Rabobank wil terrein aan de Croeselaan in Utrecht herontwikkelen Rabobank wil terrein aan de Croeselaan in Utrecht herontwikkelen

Rabobank wil terrein aan de Croeselaan in Utrecht herontwikkelen

Rabobank wil terrein aan de Croeselaan in Utrecht herontwikkelen
Croeselaan in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek
De Rabobank wil in samenwerking met de gemeente Utrecht het terrein aan de Croeselaan herontwikkelen. De gebouwen die nu ten zuiden van de Rabobanktoren staan, zijn aan het eind van hun levensduur en de Rabobank wil ze vervangen door nieuwbouw. Ook wil de Rabobank kijken of op het terrein woningen kunnen komen.

De Rabobank wil in samenwerking met de gemeente Utrecht het terrein aan de Croeselaan herontwikkelen. De gebouwen die nu ten zuiden van de Rabobanktoren staan, zijn aan het eind van hun levensduur en de Rabobank wil ze vervangen door nieuwbouw. Ook wil de Rabobank kijken of op het terrein woningen kunnen komen.

De Rabobank wil de bestaande kantoorpanden op het Matserterrein vervangen door nieuwbouw. Er moeten nieuwe kantoren bij komen, die de huurpanden in Utrecht en Zeist vervangen. De Rabobank wil ook kijken of op het terrein woningen gebouwd kunnen worden, zodat er ‘een goede overgang gemaakt kan worden naar de Dichterswijk’.

De gemeente gaat met de Rabobank afspraken maken over wie waarvoor verantwoordelijk is en over het verhalen van kosten. Ook wordt gekeken naar de samenhang met andere projecten in het Stationsgebied. Er is daarbij extra aandacht voor de Jan van Foreeststraat, waar de gemeente een complex bouwt voor een deel van de bewoners van de Croeselaan die door de ontwikkeling van het Beurskwartier hun huis uit moeten.

Vragen

De PvdA vroeg het college vorige week al naar de herontwikkeling, maar volgens het college is nog niet veel duidelijk over de inhoud van de plannen en het aantal woningen en parkeerplaatsen. Volgens het college moeten alle plannen van de Rabobank voldoen aan het beleid van de gemeente. Dat houdt onder meer in dat minimaal 35 procent van de nieuwe huizen sociale woningbouw moet worden.

Het college verwacht dat de plannen in het voorjaar van 2021 aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

11 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Gaat vast goed komen. De gemeente heeft tenslotte een prima track-record als het gaat om gebiedsontwikkeling met private partijen. Kijk maar naar de NS en Corio. Proest.

 2. Kees Truijens

  Dat oude gebouw van Rabobank is naar mijn idee een van de betere gebouwen rond het station en HC. Ik zou het een verlies vinden als dat gesloopt zou worden.

 3. herman

  @Kees, denk niet dat de glazen gebouwen bedoeld worden. gaat meer om die betonnen gebouwen helemaal rechts vanaf de Croeselaan gezien.
  Denk daar waar vroeger de PUEM (REMU) en CVI zaten.

 4. Koel Hoofd

  De gemeente heeft een prachtig track record in het laten zien wat er allemaal mis kan gaan indien ze een kale kluif in het vooruitzicht wordt gesteld. Wordt dit de zoveelste lachwekkende performance?

 5. Bill

  @Kees: het gaat ook niet om het oude “spiegelgebouw” van de Rabobank, maar om het blokje aan de andere kant. Sloop en nieuwbouw in de vorm van hoogbouw en aflopende bebouwing naar de Foreeststraat lijkt mij een mooie ontwikkeling!

 6. Joep

  Heeft Koel Hoofd nu verraden dat hij eigenlijk JdV is?

  Maak het aantal altijd negatieve reaguurders wel meteen een stuk kleiner en het verklaard tegelijkertijd erg veel.

 7. Kees Truijens

  @Herman @Bill
  Blij toe!

 8. Karla

  Kantoren bouwen? Is dat niet een beetje 2019?
  Maar woningen voor de mensen die nu hun huis aan de Croeselaan uitgejaagd worden voor een parkje, dat juich ik toe. En dan wel even groot natuurlijk.

 9. JdV

  @Joep: ik kan je verzekeren dat dit niet zo is. Wel fijn om te zien dat mijn mening gedeeld word.

 10. Erwin

  @joep: dat vermoeden had ik ook al…

 11. William Poutsma

  Ik vind het Imagine-pand (Croeselaan 28) uit 1973 best wel wat hebben, qua strakke lijnen. Dat zou toch ook best behouden kunnen blijven? Heeft wel wat van het Siemens kantoor in Den Haag aan de Wilhelmina van Pruisenweg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).