PvdA Utrecht wil verplicht gratis water op festivals | De Utrechtse Internet Courant PvdA Utrecht wil verplicht gratis water op festivals | De Utrechtse Internet Courant

PvdA Utrecht wil verplicht gratis water op festivals

PvdA Utrecht wil verplicht gratis water op festivals
Het bevrijdingsfestival in Transwijk. Foto: Bas van Setten / DUIC.
De PvdA in Utrecht vindt dat er altijd voldoende gratis water beschikbaar moet zijn op festivals. De partij stelt daarom vragen aan het college om te kijken of het mogelijk is om, net als in Amsterdam, festivals te verplichten om te zorgen voor gratis water.

De PvdA in Utrecht vindt dat er altijd voldoende gratis water beschikbaar moet zijn op festivals. De partij stelt daarom vragen aan het college om te kijken of het mogelijk is om, net als in Amsterdam, festivals te verplichten om te zorgen voor gratis water.

De PvdA vindt dat er altijd voldoende gratis water beschikbaar moet zijn, zeker met zulke hoge temperaturen als die van het afgelopen weekend. Bovendien stelt de PvdA dat er ‘zeker bij hoge temperaturen altijd duidelijk moet zijn waar bezoekers water kunnen krijgen’. De partij wil het verschaffen van gratis water op festivals verplicht maken, bijvoorbeeld via vergunningen.

Kritiek op Central Park Festival

De vragen van de PvdA komen na een storm van kritiek op de organisatie van het Central Park Festival het afgelopen weekend in Nieuwegein. Er was daar een groot gebrek aan drinkwater. Bovendien was de beschikbare waterpunten slecht vindbaar. Waterflesjes werden voor 6 euro per stuk aan bezoekers verkocht, dit kwam de organisatie op veel kritiek te staan.

14 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Ik ben het zelden eens met de PvdA, maar nu wel.

 2. Inez

  Veel festivals zijn veel te commercieel. De drankjes zijn veel te duur of je moet eerst een plastic glas huren. Ik ga daar niet meer heen, want je bent een vermogen kwijt. Je mag vaak ook niet zelf meegebracht drinken opdrinken.

 3. Fabian

  Gratis bestaat niet, de organisor zal de misgelopen omzet nu verrekenen met het kaartje. Aangezien hij dit altijd met een zekere veiligheidsmarge zal doen, gaat iedereen nu teveel betalen voor water.

 4. JdV

  Gratis koffie en koejes zou ook leuk zijn. PvdA is uiteindelijk altijd bereid het geld van anderen ruimhartig uit te geven.

 5. @UtrechtseSjoerd

  Een linkje zegt meer dan duizend woorden. Check de richtlijnen op deze site maar eens. Het enige dat PvdA moet eisen is handhaving.

  http://tapwagen.nl/verhuur-tapmateriaal-2/tapmateriaal-waterbar/

 6. Johan

  Zet dan er dan ook gelijk in dat t water NIET als druppels uit de kraan mag komen. Als ze namelijk kranen hebben, dan komt het water summier uit de kraan.

 7. Jolanda

  Echt core business voor een politieke partij: gratis water op een festival….

 8. Frits

  @Jolanda,
  Geen idee of het core business is, maar als er allemaal mensen onwel worden op een festival wordt er (ook) naar de gemeente gewezen… hadden ze wel een vergunning mogen geven? Denk ook even aan het monstertruckdrama, met nog ernstiger gevolgen.

  Mijn mening: goed dat een politieke partij dit onderwerp aanstipt en dat de PvdA vindt dat de gemeente verantwoordelijkheid moet nemen.

 9. Cynthia

  Goed plan. Maar dan wel een goede voorziening die voldoende op het terrein aanwezig is. Wel echt water en geen vaag water met een roestsmaak (wat er zaterdag was toen het eenmaal druppeld je flesje vol was). Indien dit niet kan maak de prijs van een flesje gewoon lager. Een half muntje of 1 muntje was eerlijk geweest. Een biertje of fris was ook een muntje. Laten we eerlijk zijn winst maken ze toch wel. Hoeveel heeft Central Park verdiend aan water? Zeg 18.000 mensen x 3 flesjes x 2 muntjes (5,80). Hebben ze minimaal 5 euro per flesje winst…

 10. Berend

  @JdV: Organisaties kunnen de evt. kosten die ze moeten maken om dit te realiseren prima doorberekenen in hun ticketprijs. Ik betaal graag een paar euro meer om de hele dag mijn flesje water te mogen bijvullen. Hoeft niemand minder van te worden.

 11. Luuk Upuuk

  Kunnen we dit niet (net als alles in nederland ) overlaten aan de marktwerking? Dan is in ieder geval de VVD vóór!

 12. Carl Cox

  JdV, graag onderbouwing voor je stelling dat koffie en koekjes in dezelfde prijsklasse zitten en even goed voor de gezondheid van festivalgangers zijn als water uit de waterleiding, en dus goed vergelijkingsmateriaal?

  Niemand vindt het leuk om de hele dag water te drinken, behalve pillenslikkers. Organiseer je een festival, zorg dan dat je je marge pakt op alles wat je verkoopt, maar niet op water wat je bijna gratis uit de leiding tapt en iedereen nodig heeft. En voor die pillenslikkers verkoop je dan maar hele dure raketjes.

 13. cas

  Boven een bepaalde temperatuur verplicht gratis water bieden. En belangrijk, als ze dit nalaten of te weinig doen volgens voorschriften… stekker uit het festival en de boel sluiten.
  Eigen schuld van de organisatie op zo’n moment.

 14. Dirk

  “De PvdA vindt dat er altijd voldoende gratis water beschikbaar moet zijn, zeker met zulke hoge temperaturen als die van het afgelopen weekend. Bovendien stelt de PvdA dat er ‘zeker bij hoge temperaturen altijd duidelijk moet zijn waar bezoekers water kunnen krijgen’. De partij wil het verschaffen van gratis water op festivals verplicht maken, bijvoorbeeld via vergunningen.”

  De PvdA heeft weer een perfecte voeling met welke punten op dit moment belangrijk en urgent zijn in Utrecht en gaat in deze gelukkig helemaal niet mee met de waan van de dag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).