‘Regio Utrecht is jihadistische hotspot’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Regio Utrecht is jihadistische hotspot’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Regio Utrecht is jihadistische hotspot’

‘Regio Utrecht is jihadistische hotspot’
De jihadistische scene in Nederland verplaatst zich van Den Haag naar de regio Utrecht. Het zou zelfs zo erg zijn dat er sprake is van een jihadistische hotspot. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag op basis van anonieme bronnen binnen de politie. De Partij van de Arbeid heeft naar aanleiding van het stuk schriftelijke vragen gesteld.

De jihadistische scene in Nederland verplaatst zich van Den Haag naar de regio Utrecht. Het zou zelfs zo erg zijn dat er sprake is van een jihadistische hotspot. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag op basis van anonieme bronnen binnen de politie. De Partij van de Arbeid heeft naar aanleiding van het stuk schriftelijke vragen gesteld.

De krant zegt dat uit recente vertrouwelijke informatie van de landelijke eenheid van de politie blijkt dat de regio Utrecht een jihadistische hotspot aan het worden is. Afgelopen vrijdag zijn deskundigen hierover bijgepraat tijdens een vertrouwelijke briefing bij de Haagse politie.

“De voedingsbodem in Den Haag is voor een deel weggenomen. Nu verplaatst zich het naar Utrecht,” tekent het dagblad op uit de mond van een aanwezige die anoniem wil blijven. Volgens de presentatie leven er in de regio Utrecht 51 personen met radicale en extremistische ideeën, op een totaal van 435 in heel Nederland.

De gemeente Utrecht zegt in hetzelfde artikel alert te blijven door middel van gemeenschappen in de stad met elkaar te verbinden om zo gemakkelijker informatie, zorgen en kansen te delen. Hierdoor zou er snel ingegrepen kunnen worden, mocht dit nodig zijn.

De fractie van de Partij van de Arbeid wil nu dat de burgemeester, al dan niet vertrouwelijk, aan de gemeenteraad vertelt welke maatregelen er zijn genomen of genomen moeten worden om deze tendens tegen te gaan.

9 Reacties

Reageren
 1. Frits

  51 personen in de regio Utrecht?

  Pffff…. waar hebben we het over.

 2. y

  Moet je na gaan 435 van de twee miljoen moslims hebben gekke ideeën uiteindelijk worden ze alle twee miljoen over 1 kam geschoren helaas. ;

 3. Ivo

  Fijn hoe verhelderend cijfertjes zijn! 51 gevaarlijke mensen in een stad is dus blijkbaar een “hotspot”. Ik ben benieuwd welke term er wordt gebruikt als er een significanter deel van de (moslim)bevolking radicaliseert.

 4. harry

  @Ivo en dan gaat het nog niet eens over de stad maar over de regio…

 5. Bill

  Ja, wat is 51… Hoeveel waren er in Parijs nodig, 5..?

 6. mark

  Hopspot is jammer genoeg een uitstekende woordkeuze.

 7. Leendert

  Bagatelliseer alles maar. Net als wat Bill zegt, in Parijs waren er maar 5 nodig. Buiten deze hotspot hangen hele grote groepen met gedachten die niet passen in een democratie. Deze groep kan gebruikmakend van onze democratische rechten, langzaam de boel naar zijn hand zetten. Persoonlijk ben ik bang in wat voor land mijn kinderen over 20 jaar moeten leven.

  De historie laat zien dat dominante culturen weinig zelfreflectie hebben, en uiteindelijk altijd bij tolerante culturen langzaam de overhand nemen. Door gebruik te maken van democratische rechten en zichzelf altijd in de hoek zetten als slachtoffer, sta je nu eenmaal sterk.

 8. Wim Vreeswijk

  Ondertussen blijft Den Haag weigeren om een zwarte lijst van jihadistische haatzaaiers aan te leveren bij burgemeester Van Zanen. Den Haag is gewoon zeer ter kwader trouw in deze!

 9. Kok

  Sluit mij geheel aan bij jouw mening Leendert.
  Dit is een levensgevaarlijke bagatalisering van @frits,@y , @ivo en @harry, want wees eens eerlijk. Het is toch prachtig wat we hier voor elkaar hebben in ons kikkerlandje en waar ook jullie van mee mogen genieten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).