Rabobank Utrecht selecteert finalisten ‘Het Samenspel’ - De Utrechtse Internet Courant Rabobank Utrecht selecteert finalisten ‘Het Samenspel’ - De Utrechtse Internet Courant

Rabobank Utrecht selecteert finalisten ‘Het Samenspel’

Rabobank Utrecht selecteert finalisten ‘Het Samenspel’

De jury van ‘Het Samenspel’ heeft de indieners van twaalf ideeën geselecteerd voor de grote finale van begin november. Vandaag werden de genomineerden bekendgemaakt nadat een voorselectie van 24 maatschappelijke initiatieven zich gisteravond in een elevator pitch live aan de jury presenteerde. Op zondagmiddag 4 november kiezen de leden van Rabobank Utrecht e.o. de winnaars van ‘Het Samenspel’.

Uit de meer dan 100 ideeën die in de afgelopen maanden zijn ingezonden voor ‘Het Samenspel’ van de Rabobank Utrecht e.o. selecteerde de jury er 24 initiatiefnemers die gisteravond hun idee mochten pitchen. Uit de deelnemers gisteravond selecteerde de jury de twaalf finalisten voor de grote finale op 4 november. Dat zijn (in willekeurige volgorde) Zonnestroom voor iedereen, WijkConnect, Speelnatuur Waterwin, Van digitaal contact naar samen er op uit, I like Utrecht, NUtrecht, TaalTrip, Dance yourself Up, De Nieuwe Jutter en energiecoaches, Jongeren bouwen voor jongeren, Thuisafgehaald in Utrecht en Buurtcoöperatie Votulast. Over één idee twijfelt de jury, onder leiding van hoogleraar duurzaam innoveren Jacqueline Cramer, nog. Na een aanvullend gesprek wordt dit project mogelijk alsnog als dertiende finalist toegevoegd.

In totaal wordt op 4 november een bedrag van maximaal  200.000 euro verdeeld onder de daadwerkelijk te realiseren ideeën. In oktober kan online worden gestemd voor de publieksprijs. Het project met de meeste stemmen wint die prijs van 7.500 euro.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).