Rattenplaag langs Rooseveltlaan in Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant Rattenplaag langs Rooseveltlaan in Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant

Rattenplaag langs Rooseveltlaan in Kanaleneiland

Rattenplaag langs Rooseveltlaan in Kanaleneiland
Bewoners van Kanaleneiland Noord hebben sinds het afgelopen najaar last van een rattenplaag. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de CDA-fractie vandaag heeft ingediend bij het college. Gedupeerden worden van het kastje naar de muur gestuurd. 

Bewoners van Kanaleneiland Noord hebben sinds het afgelopen najaar last van een rattenplaag. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de CDA-fractie vandaag heeft ingediend bij het college. Gedupeerden worden van het kastje naar de muur gestuurd. 

De overlast is begonnen toen het riool afgelopen najaar werd gerenoveerd. Vooral bewoners van de Adenauerlaan en Rooseveltlaan hebben last van het ongedierte. Sander van Waveren, fractievoorzitter van het CDA, laat aan het college weten dat bewoners hebben geklaagd bij Mitros, maar dat die de verantwoordelijkheid bij de bewoners zelf legt.

“Het is niet de eerste keer dat er sprake is van rattenproblematiek in Kanaleneiland,” zegt Van Waveren. “Het is ook niet voor het eerst dat er onduidelijkheid is over de verantwoordelijkheidsverdeling tussen Mitros, bewoners en de gemeente over het bestrijden van rattenoverlast. Op de gemeentelijke website is ook geen informatie te vinden over verantwoordelijkheden en aanpak bij rattenplagen.”

Eén van de bewoners heeft volgens de CDA’er zelfs afstand moeten doen van zijn kippen omdat de situatie onhoudbaar was. “Inmiddels blijkt dat de plaag de bewoners boven het hoofd groeit. De ratten bouwen nesten in schuren en komen in de huizen van de bewoners.”

“Mitros zegt echter dat de meest waarschijnlijke oorzaak ligt in het openleggen van de riolen afgelopen najaar, en pas in te kunnen grijpen als de riolen gerenoveerd zijn. Deze klus moet echter eerst worden aanbesteed en dit kan nog maanden duren. Tot op de dag van vandaag zijn de ratten nog niet bestreden,” besluit Van Waveren.

Bewoners kunnen altijd bellen

Mitros laat weten dat de problemen zijn geconstateerd en opgepakt en grotendeels al verholpen. “We hebben veel contact met bewoners gehad  en ook overval in de buurt folders door de brievenbussen gedaan met daarin de oproep om te bellen, mocht er iets aan de hand zijn,” zegt Annemarie Cuvelier namens Mitros. “Dus als er kieren gedicht moeten worden, dan kan dat gewoon geregeld worden. En wat betreft de kippen: die zijn in goed overleg met de eigenaar weggedaan. Ratten komen hier heel erg op af,” besluit Cuvelier.

5 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Dit is een plaag die er al vele jaren is hoor, niks nieuws, meestal in de zomervakantie word het minder.

 2. Hans

  Tevens in Lombok, Lunetten, een konijnenplaag op de Uithof en rond het spoor bij Tolsteeg (graven tunnels in de spoorverhoging). Gemeente meerdere malen ingelicht, maar heeft voor hun blijkbaar geen prioriteit. Wel vind de gemeente het heel belangrijk om vijf keer per jaar alle fietsen in de straat te voorzien van de blauwe wegsleep sticker, want dat is big business.

 3. Katja

  Ook overlast van ratten op twee poten…

 4. onno

  Pak ze Katja !

 5. Ank Noordhuizen

  Wij wonen ook op de Rooseveltlaan hadden ook last van ratten, iedereen ingeschakeld niemand gaf gehoor.
  Het AD gebeld en na een bericht in de krant werd er iets aan gedaan. Nu worden hier zakken brood neergegooid wel 10 keer per dag er zijn hier meer meeuwen dan op de waddeneilanden. ook daar wil de gemeente niets aan doen goed voor de ratten. Het is ook erg gevaarlijk voor de volksgezondheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).