Provincie Utrecht steunt gemeente met 1 miljoen euro voor ontwikkeling Lunettenpark Provincie Utrecht steunt gemeente met 1 miljoen euro voor ontwikkeling Lunettenpark

Provincie Utrecht steunt gemeente met 1 miljoen euro voor ontwikkeling Lunettenpark

Provincie Utrecht steunt gemeente met 1 miljoen euro voor ontwikkeling Lunettenpark
De provincie Utrecht ondersteunt de gemeente met bijna 1 miljoen euro voor de ontwikkeling van het Lunettenpark. Het geld komt uit het programma de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De provincie Utrecht ondersteunt de gemeente met bijna 1 miljoen euro voor de ontwikkeling van het Lunettenpark. Het geld komt uit het programma de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Onderdeel van het project is de restauratie van de vier Lunetten, maar er wordt ook gekeken naar manieren om de verbinding met omliggende gebieden te versterken. Daarnaast komt er een onderzoek naar herstel van een historische brug over de Kromme Rijn.

De drie forten liggen nu nog verscholen in dichte begroeiing, maar komende jaren wil de gemeente de forten en het aanliggende gebied omzetten in een nieuw stadspark. Het Lunettenpark is een van de eerste projecten van het Ontwikkelperspectief Maarschalkerweerd.

Inspiratiebron

Gedeputeerde Cultuur Rob van Muilekom is enthousiast over het project. “We willen de forten en hun omgeving een inspiratiebron laten zijn voor de ontwikkeling van de stad en het buitengebied. Dat is bij de vier Lunetten zeer goed gelukt. Met het programma Nieuwe Hollandse Waterlinie gaan we in meer gebieden onze provincie bijzonder, toegankelijk en aantrekkelijk maken.”

Wethouder Klaas Verschuure is blij met de steun van de provincie. “De gemeente Utrecht wil Maarschalkerweerd verder ontwikkelen tot een aantrekkelijk en goed bereikbaar parklandschap. We gaan hier extra aandacht besteden aan de combinatie van groen, recreatie, sport en cultuurhistorie”, zegt hij. “De forten willen we met zorg opknappen en meer zichtbaar maken zodat Utrechters weer kunnen genieten en leren van ons erfgoed.”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Leon

  Heel mooi stukje Utrecht dat nog prachtig groen en vol verscheidenheid is. Rondom de forten van LUnetten leeft ook nog wild, zoals de bunzing die er wel eens gespot wordt.

 2. Massegast

  Mooi dat het opgeknapt en behouden wordt. Lang geleden heb ik nog op Fort Lunetten IV mijn padvinderij-jaren beleefd. Salwega zat er toen.

 3. erwin

  Wat mij betreft lekker van afblijven. Dit ‘park’ heeft juist natuurlijke uitstaling, waarom er nou weer een sfeerloos aangelegd ‘Vinex’ park van maken? Besteed het geld liever aan uitbreiden van meer natuur, ipv van het verparken van natuur wat prima is.

 4. Lunnetten vooruit !

  Goed plan, maak het toegankelijker en veel veiliger als stads park. Er is heel weing overna gedacht destijds over sociale veiligheid. Ook ligt Lunnetten nogal verstopt t.o.v. de stad hier.
  De bebouwing is heel saai en eenzijdig uit de kneuterige 70 jaren. Bij het Station zou veel meer woningbouw mogelijk zijn. Het winkel centrum mist ook een logisch aansluiting met het station. Hopelijk wordt hier ook een echte verbetering slag in gezet !

 5. Koel Hoofd

  @Leon
  Met de nieuwe inrichting is al dat wild verdwenen….

 6. Lexus

  @Koel Hoofd: inderdaad, overal waar de plantsoenendienst van de gemeente verschijnt, het overgebleven restje van de natuur verdwijnt. Ik heb het al op heel wat plaatsen in en rond de stad kunnen vaststellen.

 7. Rabe

  Salwega zit er nog.

 8. UTRECHTSE JANTJE

  Het zou inderdaad zonde zijn , als het z’n natuurlijke identietijd zou verliezen ,
  ik heb er vroeger vaak met m’n hond gelopen , en je kwam er toen van alles tegen , dus ik zeg zoveel als mogelijk is ….AFBLIJVEN !!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).