Rechter: sluiting boten Zandpad is terecht | De Utrechtse Internet Courant Rechter: sluiting boten Zandpad is terecht | De Utrechtse Internet Courant

Rechter: sluiting boten Zandpad is terecht

Rechter: sluiting boten Zandpad is terecht
De voorzieningenrechter heeft burgemeester Wolfsen gelijk gegeven omtrent de sluiting van de boten op het Zandpad. Volgens de rechter zijn er voldoende aanwijzingen die een verdenking van mensenhandel rechtvaardigen.

De voorzieningenrechter heeft burgemeester Wolfsen gelijk gegeven omtrent de sluiting van de boten op het Zandpad. Volgens de rechter zijn er voldoende aanwijzingen die een verdenking van mensenhandel rechtvaardigen.

Die uitspraak werd gisteren gedaan nadat een van de vier exploitanten het verzoek om voorlopige voorziening had ingediend tegen het besluit tot intrekking van hun exploitatievergunning. Doordat de vier exploitanten hun toezicht regelden via een gezamenlijke stichting, zijn ze volgens de rechter allemaal verantwoordelijk voor de misstanden in de verschillende ondernemingen.

Mensenhandel weegt zwaarder

Volgens de rechter was ingrijpen op korte termijn noodzakelijk gezien het gevaar voor de openbare orde dat gemoeid is bij mensenhandel. Het belang van het tegengaan van mensenhandel mocht het college daardoor zwaarder laten wegen dan het belang van de verhuurder bij verhuur van de werkruimte.

In gesprek

Afgelopen vrijdag sprak Wolfsen met de vrouwen van het Zandpad en hun belangenbehartigers over een mogelijke vakbond. In een brief aan de commissie Mens en Samenleving schrijft Wolfsen hierover: “Het is goed als de prostituees betrokken worden bij de totstandkoming, ontwikkeling en uitvoering van beleid en zij zelf voor hun belangen kunnen opkomen.” De vrouwen zullen zich, met hun adviseur, op het plan gaan beraden.

Daarnaast zal er worden gekeken naar de mogelijkheid om raamprostitutie in eigen beheer te exploiteren door middel van een coöperatie. De optie van aankoop van boten door gemeente en vervolgens in zelfbeheer geven is hierbij door de vrouwen genoemd. “De complicerende factor daarbij is wel dat de boten eigendom zijn van de exploitanten”, aldus Wolfsen.

2 Reacties

Reageren
 1. Heinrich Himmer

  Dat je als ondernemer niets meer begint tegen een overheid die zijn eigen wetten maakt, moge duidelijk zijn.
  De Nationaal Socialisten waren tijdens hun terreur dagen befaamd om hun wetten,de zgn Neurenberger wetten 1935.
  Ook toen was het onmogelijk om je recht te halen als ongewenst verklaard persoon van de staat.
  Er komen steets meer wetten en regels om het leven van de ondernemers en burgers erg zuur te maken en daar doen alle politieke partijen aan mee.
  De overheid gaat straks de boten verhuren,kom nou toch, en wij als belastingbetaler er voor opdraaien omdat het nou eenmaal zo”n leuk project is voor de ambtenaartjes en Wethoudertjes.

 2. Adolf Shitler

  Ordnung Muss Sein,wie damals op de Maliebaan.
  De Burgermeester en zijn Ambtenaren als de nieuwe mensenhandelaren/verhuurders maar dan met de goedkeuring van de wet.
  Krankzinnig en belachelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).