Rel rondom oud-wethouder Gilbert Isabella wegens vermeend achterhouden rapport | De Utrechtse Internet Courant Rel rondom oud-wethouder Gilbert Isabella wegens vermeend achterhouden rapport | De Utrechtse Internet Courant

Rel rondom oud-wethouder Gilbert Isabella wegens vermeend achterhouden rapport

Rel rondom oud-wethouder Gilbert Isabella wegens vermeend achterhouden rapport

Volgens bronnen van RTV Utrecht heeft oud-wethouder Gilbert Isabella een rapport dat de bouw van een theater in Leidsche Rijn afraadt, bewust achtergehouden. Isabella laat in een verklaring weten dat er “absoluut geen sprake” is van het wegmoffelen van een rapport.

Uit een onderzoek van LAgroup in opdracht van de gemeente, bleek eerder al dat er weinig belangstelling van het publiek en te veel concurrentie van andere podia is, om een groot theater in Leidsche Rijn te realiseren.

Het theater zou onderdeel worden van een ‘tweede stadscentrum’ in Leidsche Rijn. In een toelichting op het rapport zei B&W hier eerder over: “Onderzocht is of een theaterzaal van 800 stoelen haalbaar zou zijn, mede in relatie tot bestaand cultureel aanbod in (de nabijheid van) Utrecht als Stadsschouwburg Utrecht, Castellum de Hoge Woerd en Theater De Kom in Nieuwegein.”

Het oorspronkelijke plan, de realisatie van een theater met 1500 stoelen, was niet haalbaar. Wel bleek uit het onderzoek dat er in Leidsche Rijn Centrum in afgeslankte vorm ruimte is voor een kleiner theater, primair voor bezoek van de bewoners uit Leidsche Rijn.

Verklaring oud-wethouder Isabella

Gilbert Isabella, Foto: gemeente Utrecht
Gilbert Isabella, Foto: gemeente Utrecht

Het rapport van LAgroup werd eind september afgeleverd en in de maanden oktober en november verder behandeld door de wethouders Isabella en Lintmijer, die vonden dat er een “nadere verdiepingsslag” nodig was. De resultaten van die verdiepingsslag zijn volgens Isabella begin dit jaar naar de betrokkenen verstuurd.

“Op basis hiervan is begin dit jaar een informatiebrief voor de gemeenteraad klaargemaakt. Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen in maart is deze brief niet meer verzonden,” aldus Isabella in een verklaring.

Isabella noemt de suggestie van RTV Utrecht dat hij het rapport zou hebben weggemoffeld “onjuist”. Hij zegt dat de informatiebrief niet is verstuurd omdat hij en wethouder Lintmeijer “niet over hun graf heen wilden regeren”. Volgens Isabella een “terechte inschatting” omdat al snel bleek dat het cultuurforum Leidsche Rijn onderdeel uitmaakte van de onderhandelingen voor de vorming van een nieuw college.

13 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Maar alle gekheid op een stokje, hiervoor is ook de hoogste baas van DSO verantwoordelijk, Martin Mulder.
  Die moet ervoor zorgen dat er ontwikkelingen plaats vinden in Utrecht, daar word hij immers zeer riant voor betaalt.

 2. bladibla

  Dus de (eventuele toekomstige) verkiezingsuitslag beïnvloedt hier de besluitvorming. Bij mijn weten is dit verboden bij wet. Aanklagen die handel.

 3. willem

  Geenstijl@Utrecht laat in zijn reactie duidelijk zien dat het absoluut geen stijl heeft.

 4. Geenstijl@Utrecht

  @Willem ouwe fatsoensrakker zeg nou eens iets inhoudelijk over dit onderwerp …….
  Natuurlijk heb ik geenstijl …………. die je er bent.

 5. Stijn V

  Geenstijl, je schreeuwt werkelijk onder elk artikel, maar inhoudelijk is het zeker niet. Je komt nergens verder dan dat alles wat iets naar het linkse politieke veld neigt uit te maken voor graaiers, zakkenvullers en fatsoensrakkers. Alsof dat iets toevoegt aan welke discussie dan ook.

 6. Robb

  Leidsche rijn is geen utrecht. Elke euro daar investeren is kolder. Laten ze maar lekker naar utrecht gaan voor hun vermaak.

 7. Niet-Robb

  @Robb,
  Nou dommer dan dat kan je redenering niet.
  Tussen de regels door lijk je gewoon geen geld te willen uitgeven aan andere stadsgenoten. Bah.

 8. Geenstijl@Utrecht

  @Stijn V, wat goed van jou opgemerkt l.llo jij hebt mensenkennis m.ng..l.
  Maar om even op Robb terug te komen, inderdaad waarom niet investeren in de oude stad met al zijn historie en een snelle verbinding vanuit LeidscheRijn.
  Utrecht is een van de mooiste steden, alleen jammer dat er zo weinig aan word gewerkt om het te presenteren aan de wereld.

 9. tom

  https://petities.nl/petitie/behoud-maatschapelijke-stage-op-school

 10. Geenstijl@Utrecht

  @tom, ben jij dom of heb je een deukje.

 11. Robb

  Jullie gaan zelf buiten utrecht wonen. En dan zeiken dat het een slaapwijk is? Hou toch op. Dat is de omgedraaide wereld.
  Je pakt maar de bus of fiets om naar utrecht te komen. Jullie krijgen geen cent van ons!

 12. Kees van der Graaf

  Ik denk dat die verdiepingsslag van Gilbert Isabella, gewoon een ander woord is, voor het in de onderste lade van je bureau gooien.

 13. Piet

  @Tom,
  hou eens op met die onzin, je maakt je zelf constant belachelijk, met kreten die niks met het onderwerp te maken hebben, ik denk dat GeenStijl@Utrecht gelijk hebben over jou.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).