Rabobank Utrecht steunt FC4YOU-project Playing for Success | De Utrechtse Internet Courant Rabobank Utrecht steunt FC4YOU-project Playing for Success | De Utrechtse Internet Courant

Rabobank Utrecht steunt FC4YOU-project Playing for Success

Rabobank Utrecht steunt FC4YOU-project Playing for Success

De Rabobank heeft zich voor twee jaar verbonden aan het FC4YOU-project Playing for Success. Het contract werd ondertekend door Pieter Leyssius, directeur Bedrijven van de Rabobank Utrecht en Frans van Seumeren, voorzitter van FC Utrecht.

Playing for Success is een initiatief dat leerlingen met een leerachterstand van een jaar helpt om deze achterstand in drie maanden in te halen. En met succes, zo is gebleken voor kinderen van diverse scholen uit de stad Utrecht.

Karin Pannekoek, directeur van FC4YOU licht toe : “FC4YOU zet zich in voor jongeren in Utrecht die het maatschappelijk minder getroffen hebben of een extra stimulans nodig hebben. De leerlingen krijgen les in een skybox, ontmoeten  spelers en bezoeken wedstrijden. Dit alles leidt tot het inlopen van hun taal- en rekenachterstand, betere prestaties op school en een ‘boost’ voor hun zelfvertrouwen”.

Pieter Leyssius van de Rabobank hoopt dat veel bedrijven het voorbeeld van zijn bank zullen volgen. “Als coöperatieve  bank zijn we dichtbij en betrokken bij de stad. Frans van Seumeren en FC Utrecht zijn dat ook. Zakelijk zijn we via de wedstrijden die we met relaties bezoeken en via de businessclub al langer betrokken bij FC Utrecht. Het is mooi dat we ons partnerschap nu hebben kunnen uitbreiden met het maatschappelijke initiatief van FC4YOU. Als we met meerdere bedrijven de schouders onder initiatieven als deze zetten, maken we de stad samen echt sterker”.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).