Rechtbank: ‘Festival Lepeltje Lepeltje mag doorgaan’ | De Utrechtse Internet Courant Rechtbank: ‘Festival Lepeltje Lepeltje mag doorgaan’ | De Utrechtse Internet Courant

Rechtbank: ‘Festival Lepeltje Lepeltje mag doorgaan’

Rechtbank: ‘Festival Lepeltje Lepeltje mag doorgaan’
Bezoekers van de eerste editie van Lepeltje Lepeltje in Park Lepelenburg. Foto: Michiel Ton / Lepeltje Lepeltje
De rechtbank laat weten dat het festival Lepeltje Lepeltje in Lepelenburg volgend weekend mag doorgaan. Daarmee is het verzoek van Stichting Behoud Lepelenburg voor het tweede jaar op rij afgewezen.

De rechtbank laat weten dat het festival Lepeltje Lepeltje in Lepelenburg volgend weekend mag doorgaan. Daarmee is het verzoek van Stichting Behoud Lepelenburg voor het tweede jaar op rij afgewezen.

Er was een kort geding door de stichting aangespannen tegen de gemeente Utrecht om het evenement in het park te voorkomen. Op het culturele foodfestival worden duizenden mensen verwacht vanaf vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni.

 

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Johan

  Pretpark Utrecht.

 2. Gregor

  Goed nieuws! Ik ga er zeker heen om het festival een extra hart onder de riem te steken!

 3. Max

  Mooi zo!

 4. wer

  @Gregor
  een festival een extra hart onder de riem steken?
  heb je dat echt bij vol bewustzijn geschreven?

 5. Ricard

  En wat was de beredenering van de rechter? Lijkt me wel interessant om te weten.

 6. Natte Otter

  Mooi hoe zuur sommige mensen zijn.

  Ik ga ook kijken. Zie je daar @gregor!

 7. BdV

  Hoera! Misschien tijd om een stichting behoud lepeltje lepeltje op poten te zetten.

 8. Erwin

  Ach gut weer zo’n foodtruckfestivalletje voor de zich enorm vervelende studentenpopulatie… man o man wat een arremoe

 9. Niels Bokhove

  Alleen al die naam! Infantieler kan het niet.

  Inderdaad: pretpark, arremoe, enz..

  @Natte Otter: “hoe zuur…” – en intussen het verknallen van een (let op!) OPENBAAR park en de ellende voor de omwonenden, die al de hele zomer in de BBQ-stank en -rook zitten, toestaan.

 10. Kleuter

  @ Erwin

  Wat zoek jij eigenlijk in een stad met zo een studentenpopulatie? Lijkt me hoog tijd om voor jou een ander, wel passend woonoord te zoeken. Daarnaast richt Lepeltje Lepeltje zich overduidelijk op jonge gezinnen en past het helemaal niet in de hipster-studenten trend, maar is het festival dus overduidelijk bedoeld voor een andere categorie.

  @ Niels Bokhove

  wat let je om de gemeente op te roepen om de echte overlast, geluidsoverlast van hanggroep jongeren en junks en dealers (en eventueel de bbq-rook), aan te pakken. Dan kan een festival wat de meeste mensen plezier bezorgt met rust gelaten worden

 11. Jochem

  @Niels Bokhove een openbaar park gebruiken waarvoor een openbaar park bedoeld is. Het moet inderdaad niet gekker worden!

  Blijkbaar is dat handjevol zure yuppen dat alleen de lusten, maar niet de lasten van wonen in de grote stad wil en die zichzelf presenteren als spreekbuis van ALLE omwonenden er niet in geslaagd enig steekhoudend argument aan te dragen bij de rechter. Dat verbaast me overigens niks wanneer je dat gewauwel in die open brief van omwonende (?) De Wit elders op DUIC leest.

  Volgens de rechter staat de gemeente volledig in haar recht om Lepeltje, Lepeltje opnieuw vergunning te verlenen en zodoende duizenden Utrechters een leuk weekend te bezorgen.

  Als dat je niet zint, verhuis je toch lekker? Of ga in ieder geval tijdens Lepeltje, Lepeltje ff lekker een paar daagjes op vakantie. Uit de gefrustreerde en zure reacties van de tegenstanders zijn die daar volgens mij ook behoorlijk aan toe.

 12. JdV

  @Niels Bokhove. Het moet ook niet gekker worden. Hoe durven al die inwoners van Utrecht in godsnaam gebruik te maken van een openbaar park. Het lef !!! Begrijpen deze bezoekers dan niet dat de omwonenden op deze manier niet exclusief en op eigen wijze gebruik kunnen maken van datzelfde park. Het loopt de spuigaten uit met de verloedering en normvervaging tegenwoordig. Men doet maar wat. Voor je het weet gaat allerlei schorremorrie ook nog over de straten gelegen voor de huizen van de bewoners rijden. Het hek is van de dam.

 13. Ben

  De stand houders dragen enorm veel af aan de organisatie . De organisatie zijn gewoon handige jongens die bij loket 1 de leges betalen voor de vergunning, en bij loket 2 een veelvoud aan subsidie krijgen. Vervolgens laten ze na afloop een berg rotzooi achter die dan weer op kosten van de gemeenschap word op geruimd.

 14. Omwonende

  Woon “pas” 40 jaar rondom postzegel grasveldje Lepelenburg. Daar duurde het ongeveer 20 jaar, voordat er 2 wc cabines konden worden geplaatst door de gemeente. Dit vanwege het feit dat het Lepelenburg park als monument wordt aangemerkt. Is deze tekst nog te volgen door sommigen eerder ingezonden briefschrijvers? Al die tijd mochten omwonenden, in het karige groen rondom, blote billen, plassende figuren als normaal aanschouwen. Nu is het vergunningen beleid losgelaten, lijkt het. Brood en spelen voor de massa, met Lepeltje Lepeltje als aanbod voor de massa. Gemeente Utrecht, kom met een quotum voor dit type brood en spelen evenementen en verdeel dit over de gehele gemeente Utrecht.

 15. Jochem

  @Ben Dat is nogal een beschuldiging die u daar doet. Heeft u daar bewijzen voor? Zou u dan zo vriendelijk willen zijn deze met ons te delen, ben erg benieuwd!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).