Qbuzz wint monopolie op OV in Utrecht | Qbuzz wint monopolie op OV in Utrecht – De Utrechtse Internet Courant

Qbuzz wint monopolie op OV in Utrecht

Qbuzz wint monopolie op OV in Utrecht

Vanaf december mag Qbuzz B.V. het openbaar vervoer in de stadsregio Utrecht definitief verzorgen. Het laatste bezwaar dat Connexxion hiertegen in kon brengen is vandaag door de rechter afgeslagen.

Samen met de NS zal Qbuzz nu als gevolg van de uitspraak een monopolie bezitten op al het openbaar vervoer in Utrecht. De regeling zal vanaf 8 december 2013 van kracht zijn. De nieuwe concessie heeft een looptijd van tien jaar en beslaat het openbaar vervoer met zowel bussen als trams, inclusief de toekomstige Uithoflijn.

Zinloos bezwaar

Na een openbare aanbesteding besloot Bestuur Regio Utrecht (BRU) afgelopen oktober dat vervoerder Qbuzz het openbaar vervoer in de stadsregio Utrecht mag verzorgen. Connexxion diende een bezwaar in, dat begin april werd afgewezen door een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie. Connexxion stapte hierop naar de rechter, die het bezwaar vandaag afwees.

4 Reacties

Reageren
 1. Ronald

  treinen zijn geen OV?

 2. Matthijs

  Connexxion blijft nog gewoon op verschillende provincie lijnen rijden, net als dat Arriva en Veolia hier nog steeds te vinden zijn. Maar het is goed dat Connexxion hier eindelijk grotendeels verdwijnt, wat een prutsers werken daar op de kantoren

 3. Ron

  @Matthijs,
  denk je echt dat er ander personeel komt, als Qbuzz gaat rijden? Reken daar maar niet op.
  Het enige wat er zal veranderen zijn de schonere bussen en een nieuw “uniform” voor het rijdend personeel

 4. Kees van der Graaf

  Het overgrote deel van het personeel van Connexxion/GVU gaat gewoon mee. Ook blijven in het consessiegebied de gele bussen gewoon rijden, met een andere naam er op. Alleen in de stad gaan er nieuwe bussen rijden. Er blijven nog genoeg groene bussen van Connexxion rijden, die hebben een provinciale consessie. De BRU die de region consessie heft uitgegeven is een ramp zie het verdwijnen van lijn 6/Hoograven, Lijn1/Lunetten, Lijn 14/Lombok.
  Voor mij betekent de BRU gewoon: Bus Ravage Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).