Raad van State: New York Pizza in het centrum van Utrecht mag nog altijd geen gasten in het restaurant laten eten Raad van State: New York Pizza in het centrum van Utrecht mag nog altijd geen gasten in het restaurant laten eten

Raad van State: New York Pizza in het centrum van Utrecht mag nog altijd geen gasten in het restaurant laten eten

Raad van State: New York Pizza in het centrum van Utrecht mag nog altijd geen gasten in het restaurant laten eten
In de New York Pizza-vestiging aan de Nobelstraat in het centrum van Utrecht mogen nog altijd geen gasten komen eten. De Raad van State oordeelde dat toenmalig burgemeester Jan van Zanen in 2018 terecht de exploitatievergunning introk.

In de New York Pizza-vestiging aan de Nobelstraat in het centrum van Utrecht mogen nog altijd geen gasten komen eten. De Raad van State oordeelde dat toenmalig burgemeester Jan van Zanen in 2018 terecht de exploitatievergunning introk.

Toenmalig burgemeester Jan van Zanen trok de exploitatievergunning in 2018 in omdat een van de leidinggevenden een strafblad had, onder meer vanwege verkeersmisdrijven en het beledigen van een ambtenaar in functie.

Een van de voorwaarden voor het hebben van een drank- en horecavergunning kan zijn dat de aanvrager geen strafblad heeft en daar voldeed de leidinggevende van New York Pizza dus niet aan. Sinds de maatregel van Van Zanen is de New York Pizza-vestiging alleen een bezorgrestaurant, waar gasten dus niet binnen kunnen afhalen en eten.

New York Pizza in het centrum heeft in 2020 opnieuw geprobeerd om een exploitatievergunning aan te vragen, maar die is door de gemeente afgewezen. De vestiging ging in bezwaar bij de gemeente, maar dat werd ongegrond verklaard. Een gang naar de rechter haalde ook niks uit. De rechtbank verklaarde ook het ingestelde beroep ongegrond. De pizzaketen gaf echter niet op en ging in hoger beroep bij de Raad van State.

Hoger beroep

Het hoger beroep draaide vooral om de vraag of de incidenten van vijf jaar geleden nog iets zeggen over de betrouwbaarheid van de leidinggevende nu. De rechtbank oordeelde dat de burgemeester zich terecht op het standpunt stelde dat het risico bestaat dat de leidinggevende in zijn oude gedrag zal terugvallen.

De burgemeester mag dan ook een langere periode afwachten of de leidinggevende niet weer de fout in gaat. “Verder zijn de incidenten, in samenhang bezien, niet gering en is de weigering van de exploitatievergunning daarom, ondanks het tijdsverloop, niet onevenredig.” De Raad van State verklaart het hoger beroep van New York Pizza ongegrond en daarmee blijft de vestiging in het centrum van Utrecht dus een bezorgrestaurant.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Robbert

  Andere leidinggevende dan maar

 2. Hina Nagen

  Heel goed. Enorme overlast voor dat ‘restaurant” Lees: junkfood emperium die ongeoznde troep aanbiedt. …. Tot diep in de nacht herrie óók daar. Hier zat vroeger een prachtige bakkerij in. Ik hoop dat de eigenaar het verkoopt/verhuurt aan een echte bakker, met kwaliteitsproducten, zoals vroeger. En een MOOIE etalage ! ipv deze ellende overal !

 3. passalacqua

  is toch niet te eten mensen, als je dronken bent misschien nog wel.
  maar geef liever iets meer uit en ga naar bijv Panuozzo!

 4. Rob H.

  En weer iemand die vindt dat een ANDER moet investeren in een dure bijzondere winkel, waar ze vervolgens niet komen, omdat het in de supermarkt goedkoper is.

 5. W

  Wat een gotspe om dit een “restaurant” te noemen…

 6. Koel Hoofd

  Ik snap iets niet.
  Wat hebben verkeersmisdrijven (art 6 Wegenverkeerswet, art 5 zijn overtredingen) als rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs,verlaten plaats ongeval) en het beledigen van een ambtenaar in functie (was dat een stadskantoorkakker, boa met hoofddoek/keppeltje, of politieagent?) door de leidinggevende in het verre verleden met pizza’s serveren in het heden te maken?
  Als het nou belastingfraude of lid van criminele organisatie zou zijn was het beter te begrijpen.

  Daarnaast, die pizzabezorgers kunnen alle 13 in Wegenverkeerswet art 5 lid 1 At/m M genoemde overtredingen afvinken. Maar omdat er geen handhaving op fietsgedrag is komen zij daar wel mee weg. Toch mag de leidinggevende niet op één restaurantlocatie binnenshuis pizza’s serveren. Schizofrene situatie wat het verkeer niet veiliger maakt en die pizza’s ook niet eetbaarder, integendeel….

 7. Ton

  @Koelhoofd
  Ik snap iets niet.
  Het beledigen van een BOA is wel oke als die een hoofddoekje of keppeltje draagt ?
  Hoe herken ik, als mens, een stadskantoorkakker ? Vier of zes pootjes ? Doorschijnende vleugels? Zichtbare angel ?

 8. Bea Hoffman

  Wij willen onze warme bakker weer terug… Heerlijke croissantjes, lekker knipwit, heerlijk stokbrood en op zaterdag appeltaart, hazelnootkruimtaart, en een fantastisch mooie etalage.. Etalages bestaan niet meer. Puien met lelijk hekwerk, ondergekotst met hele klonten pizza… gatver……… ben blij dat het niet meer mag worden afgehaald. Werden gek in de keizerstraat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).