Radio 2 zit voor een week als 'Het Groene Station' op Utrecht Centraal - De Utrechtse Internet Courant Radio 2 zit voor een week als 'Het Groene Station' op Utrecht Centraal - De Utrechtse Internet Courant

Radio 2 zit voor een week als ‘Het Groene Station’ op Utrecht Centraal

Radio 2 zit voor een week als ‘Het Groene Station’ op Utrecht Centraal
NPO Radio 2 noemt zich deze week ‘Het Groene Station’ en zendt de komende vijf dagen uit vanaf het Centraal Station in Utrecht. De publieke radiozender wil deze week luisteraars inspireren om ‘groener’ te leven.

NPO Radio 2 noemt zich deze week ‘Het Groene Station’ en zendt de komende vijf dagen uit vanaf het Centraal Station in Utrecht. De publieke radiozender wil deze week luisteraars inspireren om ‘groener’ te leven.

De DJ’s van de zender gaan zelf ook hun best doen om groener te leven. Zo strijden Bart Arens, Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jasper de Vries en Jan-Willem Roodbeen tegen elkaar om de groenste dj te worden. Ze krijgen elke dag uitdagingen op het gebied van afval, voedsel, consumptie, vervoer en energie.

De makers zitten de komende dagen in een winkelpand in de stationshal, bij de perrons 14 en 15. Voorbijgangers kunnen hier ter plekke stroom opwekken door te dansen op een zogeheten ‘energy floor’. Met die gewonnen stroom kunnen elke dag artiesten, van wie de namen nog even geheim blijven, een live optreden geven vanaf het station.

5 Reacties

Reageren
 1. Objectivist

  Dit is werkelijk een morele obsceniteit!

  Radio 2 is onderdeel van de publieke omroep en leeft dus van de vruchten van arbeid die van de belastingbetaler geroofd zijn. Het is van een ongekende schande dat deze geroofde middelen nu tegen diezelfde belastingbetaler ingezet worden om hem/haar te indoctrineren met het valse Evangelie van de Groene Khmer. Propaganda jegens de burger, gefinancieerd door diezelfde burger. Een gruwel in ieder opzicht.

  Overheden behoren zich niet met het maken van radio/televisie te bemoeien. Daar krijg per definitie enkel ideologische miskramen van die in een vrije markt geen bestaansrecht zouden hebben. Geen hond die vrijwillig voor Radio 2 zou betalen. De publieke omroep dient opgeheven te worden, haar bezittingen moeten worden geveild en iedere cent behoort terug te vloeien naar de belastingbetaler….

 2. Yvonne

  @Objectivist; Het is hoog tijd voor een andere nickname! Ik heb volgens mij nog niets objectiefs van jou gelezen.

  Ik kijk en luister regelmatig naar de publieke omroep en velen met mij. De objectieve cijfers om dit te ondersteunen zijn vast ergens te vinden.

 3. Objectivist

  Yvonne 05 OKTOBER 2015 OM 12:33

  Mevrouw, ik vind het allemaal prima. Als u graag naar dit soort propagandistische pulp luistert dan is dat geheel uw zaak. U zult toch wel begrepen hebben dat ik geen bezwaar maak tegen het gegeven DAT mensen hier naar luisteren, maar bezwaar maak tegen het gegeven dit een publieke omroep betreft die “gekleurde” informatie verspreid van gestolen belastinggeld..?

  Betaal het lekker zelf als u hier zo graag naar luistert! De realiteit is dat er nagenoeg niemand vrijwillig zou betalen voor de publieke omroepen, hetgeen ook direct alles over haar (non-existente) natuurlijke bestaansrecht zegt.

  Objectivist slaat overigens niet zozeer op objectiviteit, maar op de filosofie “objectivisme”, waar ik mezelf een aanhanger van beschouw.

 4. Fritsie

  @Objectivist

  Hoewel ik de conclusie deel dat de publieke omroep het beste afgeschaft kan worden; Wat een zwakke argumenten van je.

  Het moet juist om het volgende draaien: wat populair is op de publieke omroep zou het commercieel ook goed genoeg doen – ergens tussen RTL 4 en SBS 6. Als je tonnen verdient met radio of tv maken lijkt me dat nóg vanzelfsprekender (al denken Giel Beelen, Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk daar anders over).

  De programma’s die juist niet populair zijn bij het grote publiek, maar wel ‘intrinsieke’ waarde hebben, daarvoor zou de publieke omroep juist toegevoegde waarde hebben. Helaas kom je dan onvermijdelijk in een klassieke muziek-interessante documentaire-achtig gebied terecht, waarvan de vraag is of de staat die niche wél moet subsidieren.

 5. Dirk

  Het moet een heerlijke baan zijn om zonder enige prestatieverplichtig van andermans geld je full-time met dit soort morele luchtfietserij bezig te houden.

  Nog een paar jaar wachten totdat de traditionele media zo gemarginaliseerd zijn dat het duidelijk is dat er echt niemand naar ze luistert en hopelijk kunnen we dan in ieder geval dit soort publieke radio afschaffen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).