Reparatie tram- en busbaan Utrecht Science Park op tijd klaar voor start studiejaar Reparatie tram- en busbaan Utrecht Science Park op tijd klaar voor start studiejaar

Reparatie tram- en busbaan Utrecht Science Park op tijd klaar voor start studiejaar

Reparatie tram- en busbaan Utrecht Science Park op tijd klaar voor start studiejaar
Utrecht Science Park. Foto: Bas van Setten
De reparatie van de bus – en trambaan op het Utrecht Science Park is volgens de provincie voor maandag 6 september afgerond. Vanaf dan moeten weer vele studenten worden vervoerd vanwege de start van het academische jaar.

De reparatie van de bus – en trambaan op het Utrecht Science Park is volgens de provincie voor maandag 6 september afgerond. Vanaf dan moeten weer vele studenten worden vervoerd vanwege de start van het academische jaar.

Tussen de Padualaan en het Prinses Máxima Centrum moest over een lengte van anderhalve kilometer het asfalt worden gerepareerd. De rijbaan voor de bussen en de trams is hier volgens de provincie Utrecht volledig vernieuwd.

“Een complete vervanging van deze toplaag, inclusief de aansluiting op het tramspoor, bleek nodig omdat deze deklaag regelmatig afbrokkelde. Dit ging niet alleen ten koste van de levensduur van de rijbaan maar leverde ook veiligheidsrisico’s op voor de reizigers in het openbaar vervoer”, is te lezen in een persbericht.

Afronding

Deze week worden allerlei afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Zo wordt de belijning aangebracht op het wegdek, komt er een voeglaag tussen het asfalt en het spoor, en worden er gaten in het nieuwe wegdek geboord. Door deze gaten kan het regenwater weglopen en komt er een detectiesysteem voor de verkeerslichten.

Op donderdag en vrijdag worden testritten gereden om onder meer de verkeerslichten te controleren. Op zondag worden de trams vanaf de remise in Nieuwegein naar de stalling op het Utrecht Science Park gereden zodat deze maandagochtend direct ingezet kunnen worden.

Minimale hinder

De aannemer zal over ongeveer twee weken de keten weghalen van het Utrecht Science Park, de bermen herstellen die beschadigd zijn door het werkverkeer en de aanpassingen aan de tijdelijke omleiding voor bussen herstellen. “Hierbij wordt minimale hinder verwacht”, aldus de provincie.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Lexus

  Ik hou mijn hart al vast nog voordat die tram weer gaat rijden. Of ben ik nu te pessimistisch?

 2. Moniek

  Zijn 2 dagen testritten wel voldoende? Zijn de chauffeurs van bestelbusjes intussen grondig geïnstrueerd? 😅

 3. Piet

  @Lexus ja je bent te pessimistisch. Staat er een keer goed nieuws op Duic is het weer niet goed. Je kan overal over zeiken maar daar wordt niemand beter van. Als het volgende week misgaat zal dat vast op DUIC komen en kan je lekker los gaan opdat er één tram uitvalt.

 4. Herman

  Mooie prestatie, op tijd klaar. Nog klein voorbehoud of alle elektronica elkaar begrijpt, dat lijkt weinig voor te stellen, maar in de praktijk nog even afwachten.

  Lees niets over financiën, neem aan dus binnen budget en dat die kosten 1 op 1 worden doorbelast naar de aannemer die de boel aangelegd heeft?

 5. Aa,

  Flesje wijn op niet klaar.

 6. Lexus

  @Piet: of het om goed nieuws gaat moet nog blijken. Intussen heeft die peperdure tram al weer wekenlang niet gereden. Daar kun je als belastingbetaler toch moeilijk vrolijk van worden.

 7. wollie

  Shoutout naar de lieden die het hebben gefikst! ❤️

 8. Piet

  @Lexus, ja dat moet nog blijken dus is het azijnpissen van jou voorbarig. Inderdaad heeft de tram een paar weken niet gereden maar ben benieuwd of je wel eens op de uithof bent geweest tijdens de zomervakantie, dan weet je dat de impact minimaal is en dus goed gepland.

 9. Scherpschutter

  @Lexus 1/9/2021 – 11:20

  Onze ambtenaren hebben het ‘gepresteerd’ om relatief simpel recht-toe-recht-aan tramlijnprojectje in een mild klimaat kostentechnisch zo brisant te laten ontsporen dat het letterlijk het duurste tramlijnproject ter wereld is, en dan heb je dan een notoir onbetrouwbare tramdienst voor teruggekregen als belastingbetaler.

  Ongetwijfeld dat dit verbijsterende record nog wel iets verder aangescherpt zal worden de komende jaren, dus uw insteek lijkt me eerder positief dan negatief eigenlijk.

 10. Koel Hoofd

  Die tramlijn is al ruim 40 jaar geleden begonnen op een ‘maandagochtend momentje’. Een gebed zonder end dus.
  Als dit probleem is opgelost komt er wel weer een volgende want de titel van ‘duurste trambaan ter wereld’ moet wel verdedigd worden.

 11. GeeWee

  UU: “Het nieuwe studiejaar 2021-2022 aan de Universiteit Utrecht start op 30 augustus 2021”

  HU: “31-aug-20 A1 onderwijsweek 1 “

 12. Rivierenwijk

  Ik dacht dit weekeinde eindelijk mij eens naar de Uithof te begeven met behulp van dit forenzenboemeltje, maar hij blijkt los van de bijna afgeronde werkzaamheden buiten kantoortijden nauwelijks te functioneren. Het openbaar vervoer blijft je verrassen.

 13. Uuutje

  Newspeakerige leugen.

  Het had eigenlijk gisteren klaar moeten zijn. De start vh academisch jaar is altijd traditiegetrouw op 1 sept en veel studenten zijn deze week al begonnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).