Recordaantal aanmeldingen voor Utrecht Canal Pride 2020 | De Utrechtse Internet Courant Recordaantal aanmeldingen voor Utrecht Canal Pride 2020 | De Utrechtse Internet Courant

Recordaantal aanmeldingen voor Utrecht Canal Pride 2020

Recordaantal aanmeldingen voor Utrecht Canal Pride 2020
De Utrecht Canal Pride heeft voor de vierde editie 89 aanmeldingen gekregen. Een recordaantal, meldt de organisatie. De Utrecht Canal Pride is dit jaar op 6 juni en er zijn vijftig plaatsen beschikbaar.

De Utrecht Canal Pride heeft voor de vierde editie 89 aanmeldingen gekregen. Een recordaantal, meldt de organisatie. De Utrecht Canal Pride is dit jaar op 6 juni en er zijn vijftig plaatsen beschikbaar.

Deze week komt een adviescommissie samen om de inschrijvingen te beoordelen en advies uit te brengen. Op 21 februari wordt vervolgens bekendgemaakt welke vijftig organisaties mogen meedoen. Organisaties die van huis uit LHBTI+ zijn, krijgen voorrang, omdat Stichting Utrecht Canal Pride hen graag een podium biedt.

De Utrecht Canal Pride wordt voor de vierde keer georganiseerd. Voor de eerste editie in 2017 waren 27 aanmeldingen en sindsdien is dat aantal elk jaar gestegen.

16 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Omg…moeten we echt 020 achterna ? En weer met al die bedrijven en politieke partijen die zonodig moeten ?

 2. Kadoendra

  Het maakt mij niet uit of een man een relatie heeft met een man, een vrouw een relatie heeft met een vrouw of een man zich een vrouw voelt en een vrouw zichzelf een man voelt.
  Alleen vat ik niet waarom personen op een boot in de gracht de enorme behoefte hebben om het kenbaar te maken aan iedereen op straat.

 3. Gerard Brugmans

  Al dit soort evenementen kunnen absoluut geen maat houden en ontwikkelen zichzelf kapot.

 4. BW

  Om bovenstaande reacties in perspectief te plaatsen: het gaat om 2 boten extra en daarmee is het maximum van 50 boten (dus niet 89) bereikt.

 5. Koel Hoofd

  Commercieel exhibitionisme versie 030.
  Die kades en werfkelders zijn in slechte staat.
  Is het wel verstandig om er dan een grote hossende menigte op los te laten?

 6. Jelle

  @Kadoendra: zo lang mij man en ik nog met kastanjes bekogeld worden op straat en vrienden van ons zelf met stenen, is het helaas keihard nodig om zichtbaar te zijn. Zodat homo’s en lesbo’s die nog in de kast zitten, zien dat ze niet alleen zijn en zien dat het ook anders kan. Helaas, ik zou zelf ook graag willen dat het anders is.

 7. trol

  Het idee achter een pride is nog steeds relevant en in Nederland hard nodig. Rob Jetten kan wel zeggen dat hij overal met zijn vriend hand in hand kan lopen, maar dat is gewoon niet zo. Ik blijf hem uitnodigen om eens in Amsterdam West, Kanaleneiland en om de multikul liefhebbers te pleasen: Urk. Helaas neemt hij de uitnodiging maar niet aan. Maar wat is nieuw?

  Wat jammer is, is dat de de pride zeker in Amsterdam en wellicht ook in Utrecht geworden is tot een commercieel reclame vehikel waar de standaard Hollandse gemiddelde feestvierder op af komt.

 8. cas

  @ Jelle, dat ga je niet veranderen door op een boot te dansen. Maak er gewoon een leuk feestje/carnaval van, maar maak jezelf geen illusies wijs.

 9. Ben

  @ Cas, niet iedereen staat te hossen op een boot; het gaat om het effect van de zichtbaarheid en het feest. Onderzoek heeft uitgewezen dat zichtbaarheid de tolerantie vergroot. De limitering tot 50 boten en de selectie van de deelnemers draagt ertoe bij dat 030 niet op 020 gaat lijken.

 10. Willem

  De Canal Pride is een succes. En daarom is er dit jaar weer een nieuwe editie. Zo simpel is het.

 11. Koel Hoofd

  @Ben
  Onderzoek heeft ook uitgewezen dat “opvallend anders zijn in gedrag/uiterlijk” afwijzende reacties oproept. Zo zit het wezen mens nu eenmaal in elkaar.
  Anders zijn is hier een heel breed concept want Homo sapiens kan al aanstoot nemen aan een ander kapsel of kledingstuk dan wat ze zelf ooit zouden dragen.

  In het algemeen.
  Gewenning aan afwijkendheid is een heel traag proces waar soms vele generaties overheen kunnen gaan. Integratie is een proces wat van twee kanten moet komen, beide partijen moeten water in de wijn doen om dan ergens in het midden uit te kunnen komen. En dat is waar dingen vaak op stuk lopen, mensen weigeren zich aan elkaar te passen omdat ze dat ervaren als ‘verlies aan identiteit’.

 12. Trol

  Koel hoofd. Het klopt inderdaad, maar is zo jammer dat we kennelijk zo simpel in elkaar zitte. We verworden tot een soort eenheidsworst. Kijk om je heen, zoveel hetzelfde.

 13. Franco

  Wij hebben de afgelopen jaren mee mogen varen met ons homomannenkoor. Dit jaar hopelijk weer. En het is een feestje! Ons feestje! En een feestje voor iedereen die wil meevieren. Omdat iedereen kan zijn en laten zien wie die is. Dat is toch genoeg reden voor een feestje? Met dank aan Robbert Kalff en de organisatie van de Canal Pride.

 14. Jelle

  @Cas: Ik maak me geen illusies met betrekking tot de mensen die ons bekogelen. Wel denk ik dat zichtbaarheidsevenementen als de Canal Parade ervoor kunnen zorgen dat mensen die niet niet uit de kast durven te komen, er een beter gevoel door krijgen. Had ik een kwarteeuw geleden bij de Amsterdamse Canal Parade in ieder geval wel, en met mij vele anderen, blijkt uit gesprekken binnen mijn vriendenkring.

  En als jij en andere mensen het als een leuk feestje willen zien: wat mij betreft ook prima. Geniet ervan, drink een borrel, doe een dansje en als je nog een minuutje over hebt: denk even na over wat de mensen op de boten willen uitdragen.

 15. Kadoendra

  @Jelle
  O.a Freddie Mercury, Neil Tennant & Chris Lowe (Petshop Boys), Gilbert & George hebben nooit een boot nodig gehad om zichtbaar te zijn.
  Het draait dus niet om een boot maar om talent.

 16. jelle

  @Kadoendra: Dat is helemaal prima voor hen, maar ik had het over zichtbaar zijn voor de mensen aan de kant, die kunnen zien dat er ook homo’s zijn die ‘out en proud’ zijn. Voor mij was dat een geruststellende gedachte. Hoewel andere mensen ook genieten van het zelf trots en zichtbaar zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).