Reclamezuil Tolsteegbrug is na drie maanden nog niet aangesloten en wordt mogelijk verplaatst Reclamezuil Tolsteegbrug is na drie maanden nog niet aangesloten en wordt mogelijk verplaatst

Reclamezuil Tolsteegbrug is na drie maanden nog niet aangesloten en wordt mogelijk verplaatst

Reclamezuil Tolsteegbrug is na drie maanden nog niet aangesloten en wordt mogelijk verplaatst
De digitale reclamezuil die ruim drie maanden geleden is neergezet op de Tolsteegbrug in het centrum van Utrecht, en een doorn in het oog is van vele omwonenden, heeft nog nooit aangestaan. De gemeente zegt in overleg te zijn met onder meer omwonenden om te kijken of er eventueel een betere plek voor de zuil is.

De digitale reclamezuil die ruim drie maanden geleden is neergezet op de Tolsteegbrug in het centrum van Utrecht, en een doorn in het oog is van vele omwonenden, heeft nog nooit aangestaan. De gemeente zegt in overleg te zijn met onder meer omwonenden om te kijken of er eventueel een betere plek voor de zuil is.

Eind mei van dit jaar lieten omwonenden van de Tolsteegbrug weten niet blij te zijn met de nieuwe reclamezuil die op de stoep tegenover het Louis Hartlooper Complex was geplaatst. De omgeving was even daarvoor opnieuw ingericht met onder andere als doel de doorloop te verbeteren. Toen de werkzaamheden waren afgerond werd de reclamezuil midden op de stoep geplaatst.

Robbin van Essen, voorzitter van het buurtcomité Twijnstraat en omstreken, zei destijds dat de herinrichting niet zonder slag of stoot verliep. “We hebben als buurt toentertijd samen met Centrum Management Utrecht de wens geuit om het gebied strakker en mooier te maken. […] Iedereen heeft concessies moeten doen. […] Zo zagen sommigen het niet zitten om de glasbakken bij de speeltuinen te plaatsen en andere maakten zich zorgen om de veiligheid als de fietsstrook zou verdwijnen.”

Opofferen

Er is uiteindelijk een plan gekomen en Van Essen noemde de herinrichting ‘zeer geslaagd’, totdat even later de reclamezuil verscheen. “Je gaat toch geen elementen opofferen, zoals een bushokje of een fietsstrook, om vervolgens op dezelfde plek een digitale reclamezuil neer te zetten?”

De reclamezuil heeft sindsdien echter nog nooit aangestaan. De gemeente zegt in een reactie dat dat kan kloppen omdat het apparaat nog niet is aangesloten. Er vindt momenteel overleg plaats, waar onder meer bewoners bij zijn betrokken, over wat de beste locatie is voor de reclamezuil. Mogelijk wordt het object dus verplaatst.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. BdV

  Hij zou nog iets naar links kunnen.

 2. Natte Otter

  Sowieso is Ledig Erf een verwarrend plein geworden…

 3. Wim

  Dat ding geeft op deze plek in ieder geval nog een beetje markering aan de rijbaan.

 4. Ongevraagd Adfiets

  Er is zeker een betere plek: niet in de stad. Mensen zien meer dan genoeg reclames op hun eigen schermpje.

  Hoe mooi zou het zijn als Utrecht die grijpstuiver die dit reclamebord oplevert opgeeft voor een schoner uitzicht en geen reclames in de openbare ruimte? Allerlei groenige maatregelen worden zonder meer doorgevoerd in de stad, maar het openbaar stimuleren van (grotendeels onzinnige, laten we eerlijk zijn) consumptie, vinden we de normaalste zaak van de wereld.

  Wees nou eens écht vooruitstrevend, en word de eerste stad in Nederland die zich helemaal ontdoet van deze lelijke dingen.

 5. Knuppel

  Het gaat volgens mij inderdaad om peanuts. Zou wat zijn als burgers bij elke interactie met de gemeente ook nog even proberen om lootjes voor de tombola van het (online) buurtfeest te verkopen.

 6. H. Akker

  Net als bij een dode boom…omhakken dat ding !

 7. Binnenstadsbewoners

  Ik stel voor deze stadsvervuiling uit de stad te verwijderen
  Welke ambtenaar geeft hier vergunning voor
  Dus alle reclamezuilen door de gemeente geplaatst
  Weg er mee

 8. Katja

  @Ongevraagd Adfiets : Helemaal gelijk ! En ook al doe gevelverpestende reclame’s. Kom op Utrecht, 030 reclamevrij !

 9. Jacobson

  Even verderop staat de glasbak half op het fietspad. Dat is nog daar aan toe. Er staat tenslotte al sinds jaar en dag een boom midden op het fietspad.
  Maar dit glasbakken staan daar dus omdat het pleintje leeg moest blijven!
  Maar ja, een suffe reclamezuil moet daar natuurlijk wel staan?
  Ik heb 2 suggesties voor een alternatieve plek:
  1) Midden op het fietspad. Als er een boom kan staan….
  2) Een paar meter verder, midden in de singel. Wie helpt er mee?

 10. Jacobson

  Korte samenvatting: in de gracht met dat ding

 11. buurtbewoner

  naar het jaarbeursplein aub, dat is al toch niet meer te redden

 12. Rivierenwijk

  Kan er op de plek van de reclamezuil mooi een poffertjeskraam komen. Win-win. Iedereen blij.

 13. Alain

  Helaas kom ik niet meer zo vaak op het Ledig Erf, maar toen ik er onlangs voorbij kwam dacht ik wel: dat is mooi geworden!

  De tijd dat je in de walmen van bus 2 van je drankje moest genieten zijn gelukkig al een tijdje voorbij (elektrificatie!), maar zo heeft het echt aan charme gewonnen.

  En inderdaad, weg met die zuil.

 14. Natte Otter

  @Alain moet je voor de grap vanaf de Oude Gracht of Twijn over het Ledig Erf rijden. Duidelijker is het niet geworden…

 15. Realist

  Bomen, glasbakken, reclamezuilen.. waar maken mensen zich toch allemaal druk om.

 16. W

  Zo gauw mogelijk verplaatsen dat ding!
  Hoort op deze bijzondere authentieke plek helemaal niet thuis!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).