Reacties politiek op aanbeveling Jan van Zanen als nieuwe burgemeester: “Voor kakkers en krakers” | De Utrechtse Internet Courant Reacties politiek op aanbeveling Jan van Zanen als nieuwe burgemeester: “Voor kakkers en krakers” | De Utrechtse Internet Courant

Reacties politiek op aanbeveling Jan van Zanen als nieuwe burgemeester: “Voor kakkers en krakers”

Reacties politiek op aanbeveling Jan van Zanen als nieuwe burgemeester: “Voor kakkers en krakers”

Zojuist is bekend geworden dat Jan van Zanen de 330e burgemeester van Utrecht zal worden. Voorzitter van de vertrouwenscommissie Eiko Smid maakte bekend dat de gemeenteraad de oud-wethouder van Utrecht gaat aanbevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vanuit alle partijen in de gemeenteraad kwamen positieve geluiden over de opvolger van Aleid Wolfsen.

De fractie van GroenLinks heeft unaniem ingestemd met Jan van Zanen als burgemeester van Utrecht. “Van Zanen past in het profiel. Het is een aimabele man met veel bestuurlijke ervaring die past bij Utrecht. GroenLinks Utrecht feliciteert Van Zanen van harte met zijn nieuwe functie.” Dit zei fractievoorzitter van GroenLinks Heleen de Boer na afloop van de gemeenteraadsvergadering. “Van Zanen moet een burgemeester zijn voor alle partijen, voor kakkers en krakers.”

CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren: “Het CDA is verheugd met deze keuze en ziet uit naar een goede samenwerking. Met Jan van Zanen krijgt Utrecht een burgemeester die goed bekend is met de stad en wij vertrouwen erop dat hij zich, als ervaren burgemeester, snel in zijn nieuwe functie zal inwerken.”

De VVD laat weten verheugd te zijn met de voordracht van Jan van Zanen als nieuwe burgemeester van Utrecht: “Jan van Zanen is sterk geworteld in Utrecht en een zeer ervaren bestuurder en burgervader. Hij is de juiste persoon om Utrecht te besturen in deze economisch zware tijden. De raad heeft een ambitieus profiel opgesteld en het is goed dat een kandidaat is gevonden die  uitstekend aan dit profiel voldoet. De VVD feliciteert Jan van Zanen van harte met de voordracht.”

Ook de PvdA feliciteert Van Zanen: “De heer Van Zanen is, als oud-wethouder, geen onbekende voor Utrecht. De afgelopen jaren heeft hij in Amstelveen ervaring opgedaan als burgemeester. De heer Van Zanen was hier wethouder voor de VVD. De PvdA gaat ervan uit dat hij, net als zijn voorganger, burgemeester wordt van alle Utrechters. Bijvoorbeeld als het gaat om de sociale agenda van onze stad en de menswaardige opvang van ongedocumenteerden”, aldus Vice-fractievoorzitter Gadiza Bouazani.

D66-fractievoorzitter Klaas Verschuure: “Hij is bekend onder onze inwoners en heeft een sterke band met de stad. Bovendien heeft hij veel bestuurlijke ervaring. Wij hebben er daarom het volste vertrouwen in dat hij het goed zal doen als burgemeester. Met zijn ervaring kan Utrecht zich nóg beter profileren als stad van kennis en cultuur!”

 

 Buitengewone 02

Buitengewone 03

Buitengewone 04

Buitengewone 05

1 Reactie

Reageren
  1. Democraat

    Als Democraat en D66 kiezer, ben ik behoorlijk teleurgesteld met de gang van zaken,maar ook in D66 als partij en de reactie.
    Democratie is een betekenis die in Utrecht een andere inhoud heeft.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).