Het recept van traiteur Jeroen van Nijnatten: Best Bietenburger in town | De Utrechtse Internet Courant Het recept van traiteur Jeroen van Nijnatten: Best Bietenburger in town | De Utrechtse Internet Courant

Het recept van traiteur Jeroen van Nijnatten: Best Bietenburger in town

Het recept van traiteur Jeroen van Nijnatten: Best Bietenburger in town
Jeroen van Nijnatten is al achttien jaar luxe cateraar in Utrecht. In zijn culinaire werkplaats aan de Baanstraat bereidt hij hapjes, diners en partijen voor. Speciaal voor DUIC bekokstooft hij de lekkerste recepten. Deze keer een bietenburger.

Jeroen van Nijnatten is al achttien jaar luxe cateraar in Utrecht. In zijn culinaire werkplaats aan de Baanstraat bereidt hij hapjes, diners en partijen voor. Speciaal voor DUIC bekokstooft hij de lekkerste recepten. Deze keer een bietenburger.

Hieronder een recept voor een stevige lunch of diner voor 4.

Ingrediënten:

600g of 3 stuks rauwe bieten, geschild en geraspt
200g of 1 pakje falafel voor falafelballetjes
1 heel ei
70g bloem
50g Kalamata-olijven, ontpit en fijngehakt
2 teentjes knoflook fijn, 2 tl komijn, scheut, Kikkomansoya, lepel pompoenpitolie / sesamolie, ghee of boter om te bakken
1el gerookte paprikapoeder (indien je een rookoven hebt kun je de rauwe biet 1 minuut voorroken, peper en zout naar smaak

Recept:

  1. Biet mengen met bloem en ei en de olie en specerijen, olijven en de ene helft van het falafelpoeder.
  2. Platte ballen kneden met je handen van ongeveer 2,5 cm dik en deze voorzichtig in de andere helft van het falafelpoeder leggen om ze te paneren aan beide kanten.
  3. Boter of ghee heet laten worden en de burgers voorzichtig met een spaan in de pan bakken, eerst op hoog, daarna op laag vuur gedurende 20 minuten (als 2,5cm dik) om en om.
  4. Dan serveren op een broodje met gebakken uienringen, ketchup, sla, tomaat, komkommer en groentechips (verkrijgbaar in de winkel).

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).