Quinn Doyle, het baasje van Floortje: ‘Ik was compleet in shock toen Trump president werd’ | De Utrechtse Internet Courant Quinn Doyle, het baasje van Floortje: ‘Ik was compleet in shock toen Trump president werd’ | De Utrechtse Internet Courant

Quinn Doyle, het baasje van Floortje: ‘Ik was compleet in shock toen Trump president werd’

Quinn Doyle, het baasje van Floortje: ‘Ik was compleet in shock toen Trump president werd’
Elke dag komen mijn briard Crosby en ik tijdens onze rondjes door het Zocherpark dezelfde mensen tegen met hun hond. Je kent de verhalen over de hond, maar wie zijn toch de ‘baasjes van’? In deze rubriek hun verhaal.

Elke dag komen mijn briard Crosby en ik tijdens onze rondjes door het Zocherpark dezelfde mensen tegen met hun hond. Je kent de verhalen over de hond, maar wie zijn toch de ‘baasjes van’? In deze rubriek hun verhaal.

Door: Yontie Helders

Toen ik Quinn Doyle vroeg of zij het volgende ‘baasje van’ wilde zijn, riep ze enthousiast uit: “Yeah, cool!” Quinn is de tweeëntwintigjarige au pair van de familie Vos. Ze is geboren in Baltimore in de VS, studeerde psychologie aan de University of Virginia en wilde na haar studie niet meteen gaan werken. Via via had ze gehoord over Au Pair World en ze schreef zich in op de website. Gezinnen die een au pair zoeken kunnen de profielen bekijken van de jonge mensen die zich inschrijven en contact zoeken. “Het lijkt wel een datingsite”, lacht Quinn.

‘Ik hou van Utrecht, het is net alsof ik in een heel groot museum woon’

”Als er een match is, volgt er een eindeloze reeks van whatsappjes en gesprekken via Skype en Facetime.” Er was een match met de familie Vos uit Utrecht. Mijn ouders konden het eerst niet geloven dat ik een jaar weg zou gaan, maar ik ben nu eenmaal ‘the travelling one’! Eerder was ik al een semester in Zuid-Afrika geweest om aan de Universiteit van Kaapstad te studeren. Ik volgde de colleges en deed vrijwilligerswerk in de townships. Ik was klassenassistent op een basisschool, bedacht lessen en hielp de onderwijzers. Ik zag het harde leven in de townships maar aan de andere kant de prachtige natuur van Zuid-Afrika; ik liep tussen de pinguïns op het strand en zag The Big Five in het Krugerpark. Ik had de smaak van het reizen te pakken. Ik wilde als au pair graag naar Europa. Er is een andere cultuur, maar het is anders dan Afrika of Azië waar de cultuur toch te ver van me af staat. In Europa vielen Engeland en Ierland voor mij af. Ik wilde een land met een taal die niet de mijne was. Het werd dus Nederland. Maar tot mijn verrassing spreekt iedereen hier Engels. A blessing and a curse, want mijn Nederlands is daardoor nog steeds niet geweldig. Met de kinderen van ‘mijn gezin’, Sophie en Kiki, spreek ik Nederlands, maar met volwassenen Engels. Ik ben een beetje lui en het Engels communiceert nu eenmaal makkelijker. Vorig jaar augustus kwam ik in Utrecht, in the best street, in the best city, in the best country in the whole wide world. De eerste drie weken scheen de zon, we hadden heerlijke avonden – het leek wel een lange vakantie. Ik paste me makkelijk aan en de hartelijkheid van de familie maakte dat ik me meteen thuis voelde.”

Tekst loopt door onder de foto


Yellow lab’
“Ik heb mijn eigen kamer met badkamer in de kelder en mijn taken zijn overzichtelijk. Om half acht ontbijt ik met de meisjes, pak ik hun lunch en schooltassen in en dan breng ik ze, samen met de hond Floortje, naar school. Op de terugweg laat ik Floor uit in het park op de speelweide onder de Sonnenborgh. Ik doe boodschappen en dan heb ik de hele middag vrij. Ik spreek af met vrienden, allemaal toevallig Amerikanen en Canadezen. We zijn allemaal dol op de terrasjes langs de Oudegracht en op woensdagen gaan we naar het language café in Café Marktzicht, waar buitenlanders elkaar treffen. Voor mij is het wel heel bijzonder dat my new best friend Megan uit Georgia de au pair is van de buren. We doen veel samen. Samen met andere vrienden zijn we naar Berlijn, Praag, Boedapest, Brussel en Ierland geweest en in juli gaan we naar Parijs. En dit weekend zitten we in Wenen! ‘Mijn familie’ moedigt het aan dat ik veel van Europa zie en dat faciliteren ze ook.” Last van heimwee? “Nee, niet gehad. Hoewel, in de winter, zo rond Kerst… maar toen kwam mijn zusje een week langs. In april kwamen mijn ouders over en samen met ‘mijn nieuwe familie’ heb ik ze kennis laten maken met Utrecht en Nederland. Ik vind Amsterdam leuk, maar ik geef de voorkeur aan Utrecht; het lijkt wel alsof ik in een heel groot museum woon.”

In het park kent Quinn zo langzamerhand alle hondenbaasjes dankzij de blonde labrador Floortje. “Zij heeft er ook voor gezorgd dat ik me meteen thuis voelde, in de VS hebben we namelijk ook een yellow lab. Ik ken het ras. Als ik met thuis skype, heb ik het altijd over Floortje. Haar naam heeft wel tot de nodige verwarring geleid, want wie noemt zijn hond nou ‘Verdieping’ of ‘Vloer’? Quinn grinnikt.

“Eind juli zit mijn jaar er op en ga ik terug naar huis. Althans, het land is anders dat ik het achterliet. Ik kan het nog steeds niet geloven dat Trump president is geworden! Ik ben de hele nacht opgebleven om de verkiezingsuitslag te volgen. Ik was ervan overtuigd dat Hillary zou winnen. Toen tegen de ochtend bleek dat Trump gewonnen had, voelde het alsof de grond onder mijn voeten wegzakte. Ik was compleet in shock. Het is heerlijk om weer naar huis te gaan, maar ik zal de familie hier ook erg missen. Ik kan het iedereen aanraden, een jaar au pair zijn! Het verruimt je geest, je ziet hoe andere mensen leven; anders is niet meteen verkeerd. Elke dag leer je nieuwe dingen en het is gewoon really cool!”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).