Update: Zwaargewonde en ravage na ernstig ongeval Overvecht; politie zoekt getuigen | De Utrechtse Internet Courant Update: Zwaargewonde en ravage na ernstig ongeval Overvecht; politie zoekt getuigen | De Utrechtse Internet Courant

Update: Zwaargewonde en ravage na ernstig ongeval Overvecht; politie zoekt getuigen

Update: Zwaargewonde en ravage na ernstig ongeval Overvecht; politie zoekt getuigen
Foto's: Bas van Setten/DUIC
Bij een frontale botsing op de Rio Brancodreef in Overvecht is een 48-jarige man uit Utrecht zwaargewond geraakt. De 21-jarige Utrechter die achter het stuur van het andere voertuig zat is aangehouden. De politie is nog op zoek naar de bestuurders van twee auto’s die vermoedelijk bij het ongeval betrokken waren.

Bij een frontale botsing op de Rio Brancodreef in Overvecht is een 48-jarige man uit Utrecht zwaargewond geraakt. De 21-jarige Utrechter die achter het stuur van het andere voertuig zat is aangehouden. De politie is nog op zoek naar de bestuurders van twee auto’s die vermoedelijk bij het ongeval betrokken waren.

De 21-jarige Utrechter wilde met zijn Mercedes AMG een vluchtheuvel aan de verkeerde kant passeren. Hier klapte hij frontaal op de Volkswagen Caddy van de 48-jarige man. Getuigen zeggen dat de Mercedes een ander voertuig wilde inhalen, en dat ze betrokken waren bij een straatrace. De politie kan dit echter nog niet bevestigen. “Of hiervan sprake was moet het onderzoek uitwijzen.”

Bij het ongeval zijn volgens de politie vermoedelijk nog twee voertuigen betrokken. Deze zijn in de omgeving aangetroffen zonder inzittenden. Onderzoek moet uitwijzen wie de bestuurders zijn geweest en wat hun rol was met betrekking tot het ongeluk. De politie is dan ook op zoek naar getuigen. Deze kunnen via het telefoonnummer 0900 8844 contact opnemen met het Tactisch VerkeersTeam dat het onderzoek uitvoert.

Het asfalt lag na het ongeluk bezaaid met onderdelen. De ravage was dan ook groot op de Rio Brancodreef. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor sporenonderzoek. Ook werd een buurtonderzoek ingesteld. Inmiddels is de weg weer vrij.

Fotoverslag

21 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Dit soort gedrag is schering en inslag in Overvecht, maar ook op de Oudenoord en Adelaarstraat. Dat er niet vaker ongelukken gebeuren is meestal geluk. Vaak Finnen in dikke voertuigen.

 2. Pieter

  Overvecht dus niemand zal wel iets gezien hebben. 🙂

 3. hertog jan

  Ik hoop dat de Finse tourist wel zijn no claim op zijn huur auto heeft afgesloten.

 4. Adri

  En ook op de Amsterdamsestraatweg zie ik heel vaak dit soort auto’s bizar hard rijden, ook aan de verkeerde kant van vluchtheuvels. Verkeershufters!

 5. Vingervlug

  @sjaak Hoezo Finnen, die zijn er amper in nl naar mijn weten?!

 6. Utrechter

  @Sjaak: hoe zit het eigenlijk met die Finnen die destijds op de Cartesiusweg slachtoffers hadden gemaakt? Wellicht dat 10 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid helpt bij dit soort gasten. In Finland weten ze namelijk wel hoe ze ermee om moeten gaan…

 7. MJPD

  Een 21-jarige met een Mercedes AMG in Overvecht, dan kunnen we het bijpassende signalement wel raden. Misschien wel een verdachte in de Mocro-maffia zaak? Eigenlijk zouden dat soort jonge gasten in dikke auto’s preventief staande moeten worden gehouden voor wat nader onderzoek, maar profilen mag helaas dat niet voor zover ik weet.

 8. Peter

  Het rijgedrag in Overvecht is inderdaad verschrikkelijk. Te hard rijden, rood licht negeren, vluchtheuvel aan de verkeerde kant nemen. Niet wachten achter een bus bij een halte maar er omheen rijden terwijl dat eigenlijk niet kan. Het verkeerscirculatieplan dat de laatste jaren voor Overvecht is doorgevoerd (steeds meer verkeer persen in enkele doorgaande routes) maken het ook niet beter: mensen raken geïrriteerd omdat ze lang moeten wachten en dat leidt soms tot asociaal gedrag. Maar uiteindelijk zijn het mensen die zich misdragen en ja in Overvecht gebeurt dat vaak.

