Redder FC Utrecht moet nog 16 miljoen euro terugbetalen aan curatoren | De Utrechtse Internet Courant Redder FC Utrecht moet nog 16 miljoen euro terugbetalen aan curatoren | De Utrechtse Internet Courant

Redder FC Utrecht moet nog 16 miljoen euro terugbetalen aan curatoren

Redder FC Utrecht moet nog 16 miljoen euro terugbetalen aan curatoren
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
Voormalig eigenaar van Midreth, Joop Leliveld, moet volgens curatoren nog ruim 16 miljoen euro terugbetalen, die hij onrechtmatig ontrokken zou hebben aan zijn bedrijf. Dat schrijft het Financieel Dagblad. 

Voormalig eigenaar van Midreth, Joop Leliveld, moet volgens curatoren nog ruim 16 miljoen euro terugbetalen, die hij onrechtmatig ontrokken zou hebben aan zijn bedrijf. Dat schrijft het Financieel Dagblad. 

Er is daarom voor 16.247.872,80 euro beslag gelegd op onder meer appartementen van de voormalig FC Utrecht-doelman in Utrecht en Rotterdam. Het gaat hierbij om een penthouse en parkeerplaats van Leliveld naast voetbalstadion Galgenwaard

Als oud-voetballer van FC Utrecht had Leliveld affiniteit met zijn oude werkgever en investeerde hij samen met de gemeente in de nieuwbouw van het Galgenwaard. Dit leverde hem en zijn bedrijf uiteindelijk een schadepost van 22 miljoen euro op. De gemeente Utrecht kwam volgens Leliveld vervolgens niet over de brug met beloofde compensatieorders, in ruil voor zijn hulp bij de redding van FC Utrecht.

Leliveld betitelt het onttrekken van 16 miljoen euro uit zijn bedrijf in persverklaring als ‘pertinente onzin’. “Ik heb nog geld tegoed van de boedel.” Leliveld stelt dat de claim van de curatoren op hem voor de helft is gebaseerd op een zogeheten ‘rekening courant verhouding’ van Midreth met hem.

10 Reacties

Reageren
 1. Ramon

  Het gaat hier om een faillissement van een groot bouw bedrijf. En de afwikkeling daar van. Snap niet zo goed wat fc utrecht met de bericht te maken heeft . Zeker omdat de afwikkeling van het stadion gedeelte vorig jaar al afgehandeld is. weer tendentieus en negatief om de club in deze berichtgeving te gebruiken. Zeker zo prominent in de kop en de foto.

 2. Stadgenoot

  @Ramon Wil je wel goed lezen? Er staat niet dat FC Utrecht iets met het faillissement van Midreth te maken heeft. Op de foto staat het stadion, gebouwd door M. Overigens is het vooral de gemeenschap die de FC Utrecht heeft gered, ten koste van een “lening” van €25 miljoen van de gemeente, waarvan iedereen destijds kon weten dat hij niet zou worden afgelost.

 3. jeroen de vries

  En ik maar denken dat Frans van Seumeren de FC gered had.

 4. Utrechter

  Mogelijk kan uit de 16 miljoen euro faillissementsfraude door deze ex-doelman van FC Utrecht nog iets van de schuld aan gemeeente terugbetaald worden. Leliveld heeft er kennelijk over zijn faillissement heen nog heel wat aan overgehouden. FC Utrecht mag dan al door de tycoon Van Seumeren ‘gered’ zijn, dat is mede gebeurd over de rug van de Utrechtse samenleving. Al met al laat de hele affaire een bijzonder vieze smaak na. Het is te hopen dat de gemeente leergeld betaald heeft en er nooit meer één cent belastinggeld zal gaan naar dit al eerder frauduleus gebleken zootje.

 5. Herman

  Utrecht wordt al.sinds de oprichting om de zoveel jaar gered. Regelmatig en meestal door de gemeenschap en soms door suikerooms.

  Waarom bestaat die club in de marge nog?

 6. peter v

  @Utrechter

  “Al met al laat de hele affaire een bijzonder vieze smaak na. Het is te hopen dat de gemeente leergeld betaald heeft en er nooit meer één cent belastinggeld zal gaan naar dit al eerder frauduleus gebleken zootje”

  Heb je het over het Muziekpaleis Vredenburg? of over de Stadsschouwburg? of over andere .bodemloze putten in de stad? Dan gebeurt er nooit meer iets in de stad als we van jouw doemdenken moeten uitgaan.

  Kortom: jij houdt blijkbaar niet van voetbal in Utrecht, een ander niet van muziek, een ander niet van voorstellingen…etc..etc..

  Mij hoor je daar ook niet over. Gun daarom iedereen zijn pleziertje en tel je zegeningen in de stad.

 7. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  jeroen de vries 8/11/2016 – 15:26

  Quote: “En ik maar denken dat Frans van Seumeren de FC gered had.”

  FC Belevingsproduct bv ja. FransieFransie heeft FC Utrecht eigenhandig de nekslag gegeven.

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 8. ans spekman

  Joop het vriendje van spekman. Dankzij spekman heeft de utrechtse bevolking 22 miljoen aan joop geschonken onder het mom van het redden van de fc.

 9. Sjonnie

  @ Jeroen de Vries

  FC Utrecht wordt regelmatig gered. De volgende keer nadert alweer.

 10. peter v

  @

  veel voetbalhaters hier zeg…..zeker allemaal lid van Kampong, goh…laten die nu ook weer door de Gemeente geholpen zijn.

  Om de 2 weken ruim 17.000 supporters die genieten van hun club, die kunnen er niets aan doen dat een bedrijf als Midreth om valt. Spijkers op laag water zoeken.

  Zoals gebruikelijk heeft de linkse elite weer het hoogste woord, gelukkig blijft er weinig over van links.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).