Rail Away in Utrecht; U-OV komt met Youtube-serie over tram- en buslijnen Rail Away in Utrecht; U-OV komt met Youtube-serie over tram- en buslijnen

Rail Away in Utrecht; U-OV komt met Youtube-serie over tram- en buslijnen

Rail Away in Utrecht; U-OV komt met Youtube-serie over tram- en buslijnen
Vervoerbedrijf U-OV maakt een Youtube-serie over de mooiste bus- en tramlijnen van Utrecht. In de serie Reis mee…, geïnspireerd op het tv-programma Rail Away, reist de kijker mee met lijnen in de stad en provincie.

Vervoerbedrijf U-OV maakt een Youtube-serie over de mooiste bus- en tramlijnen van Utrecht. In de serie Reis mee…, geïnspireerd op het tv-programma Rail Away, reist de kijker mee met lijnen in de stad en provincie.

De serie gaat niet alleen over de tram- en buslijnen zelf, maar laat volgens U-OV ook zien hoe het ov mensen, locaties, kunst, cultuur, natuur, heden en verleden met elkaar verbindt.

In de eerste aflevering van Reis mee… is chauffeur Richard op buslijn 8 te zien. Hij rijdt in de aflevering vanuit Lunetten via station Utrecht Centraal naar het Wilhelminapark. Tijdens de busreis krijgt de kijker ook nog antwoord op prangende vragen, bijvoorbeeld wat de echte naam is van de lichtgevende champignon bij Lunetten en waarom er een beeld van een ijsbeer staat voor de villa het Hoogeland.

Tourgidsen

“Onze bus- en tramlijnen zorgen er in de eerste plaats voor dat mensen zich op een comfortabele, veilige en milieuvriendelijke manier kunnen verplaatsen”, vertelt Quinten Passchier, directeur Marktonwikkeling bij U-OV. “Maar daarnaast zijn onze chauffeurs en bestuurders ook een soort tourgidsen. Kijk je naar kunst, natuur, cultuur en geschiedenis, dan stipt elke lijn wel een paar bijzondere plekken aan. Plekken waarover meer te vertellen valt dan je misschien op het eerste gezicht zou denken.”

Dat besef was volgens Passchier de reden om deze serie op te nemen. “We willen dat iedereen de mooiste routes van Utrecht kan beleven door lekker uit het raam te kijken, te genieten van het uitzicht én van het verhaal!”

Eerste aflevering

De eerste aflevering van Reis mee… is te zien onder dit bericht. Op 14 juli verschijnt de tweede aflevering, waarin de kijker meereist met chauffeur Richelle op lijn 73 van Maarssen via Utrecht Centraal naar Zeist.

U-OV roept mensen op via de hashtags #reismee en #uov te laten weten naar welke lijn zij benieuwd zijn. “Wie weet leggen we in een volgende aflevering jouw lijn vast”, aldus U-OV.

8 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Mooi, gefilmd op één van de drie dagen dat de Uithoflijn wél reed?

 2. Bram met de Tram

  In elk geval nooit een saaie aflevering. Een soort Air Crash Investigation op Discovery Channel.

 3. Tim

  Laat ze vooral maar in beeld brengen hoe traag het OV hier is. Misschien helpt het mee voor de lobby naar meer tram- of metrolijnen.

 4. Theo Dusseldorp

  @tim, méér tramlijnen gaan ten koste van buslijnen, rijden niet sneller en doen minder haltes aan. Een verschraling van het OV dus. Onderzoek heeft dat in weerwil van de gemeentelijke ambities voldoende uitgewezen gedurende de laatste 20 jaren. Dus houd hier mee op.
  Een metro vanaf Zeist naar Lunetten, onder de oude binnenstad door levert wel soulaas. Dat wisten we 20jaar geleden ook wel maar toen durfde de gemeente nog niet. Gezien alle kosten en vertragingen van de Uithoflijn achteraf een canard.

 5. Theo Dusseldorp

  correctie: Metro vanaf Zeist naar Leidse Rijn*

 6. Rainbow Reginald

  Dat een tram die minder haltes aandoet niet sneller rijdt dan een bus lijkt me onzin (mits de infrastructuur goed staat afgesteld), Theo.

  Trams of bussen kan me niet zoveel schelen, het is een moderne stad onwaardig dat veel lijnen in Utrecht vier of zelfs drie keer per uur rijden. Als er dan toch massa’s toeristen moeten worden gelokt, zorg dan ook voor fatsoenlijk OV zodat die mensen meer kunnen ontdekken dan alleen de Dom en Hoog Catharijne. Dan schiet de bewoner er ook nog wat mee op als het geen fietsweer is.

 7. Theo Dusseldorp

  @ Raibow Reginald: Alles is dus niet wat het lijkt. Verdiep je in de resultaten van de laatste 30 jaren Utrechts OV beleid en je gebruikt het woord ‘onzin’ wellicht wat minder lichtvoetig.

 8. Rainbow Reginald

  Moet ik echt 30 jaar Utrechts OV beleid doorspitten om erachter te komen of een tram sneller of langzamer is dan een bus, Theo? Klinkt een beetje alsof je mij wil afschepen met een eindeloze zoektocht, omdat je de argumenten voor jouw standpunt niet paraat hebt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).