Publiekstrekker voor Leidsche Rijn Centrum gezocht | De Utrechtse Internet Courant Publiekstrekker voor Leidsche Rijn Centrum gezocht | De Utrechtse Internet Courant

Publiekstrekker voor Leidsche Rijn Centrum gezocht

Publiekstrekker voor Leidsche Rijn Centrum gezocht
De gemeente Utrecht zoekt naar een publiekstrekker voor het Leidsche Rijn Centrum. Het toekomstige concept moet bijdragen aan de levendigheid in de wijk. Ideeën en ondernemers kunnen zich bij de gemeente melden.

De gemeente Utrecht zoekt naar een publiekstrekker voor het Leidsche Rijn Centrum. Het toekomstige concept moet bijdragen aan de levendigheid in de wijk. Ideeën en ondernemers kunnen zich bij de gemeente melden.

Het doel op deze locatie is een zo groot mogelijke levendigheid en drukte te creëren in het centrum van Leidsche Rijn. Een criterium bij de beoordeling van voorstellen is dat deze aanvullend zijn aan het stedelijk aanbod dat nu beschikbaar is. Daarnaast zal de voorziening zo kort mogelijk op de opening van het winkelcentrum en de oplevering van de woningen haar deuren voor het publiek moeten kunnen openen.

Leidsche Rijn is de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland. In de nabije toekomst wonen hier zo’n 100.000 mensen. Er komen steeds meer voorzieningen in Leidsche Rijn. Het Leidsche Rijn Centrum wordt eind 2017 opgeleverd. Een plek waar je kan wonen, werken, winkelen en ondernemen. Het centrum krijgt winkels, een grote Jumbo foodmarkt, restaurants, cafés en koffiebars en daarnaast veel betaalbare woningen, voldoende parkeergelegenheid en culturele voorzieningen.

Schouwburg

Bij de presentatie van de Voorjaarsnota werd bekend dat er flink gesneden is in het budget dat de gemeente beschikbaar had gesteld voor een grote culturele voorziening in het toekomstig tweede stadscentrum. In plaats van 8 is er nog maar 4 miljoen beschikbaar. Aanvankelijk zou er een grote schouwburgzaal komen in de Vinexwijk. Stapsgewijs is het plan verkleind van een theater naar een ‘culturele voorziening’.

9 Reacties

Reageren
 1. Joost

  Visie hoort aan het begin van een traject, niet halverwege…

 2. Utrechtse vogel

  – megacoffeeshop
  – Primark
  – Galgenwaard 2.0
  – Moskee
  – wifi hotspot
  – Asielzoekerscentrum
  – betaalbare crêche
  – Apple store

 3. Y

  Het is eigenlijk heel simpel om de stad levendig te maken! Een winkel zoals een primark slurpt al heel provincie Utrecht naar leidsche Rijn en geloof mij dagelijks gewoon kijk maar naar Hoofddorp!! En gooi het niet vol met koffie bars maar een paar discotheken cafeetjes verschillende culturele eetttentjes een leuke park en gooi er ook gelijk een paar hoge gebouwen boven de 100 meter ernaast en dan zul je wel zien dat de stad 24 uur bezocht word.

 4. ben

  Een stripclub, alle wereldsteden hebben wel wat fatsoenlijks, wij niet. Aha!

 5. Utrechter

  Ideale plek voor de Jaarbeurs zou ik zeggen.

 6. Rene

  Alle goede ideeën zijn volgens mij al genoemd.. Inderaad haal de jaarbeurs uit het centrum en haal dat naar Leidsche Rijn. Scheelt ontzettend veel verkeersellende in de stad (milieu doelstellingen ook weer gehaald) en gebruik de vrijgekomen ruimte voor flink wat woningbouw op de oude jaarbeurs locatie. Hetzelfde geldt denk ik voor de Galgenwaard. Verdere ideeën:
  – Een skihal
  – Schaatsbaan

  Of (En?) zorg ervoor dat je in Leidsche Rijn een echt uitgaansgebied creëert nabij de bioscoop. Met kroegjes, een flinke discotheek of zelfs concertlocatie álá HMH/Ziggo Dome. Poolcentrum, Bowlingbaan. Een beetje wat men in Houten heeft gedaan met Pooltime. Hotelletje erbij voor de non-locals… Voor ieder wat wils…

  Of wat denken we van dit idee: http://www.diebergkomter.nl

 7. Ronald

  Een Belle van Zuylen

 8. Mimi

  Wat er ook komt, mij krijg je niet naar Leidsche Pijn

 9. Utrecht Internationaal

  Eens met Y en Ronald. Wil dit echt als 2e stadsdeel functioneren kunnen dan is vooral nodige een hoge bebouwing’ s dichtheid.
  De Belle van Zuilen toren was een mooi ” 2e dom ” landmark bovendien die de hele wijk echt op de kaart zou zetten.
  Creëer bijzondere architectuur op internationaal nivo, en zaken die nu niet in Nederland bestaan bijvoorbeeld. Buitenlandse winkels, een spaans cultuur centrum bv.. die ingaat in breedste zin van de cultuur. Of een kunsthal met kunst die nu overal in opslagruimte over Nederland verspreid ligt..want leidse Rijn ligt ook immers ook super centraal in NL.
  etc.
  Het lijkt

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).