 9. Berend

  Wat Sjaak zegt. Dagelijkse kost. Eigenlijk zou de politie onopvallende mobiele flitspalen moeten inzetten en meer surveilleren in burgerauto’s. Bijv. de Marnixlaan en ASW zijn voor veel van deze types een soort Nürbürgring.

 10. Lombokker

  Dit soort gasten heeft overal schijt aan en denken dat ze onaantastbaar zijn. In zekere zin zijn ze dat ook, want zolang er geen doden of gewonden bij vallen krijgen ze hooguit een taakstraf. De kans om gepakt te worden is sowieso klein, want handhaving stelt weinig voor.

 11. Marcel 59

  Een persoon van 21 dus, in een auto van minimaal €60.000. Wat moet je daar van denken? Zou het echt pijn doen, of heeft die volgende week gewoon weer een nieuwe?

 12. Rietje

  Nooit meer een rijbewijs geven dit soort gasten.
  Knettermesjogge.
  Veel sterkte voor het slachtoffer.

 13. Toine Goossens

  Dit is een poging tot doodslag. Het is hoog tijd om onze stadsgenoten te confronteren met verboden en verderfelijk gedrag. Laat deze dader straks een stevige gevangenisstraf krijgen. Zal dat zijn vrienden tot ander gedrag brengen? Nee dat is een illusie. Allen tegenspraak, het continue corrigeren van gedrag door familie, door vrienden, door straatgenoten, door leeftijdsgroepen, door levensstijlgroepen, door toevallige voorbijgangers leidt tot beter gedrag.

  De wal keert het schip, wij de burgers zijn de wal.

 14. Overvechter

  Finnen?????? Ik dacht eerder aan iets anders

 15. daf

  we zijn al jaren bezig om het gedrag op overvecht aan te passen maar er wordt geen gehoor aan gegeven op de zambesidreef kun je nergens veilig over steken en als je over steekt dan moet je snel zijn anders lig je er onder

 16. Jan Vanel

  De ‘Audibende’ oefent dus met een Mercedes…

 17. Cico

  Zullen we maar gewoon Marokkanen zeggen? Ik vind dat Finnen gedoe lafjes en geeft een vies Geenstijl smaakje.
  Utrecht heeft een groot probleem met asociale en criminele Marokkanen. Je merkt het als je ertussen woont of als je gewoon gebruik maakt van het verkeer. Dat bizar gevaarlijke rijgedrag in dure auto’s komt bijna in heel het westen van Utrecht voor. Man-kinderen met hun speelgoed en blijkbaar houdt niks ze tegen.
  En dan hebben we het nog niet over de rondslingerende lachgas patronen, vreten in je auto en alles op straat mieteren, dealen vanuit je auto.

  Snap niet goed waarom de politie het te druk of onderbezet is om te handhaven.

 18. Ghetto 030

  De dikke auto’s zijn niet betaald met hard werken, maar met zwart geld van een bepaald handeltje. Of het staat op naam van iemand anders of een vaag ‘bedrijf’, dat op zijn beurt ook weer een grote witwasserij is. Kappers, belwinkels en andere bedrijfjes met nul klanten, je kent ze wel.
  Ook op legale wijze is een dikke auto belangrijk. Zo’n knul leent maximaal, want een dure auto is een bewijs van succesvol leven in de Marokkaanse cultuur. Ook al kom je zwaar in de schulden.

 19. Mensink

  Niks Finnen !!!
  ZEG HET GEWOON !!! MARROKANEN OF VAN TURKSE KOMAF.
  MET DUBBEL PASPOORT DUS VOORAL GEEN NEDERLANDER

 20. JdV

  @Cico. Helemaal mee eens. Gelukkig hebben ze allemaal twee paspoorten. NL paspoort afpakken bij misdrijf. Vraagt om wetswijziging maar is heel legitiem want reeds lang ingevoerd in diverse andere europese landen. Enkele reis marokko. Ga maar lekker in de sahara racen.

 21. Sjonnie

  Ghetto 030

  Zo’n knul leent helemaal niets. Hij betaalt die AMG handje contantje.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).