovenop de 2,1 miljoen die eerder al was toegezegd.

De provincie noemt ‘het grote maatschappelijke belang’ van het evenement als belangrijke reden om extra geld beschikbaar te stellen. De Vuelta moet het eerste grote, internationale, maatschappelijke evenement in de provincie worden als die zich heeft opgewerkt uit de coronacrisis. De komst van de Vuelta in 2022 moet onder meer bijdragen aan het herstel van de door corona zwaar getroffen sectoren, zoals toerisme, cultuur en horeca.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Heel even was er de hoop dat de corona crisis voor bezinning zou zorgen en we de drang naar platte, commerciële massa ‘sport’evenementen achter ons konden laten…

 2. Pieter

  Besteed dat geld liever aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur binnen de provincie al dan niet bestaand, i.p.v. zo’n prestige project.

 3. Rabe

  Hebben ze geld te veel.?????
  Woningnood?????

 4. Tja...

  Tja, gelukkig heeft de stad nu een PvdA baas. Die zorgt er hopelijkvoor dat het belastinggeld niet opgaat aan dit soort geldsmijterij…

 5. piet

  @Rabe, daar kan je 1 woning van bouwen. Dat lost de woningnood wel op

 6. Scherpschutter

  Wat een bizar bericht weer…

  “Van het extra budget wordt 250 duizend euro gebruikt voor de organisatie van de Vuelta.”

  Die was al georganiseerd en daar was al budget voor. Waar is dit extra geld dan exact voor?

  “50 duizend euro wordt ingezet voor provinciale personeels- en proceskosten. ”

  Proceskosten? En wat gaat dat personeel dan exact doen? Wat is dit?

  “De komst van de Vuelta in 2022 moet onder meer bijdragen aan het herstel van de door corona zwaar getroffen sectoren, zoals toerisme, cultuur en horeca.”

  Herstel van de cultuursector? Die sector ligt nu even languit op de bank te genieten van een doorbetaalde vakantie die een jaar of twee zal duren. Dat zal wel even bijkomen worden ja…En half 2022 bestaat er niet meer zoiets als een toerisme- of horecasector, dus wat hier nou weer mee bedoeld wordt?

 7. Fabio

  Jammer dat het pas in 2022 is maar 2021 was wellicht ook te overmoedig en snel geweest. Hopelijk weer net zo’n groot feest als de Tour enkele jaren geleden. Met mooie fietsgerelateerde activiteiten er om heen en natuurlijk weer een speciaalbier van een lokale brouwerij.

  Brood en spelen was het motto van de Romeinen als. Dus het is wel heel naïef of te denken dat griep gaat leiden tot een totale reset. Dat deden de pest en de Spaanse griep immers ook niet.

 8. Anne E. Otto

  Ik herinner me vooral grote teleurstelling bij horeca, toerisme en middenstand over de ‘positieve’ effecten van de tourstart. De uitkomst onder de streep was negatief. En met cultuur heeft zo’n fiets- en reclamecircus natuurlijk niks te maken.
  @Scherpschutter: controleer je feiten even over de ‘”doorbetaalde vakantie” voor de cultuursector!

 9. Koel Hoofd

  De tour heeft meer gekost dan het heeft opgeleverd, alhoewel sommigen er wel goed aan hebben verdiend.
  Die vuelta is een stuk minder populair dan de tour, dus waar is dat “grote maatschappelijke belang” eigenlijk op gebaseerd?
  De promotie van megalomaan Utrecht?
  Dan verdwijnt die exyta 3 ton in de zakken van marketing en promotie.

  Belangrijker is de vraag of de Spaanse vuelta organisatie in 2022 eigenlijk nog wel bereid om aan de doorgeslagen duurzaamheidseisen van Utrecht te handelen? In een land wat liever andere Europese lidstaten op de morele vingertjes tikt dan de hand in eigen boezem te steken over het totale wanbeleid van de overheid wat burgers vermorzeld.
  Of gaan die Spanjaarden dan liever ergens heen waar ze meer kunnen verdienen tegen minder moeite? De keuze is immers reuze in Europa!

 10. Pee

  Dus voor die datum zijn we er van verzekerd dat corona geen rol met zal spelen en opgelost is.
  Hoe weten ze dat?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).